Zundert 1 - MOC'17 1 (1 - 0)

donderdag 7 december 2017, 22:05

Zundert boekt derde thuisoverwinning op rij

Na eerder Moerse Boys en Cluzona te hebben verslagen moest ook MOC'17 op sportpark De Wildert het onderspit delven. De sluitpost van de Bergenaren hield met prima reflexen zijn ploeg in de race, maar kon toch niet voorkomen dat Zundert, dik verdiend de punten in eigen huis hield.

Het eerste kwartier gebeurde er niet veel. Zundert had een licht overwicht en forceerde enkele kleine kansjes. MOC'17, met veel lengte in de ploeg speelde met één spits en hield veel man achter de bal. Zundert was dan ook vooral in de omschakeling enkele keren gevaarlijk. De eerste keer in de 18e minuut was Gaynio's voorzet niet zuiver. Direct daarna brak Fabian door, speelde met de keeper, maar schoot naast. In de 28e minuut liet de Bergse keeper voor het eerst van zich spreken. Een prima pass van de sterk spelende Dennis werd door hem buiten de zestien, net voor de instormende Fabian, weggekopt. Twee minuten later kreeg MOC'17 zijn eerste kansje. Op het half uur weer een omschakelmoment. Tjeu verzond een prachtige crosspass. Gaynio legde terug op Roy, die vanaf 20 meter net naast schoot. Vlak voor rust waren Olivier en Gaynio samen te besluiteloos en moest Thomas een verkeerd timende Frenk te hulp schieten.

Na rust was het vooral eenrichtingsverkeer. Zundert domineerde en MOC'17 verdedigde. Nadat een schot van Tjeu rakelings over ging combineerden Fabian en Roy door het centrum. De zich vrij-draaiende Fabian trof de keeper. Zes minuten later zette Roy de Zundert-spits opnieuw voor de keeper, maar deze wenste vooralsnog niet te capituleren. Vijfentwintig minuten voor tijd moest de goalie zich toch gewonnen geven. Na kort combinatiewerk aan de rechterzijde werd Roy weggestuurd. In plaats van een voorzet was een slim passje op Fabian de oplossing. Fabian bediende Gaynio die zonder twijfel binnenschoot. 1-0. Kort daarop werd Gaynio gewisseld voor Tim en moest de aangeslagen Thijs zich laten vervangen door Thomas. Zundert bleef aandringen op een tweede goal, claimde een penalty en zag tot tweemaal toe een bal van de lijn worden gehaald. MOC'17 stelde daar pas in de 82e minuut twee kansen tegenover, maar mocht geen aanspraak maken op een punt.

Zundert bleef als enige ploeg in de tweede klasse ongeslagen en speelt volgende week in Made de topper tegen de plaatselijke Boys.

Opstelling:Thomas van Nederkassel, Wim Kas, Frenk Zagers, Dennis Verheijen, Thijs Damen [Thomas Kerstens], Tjeu van der Heijden, Olivier van Hassel, Roy Jacobs, Jesse Mouws, Fabian Nelemans] en Gaynio Aarts [W: Tim Goethals]

Wissels: Thomas Kerstens, Tim Goethals, Lars van Elsacker, Rick Gommers en Sander Bouw