Zundert 1 - Unitas 1 (3 - 0)

maandag 26 september 2016, 23:27

Zunderts collectief wint van Unitas

Zundert miste de op verlof zijnde Denis Vujcic, maar had in spits Ferdi Hereijgers een waardige vervanger. Ook Tim Goethals was weer fit om in de basis te starten. De eerste 10 minuten waren voor Unitas, dat vorig seizoen als tweede in de 2e klasse was geëindigd en nu met een nieuwe spelersgroep een gooi naar het kampioenschap wil doen. De eerste echte kans was voor Zundert, maar Frenk Zagers kopte de vrije trap naast. Unitas reageerde direct met een kopbal net naast de kruising. In de 17e minuut maakte Zundert uit een standaardsituatie de 1-0. Een vrije trap van Olivier van Hassel werd bij de 2e paal door Pieter Dictus tegendraads binnengekopt. Nog geen minuut later moest Thomas van Nederkassel alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Halverwege de eerste helft liet Zundert zich aanvallend steeds meer zien en had op het halve uur de regie in handen. Een voorzet van Olivier werd door Ferdi overgekopt. Het grootste gevaar van Unitas kwam op het halve uur toen een vrije trap net buiten de zestien door Thomas knap tot corner werd verwerkt. Daarna speelde de assistentgrensrechter een uiterst dubieuze rol toen hij volkomen onterecht voor buitenspel vlagde en een 100% scoringskans voor Zundert verijdelde. Vlak voor rust creëerde Zundert nog een kans uit een prachtige aanval. Gaynio Aarts schoot echter net naast.

Net na rust eiste Gaynio weer de aandacht. Na een mooie actie slingerde hij de bal op Ferdi's hoofd die jammerlijk net naast kopte. Even later kreeg Gaynio plots een kans maar zijn inzet met buitenkant voet was te slap. Zundert bleek deze zondag een snelle leerling te zijn. Het was in de duels sterker dan de tegenstander en bijna elke tweede bal kwam in Zundert's bezit. Na een uur spelen wisten de Gorinchemmers toch druk te zetten op Zundert en moest Fabian Thomas op de doellijn assisteren. Unitas werd sterker, schoot net naast de paal, maar trof in Zundert een hecht collectief dat in de organisatie bleef spelen en zijn uitblinkers in de verdediging had staan. Een perfecte counter werd Unitas een kwartier voor tijd dan ook noodlottig. Olivier stuurde Tim weg die zijn scherpe voorzet door Gaynio zag worden binnengewerkt. Vier minuten later was Fabian zijn tegenstander te snel af en mocht Ferdi, met Zundert's derde doelpunt, zijn sterke optreden bekronen.

Een meer dan verdiende overwinning dat Zundert vertrouwen moet geven voor de komende weken.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Pieter Dictus, Wim Kas, Fabian Nelemans, Dennis Verheijen, Olivier van Hassel, Tim Goethals, Ferdi Hereijgers (Tjeu van der Heijden) en Gaynio Aarts (W: Thomas Kerstens).

Wissels: Lars van Elsacker, Tjeu van der Heijden, Thomas Kerstens  en Alex van Nederkassel