Zundert 2 - Rood Wit 2 (4 - 1)

zondag 14 april 2024, 12:00

Een enorme plotwending afgelopen donderdag in de competitie van Zundert 2. Een uitgebreid relaas over de gevolgen hiervan in deze editie van de rubriek “ Het wel en wee van Zundert twee!”

Het wel en wee van Zundert twee: Zundert 2 – Rood Wit 2 4-1

Doordeweeks bereikte de mannen het nieuws dat SC Kruisland uit de competitie is gezet. Mocht u het verslag over deze wedstrijd nog niet gelezen hebben, geloof me het is een aanrader. Het vertrek van Kruisland zorgt ervoor dat de 3e periode te vervallen is gekomen. Door deze ontwikkeling is het cruciaal voor Zundert om minimaal 4e en het liefste zelfs nog 3e te worden in de jacht op promotie. Vorige week is er door de overwinning op hoogvlieger Victoria al een duidelijk signaal afgegeven aan de andere ploegen dat Zundert hier vol voor gaat.

Zondag 14 April stond de wedstrijd tegen hekkensluiter Rood-wit 2 op het programma. Een makkelijke opgave als je naar de ranglijst kijkt? Dan bent u duidelijk niet bekend met een bekend fenomeen bij VV Zundert. Zowel bij Z1 als Z2 zijn wedstrijden tegen de staartploegen lastiger dan ze op voorhand lijken. De vorige wedstrijd tegen de Kullekes uit T’ Heike werd pas in de 80e minuut beslist door een weergaloze vrije trap van Jelle. (voor de info, de keeper toen was geen echte keeper, vul zelf maar in hoe weergaloos deze vrije trap echt was)

Hoe dit deze keer is afgelopen leest u hieronder:

Voordat de wedstrijd begon moest de technische staf al een wijziging doen in de opstelling. Jacco kon niet starten en Thieu nam plaats in de ploeg. Daardoor traden we aan in onderstaande opstelling: Zie foto met  Wissels: Furkan, Scooba & TVDP

Voor de wedstrijd had de aanvoerder van Rood-Wit verteld dat hij in de spits stond en dat ze hoog druk gingen zetten. Vanaf het moment dat de wedstrijd begon bleek hier echter al niks van waar te zijn. De aanvoerder stond centraal achterin en van Rood wit vernamen we eigenlijk pas iets rond minuut 35. De wedstrijd ging namelijk zoals verwacht door onze staf, Zundert de bal en zoekende naar openingen rond het inzakkende blok van Rood-Wit. In zulke wedstrijden is het zaak zo snel mogelijk voor te komen om het jezelf makkelijk te maken. Ons sprintkanon Ebbe had deze boodschap duidelijk begrepen. Een lange bal van Joey viel over de verdediging (die eenmalig wat hoog op het veld stonden) en Ebbe sprintte vol achter de bal aan. Na een dans duel met de centrale verdediger wist Ebbe als enige nog waar de bal was en tikte hem langs de verbouwereerde keeper, 1-0!! Laten we het erop houden dat de celebration van EbbeCold mooier was dan de goal zelf. Cole Palmer zal vast jaloers zijn…

Doordrukken en de wedstrijd snel beslissen was het devies. Wie weet kan het doelsaldo nog belangrijk zijn, dus doelpunten waren gewenst. Sem had deze boodschap niet helemaal begrepen. Na 1 panna uitgedeeld te hebben rond minuut 11 besloot hij namelijk te verdwijnen als een echte houdini. De wedstrijd kabbelde rustig voort. Zundert probeerde het wel, maar de echte intensiteit was er niet om door te drukken. In minuut 26 kwam daar toch de volgende goal. Kees zijn voorzet werd verlengd door Rood-Wit en viel op het koppie van onze Jelle. Een niet te missen kans kun je wel aan Jelle overlaten, 2-0!!

Kort hierna kreeg Thieu een grote kans op de 3-0, echter was het doel net te klein vanaf een metertje of 5. Lars had ondertussen al een ruim half uur kunnen nadenken over de schadekosten van zijn avondje crossen, want er gebeurde niet zoveel in zijn doelgebied. Echter toen Rood-Wit uit het niks over de middenlijn kwam en 1 op 1 ging met Lars taste hij eventjes mis. Gelukkig voor Zundert dacht de aanvaller van Rood-Wit dat de goal 5 meter naar rechts stond en schoof hij voor open goal rustig naast. Rust en lekker aan de thee met een 2-0 voorsprong zou je denken? Nee er heerste vooral ontevredenheid. Zundert speelde niet goed en had toch een grote kans weggeven. De tweede helft moest er een tandje bij.

Zundert wisselde Joey S erin voor Thieu en begon aan de tweede helft onder het genot van een heerlijk zonnetje. De wedstrijd werd er niet beter op voor de neutrale kijker. Rood-Wit was bezig met schade beperken en Zundert kon niet echt door de muur heen komen. Werden de 15 scharen per wedstrijd van Jacco dan toch gemist? Een vraag waar we het antwoord nooit van zullen weten. Wat we wel weten is dat Rood-wit spontane aanvallende spatjes begon te krijgen. Een van deze spatjes resulteerde toch in het passeren van onze Lars, 2-1.. gaat het dan toch fout tegen een laagvlieger?

Zover liet Zundert het gelukkig niet komen. Tijs kwam de ploeg versterken en Zundert besliste met hem de wedstrijd definitief. Na een mooie combinatie over rechts tussen Karim en Joey S kwam de bal terug voor de voeten van Karim, die twijfelde niet en schoot overtuigend de bal in het verre zijnet. 3-1 en nu werd er wel doorgedrukt. Tijs legde af op Joey D en die drukte overtuigend uit de draai af in de verre hoek. Gelukkig maar voor Joey D, want de avond ervoor had hij nogal een teleurstelling te verwerken van het darten. Iets met het gooien van 11 ofzo toch?

Dorus kwam Joey D hierna aflossen om het restant uit te spelen. Hierna gebeurde eigenlijk niet zoveel meer.  Wouter vond zijn tegenstander nog vervelend en gaf hem een ijskoude blik om dit te laten merken. Normaal gesproken zou dit nog wel eens een opstootje kunnen opleveren, maar de energie van Rood-Wit was blijkbaar al verbruikt bij Rebirth festival op zaterdag. Ieder zo zijn prioriteiten zullen we maar zeggen. Zundert wint met 4-1 en staat daardoor op die zo belangrijke 4e plek. Deze plek deelt het met de tegenstander van komend weekeinde Roosendaal 3.

Dat wordt dus een belangrijke pot, hopelijk tot dan! Reminder de wedstrijd is al om 09:30.

Een afsluitend item die al lang niet gedeeld is in deze verslagen is de speler van de week. Eenmalig laten we dit toch terugkomen in de vorm van supporter van de week. Onze eigen Furkan laat hem hieronder eventjes zien.