Zundert 3 - FC Dordrecht Amateurs 2 (4 - 0)

zondag 2 april 2023, 12:00

Zundert 3 VS Dordrecht Amateurs 2

“Koffie gooier steelt de show”

Degradatie krakers. Je kan er veel over zeggen. Vaak slecht voetbal, veel strijd, weinig doelpunten en veel emotie.

De emotie en strijd waren in de hoofdrol vandaag, met een opvallende hoofdpersoon.

In de uitwedstrijd was al bekend geworden dat Dordrecht over een licht ontvlambare (kratjes met Bidons zijn niet veilig) en vlag grage grens beschikt. Dat hij toen geen kramp in zijn arm had was een klein wonder te noemen.

Vandaag was ronde 2 aan de beurt en ik kan u verzekeren! Deze ronde stelt niet teleur.

Rond 10:30 verzamelden onze mannen zich in de kantine. Al snel kwam aan het licht dat Yannick dit niet door had en dus te laat. Laten we het houden op een samenloop van omstandigheden. Positief nieuws was dat Quinten voor de 2e keer op rij op tijd was. Een nieuw record?

Na een uitgebreide bespreking van Denis gingen we richting de kleedkamer om ons voor te bereiden op de kraker.

Onderstaande 11 namen mochten zichzelf laten zien op het prachtige biljartlaken van sportpark de wildert. Misschien voor de meeste ook wel bekend als het B-veld.

Het idee was duidelijk. Er telde maar 1 ding vandaag en dat waren 3 punten. Geen excuses van leuk gespeeld ofzo, nee 3 punten.

Dat idee straalde Zundert ook uit vanaf minuut 1. Meteen de bal opeisen en durven te voetballen. Dit ging bij vlagen aardig en de eerste speldenprikjes waren van Zundert kant. Echt bleven grote kansen uit in het eerste kwartier. De tegenstander beperkte zich vooral tot de lange bal en duels. Echter was Zundert hier bovenliggend in en kon het de aanval blijven zoeken. In de 19e minuut volgde de doorbraak. Thieu kopte door en Nick werd neer gelegd in de 16, penalty! Dorus ging achter de bal staan en dan weet je genoeg 1-0!

Ondertussen begonnen een aantal spelers al te twijfelen of de grens niet al tegen kramp aan zou zitten. Zoals bekend en verwacht ging de vlag bij eigenlijk iedere bal wel omhoog. Gelukkig liet de scheids zich niet gek maken en maakte de meeste keuzes zelf. Na een lange bal sprintte Thieu voorbij zijn tegenstander, uiteraard vlagde de grens maar werd hij genegeerd, en richting de keeper. Deze werd omspeelt en Thieu werd neergelegd. De scheidsrechter stond helaas te ver weg om te oordelen dat dit eigenlijk ook een penalty was, want de overtreding was er binnen.

De grens was er ondertussen klaar mee en liet dit in woord en gebaar merken. De vlag werd ingeleverd en hij ging maar is naast de dug out staan. De trainer van Dordrecht, die overigens 4x melde dat hij ook maar een mens is, ging vervolgens gretig in discussie met de supporters. Dit gedrag sprong even over op de linksback en dit kwam hem op een gele kaart te staan. Ja een goed voorbeeld langs de kant had hij niet..

De vrije trap van Dorus die volgde werd door de keeper knap uit de hoek gedoken. Zundert rook bloed tegen 10 man ( ja een gele kaart is 10 minuten, fantastisch… ) en ging door drukken. In de 38e minuut leverde dit de 2-0 van Thieu op. Hij had er wat meerdere pogingen voor nodigen, maar uiteindelijk schoot hij overtuigend raak 2-0!

Ondanks wat kleine kansjes bleef het 2-0 tot de rust. Een goede uitgangspositie voor de 2e helft. Een goede slok thee, een paar leuke opmerkingen van megafoon Harold en weer naar buiten.

Nu begint de grote show dan toch echt. Er wordt net afgetrapt als er meteen vanaf de Zundert bank geroepen wordt. De grens ( die besloot toch weer te gaan vlaggen ) heeft zijn lauwe koffie over Yannick gegooid. Ja waar deze actie vandaan kwam weet niemand, maar wat een doldwaze actie. Gelukkig beoordeeld de scheids dit goed en stuurt hem per direct weg. Helaas wordt hier toch moeilijk over gedaan en wil hij niet volledig vertrekken, waarop de scheidsrechter besluit het spel tijdelijk stil te leggen.

Beide aanvoerders gingen meteen met hem in gesprek, want onder de spelers zelf was niks aan de hand. Beide ploegen kwamen om te voetballen. En niet om hun middag te laten verpesten door een doldwaze vent.

Gelukkig kwam de scheids snel weer naar buiten en konden we echt beginnen met de tweede helft.

Dat het veld moeilijk was ondervond de nr6 van Dordrecht in minuut 53. Hij stond nou niet echt onder druk, maar leverde de bal zo in bij Dorus. Deze kon 1 op 1 door en schoof hem door de benen van de keeper binnen 3-0!

Heerlijk zo vlak na rust. De wedstrijd leek gespeeld en tijd om het uit te voetballen. Dordrecht vond het eigenlijk wel prima en liet zundert de bal. Het is dat er slordig werd omgesprongen met de ruimte en de kansen, want anders was een grotere uitslag zeker mogelijk geweest.

Achja, alleen de winst telde. Die gemiste kansen worden snel vergeten. Toch gebeurt er nog iets raars in de slotfase. De nr17 van de tegenstander laat zich gaan tegen Wouter en scheldt hem uit. Wouter vraagt alleen om bevestiging voor wat hij werd uitgemaakt en vervolgens krijgen allebei de spelers rood. Misschien kijk ik door een gekleurde bril hier, maar Wouter deed niks fout. Gelukkig wordt de kaart na de wedstrijd geseponeerd en zijn we Wouter niet kwijt.

De wedstrijd bolde uit, tot dat daar plots toch nog een treffer te bewonderen viel. Thieu reageerde attent bij een afvallende bal in de 16 en schoot beheerst binnen 4-0!

Een mooie afsluiter van een sterke wedstrijd. Nee voetballend was het misschien minder dan vorige week, maar het kracht verschil was gelukkig genoeg. Het scheelt natuurlijk ook als de tegenstander wil voetballen… Thijmen heeft 1x zijn arm moeten strekken en ja dat was het wel.

Kortom, een zeer verdiende en degelijke overwinning. Door de resultaten elders gaat Zundert over Dordrecht heen en zijn zij nu de hekkensluiter. Doorpakken de komende wedstrijden en snel veilig spelen, dat wordt de opdracht. Met de dosis vertrouwen na vandaag moet dat goed komen!

Uiteraard weer een paar kleine vermeldingen die de moeite waard zijn:

⁃de O19 wordt weer eens bedankt! Jullie hulp is enorm gewaardeerd ( en vooral ook echt nodig).

⁃Jarno bedankt voor je sterke vlag prestatie, kan iemand een voorbeeld aan nemen.

⁃Ook Mark Gommers bedankt, dat je nog 20 minuten bij de tegenstander hebt gevlagd.

⁃Daan Verwijmeren we spelen voetbal, geen rugby. Bij rugby had je wel minimaal 12 punten vandaag!

⁃Quinten bedankt voor het bakkie!

⁃Gelukkig serveren wij lauwe koffie ipv warme, he Yani…

⁃Nick misschien op acteerles, je schreeuwt harder dan dat je valt..

⁃Ian, voortaan op zaterdag nog ff aangeven dat het 10:30 aanwezig is, vinden sommige spelers fijn.