Zundert 3 - ODIO 2 (0 - 1)

zondag 14 mei 2023, 12:00

Verslag Zundert 3 – ODIO 2

Het wel en meestal niet van Zundert drie

Zondag 14 Mei stond de wedstrijd tegen ODIO 2 op het programma. Een beladen duel in strijd om de onderste plaatsen. Zundert met 15 punten en ODIO met 12 punten. Beide nog zicht op plek 8. Het klinkt misschien wat overdreven, maar plek 8 wordt toch als een mooie prestatie gezien in een op vele vlakken moeizaam jaar.

Zundert kampt met verschillende problemen. Zelden tot nooit kon er met het volledige eigen team worden gespeeld, vaak kwam de JO19 aan de pas. Veel strijd geleverd, maar toch met lege handen staan. En bij vlagen ook doelpunten tegen gekregen waarvan je zegt: ‘’dit lukt hem maar een keer in zijn carrière’’.  Nou onthoudt die zin maar, komt helaas nog terug.

De schrijver heeft wat kritische notes gehad dat verslagen soms te negatief zijn. Bij deze de belofte: ‘’de schrijver doet zijn best, maar het is niet altijd makkelijk’’

Terug naar de wedstrijd zelf. Om 10:30 verzamelden de strijders zich op het buitenterras, ja u leest het goed terras, van sportpark de Wildert. Er waren meteen wat positieve vermeldingen. Quinten en Yannick waren optijd, Zundert 2 was uitgesteld waardoor het A-veld ons strijdtoneel werd & er scheen een heerlijk zonnetje.

Op verzoek van Wutruke Lion werd het veld zelfs nog even gesproeid, nou wat wil je nog meer zou je denken?

De volgende namen verschenen aan de aftrap:

Wissels:

-        Vorm te pakken

-        El Diablo Juan Garcia Manuel ‘Gutierrez’ Papito Don Diarno ( in de volksmond: DJ Arno)

-        Linesman

Scheidsrechter Hans Damen floot om klokslag 12:05 ( ja wij hebben de gewoonte om toch altijd net even te laat op het veld te zijn ) de wedstrijd van start. De intenties van beide ploegen waren gelijk duidelijk. Zundert het overwicht in balbezit en ODIO met de bekende lange bal. Als een tegenstander niet wil voetballen moet je het zelf doen, maar als je het zelf ook niet doet? Dan heb je de juiste aspecten voor een 0-0 wedstrijd. De eerste 25-30 minuten leek het toch echt zon wedstrijd te worden. Er gebeurde buiten veel duels bijzonder weinig. De bekende nummer 7 van de tegenstander had zijn aantal overtredingen teller al aardig laten oplopen. Al kon een bepaald persoon aan Zundert kant er ook wat van… Al met al veel scherpe duels onder de brandende zon. Het laatste kwartier ontbrande de wedstrijd toch een beetje. ODIO kreeg een grote kans 1 op 1 uit een lange bal en 3Longen schoot de bal op het aluminium. Verder had onze Tom Brady al wel wat punten gescoord, echter kwam deze score niet op het bord terecht.

Waar rond de 30e minuut de wedstrijd leek te ontbranden was dit van korte duur. De energie ging er al snel weer uit en de klok tikte verder. De scheidsrechter floot voor de rust en de spelers zochten de kleedkamer op. Denis kwam met een overtuigende preek. De tegenstander was op 1 voetballer na echt niet goed, daar moeten we wat mee doen. Meer energie en initiatief erin, oftewel gas geven!

De tweede helft begon en dit beeld kwam ook duidelijk naar voren. Zundert pinde ODIO vast op eigen helft en gunde ze geen momenten meer om er uit te komen. Veel corners en vrije trappen leverde de nodige dreiging op, maar een combinatie van miscommunicatie en scherpte zorgde ervoor dat de 0-0 op het scorebord bleef. Zundert bleef in het verloop aandringen en zoeken naar de kansen, maar de echte energie sijpelde toch uit het elftal. Misschien dat het warme weer een factor hier in had, maar dat laten we om het even. Ondertussen had de scheidsrechter meerdere spelers al gewaarschuwd om wat meer de mond te houden. U kunt aan Zundert kant wel raden wie dit was.

We kruipen richting de slotfase van de wedstrijd en Zundert houdt het overwicht. Schoten van Golfbreker, Droelloe en 3Longen werden door de keeper gekeerd & een handvol corners leverden gevaarlijke situaties op.

Ik ga u nu introduceren aan een nieuwe ‘’tussen’’ column in het verslag genaamd: ‘’Dit lukt hem maar een keer in zijn carrière’’.

Want waar Zundert dit jaar al geregeld prachtige (geluks) goal tegen heeft gekregen, was het weer raak. En ik denk dat dit echt wel de meest gevoelige is. Rond minuut 85 bij zo ongeveer de enige uitbraak van ODIO in de tweede helft schoot de tegenstander van 25 meter knap raak in de verre hoek. Wat hier aan vooraf ging ga ik  nu niet vertellen, dan wordt het allemaal te negatief. Kortom lof voor het knappe doelpunt, maar ja weer tegen ons…

Nog 10 minuten alles of niets om toch minimaal en gelijkspel te halen.. Zundert forceerde nu zelf meteen de lange bal richting de 16, maar de energie was toch gebroken door het tegendoelpunt. Buiten wat dreiging uit corners kwam Zundert niet meer dichtbij. De scheidsrechter floot af en Zundert stond met lege handen. Dit keer lag het toch echt aan onszelf. Een combinatie van kansen afmaken en geconcentreerd blijven brak de ploeg op. Nu is het nog een keer aanzetten bij IFC en laten zien wat we waard zijn. Op naar een sterke afsluiting van het jaar!!

Uiteraard niet te vergeten nog even de vermeldingen uiteraard:

·        Linesman bedankt voor het uitmuntende vlagwerk gedurende 90 minuten.

·        WEREDI bedankt dat je geen zin had om te voetballen, hierdoor konden wij is op het A-veld & hadden we Gary Neville + Altijdcommentaar weer terug.

·        De douches waren voor het eerste sinds tijden best lekker

·        Jeffersen zijn herstel verloopt goed! Althans dat hoop ik ondertussen wel na al die gelopen rondjes rond het B-veld.

·        Maar goed dat er nog maar 2 verslagen aankomen, want de bijnamen voor DJ Arno beginnen op te raken.

·        Noteer week 22 in u agenda. Buiten het laatste wedstrijd verslag zal er dan ook een jaaroverzicht komen. ( Spoiler: Speler van het jaar volgens de lezers zal daarin vermeldt worden)

·        Zundert 2 en Zundert 1 bedankt voor de support, jammer dat we niet samen konden juichen voor een doelpunt.

·        Mochten er nog vermeldingen zijn voor het Jaaroverzicht zien we ze wel verschijnen.