Zundert JO13-1 - Baronie JO13-3 (3 - 2)

zaterdag 17 september 2016, 11:15

Zundert JO13-1 – Baronie JO13-3 (2-1) 3-2

Afgelopen week had ondergetekende, een dilemma. De integriteit en objectiviteit van de journalist was in het geding. Toch kon een unieke kans op een kijkje in de keuken van Zundert JO13-1 niet afgeslagen worden. Het aanbod van de technische staf was, dat deze journalist éénmalig een training aan uw jeugdige helden mocht geven.

Een slim trucje om de kritische pers te vriend te houden of een mooie geste. Uitgaande van het goede van de mens, besloot ik te vertrouwen op het aanbod en een training te verzorgen aan Zundert JO13-1. Dit gaf mij de unieke mogelijkheid om dichter op de huid van het team te kruipen en de karakters van de sterren van dichtbij te ervaren.

Maar hoe werkt zoiets in de praktijk met een voetbalteam? Hetzelfde als met een inval juf op school. De oefeningen werden redelijk goed uitgevoerd, maar zodra de rug gedraaid werd naar de andere groep, begon de baldadigheid. Balletjes met buitenkant voet, hakjes en andere frivoliteiten in plaats van serieus en geconcentreerd de oefeningen uitvoeren. Met de tropische temperaturen waren ook de extra drinkpauzes een bron van vertier. De bidons werden op elkaar leeggespoten. Kortom een leuke bezigheid, maar geen optimale voorbereiding op de opening van de competitie.

De tegenstander was Baronie JO13-3. Baronie met IE. Dus het derde onder de 13 team van Baronie. Met 9 teams weer een vereniging die goed kan selecteren. In dit team vooral tweedejaars onder de 13 spelers. Dat was te zien. Of kinderen groeien harder van de stadslucht, of het zit in het Bredase drinkwater, maar fysiek was Baronie veel sterker.

De wedstrijd begon enige minuten later, omdat nog niet alle supporters een plaatsje onder de zon langs het veld hadden gevonden. Toen de stadionspeaker vriendelijk doch dringend verzocht in te schuiven, kon de wedstrijd snel van start gaan. Zundert JO13-1 heeft over publieke belangstelling zeker niet te klagen.

De wedstrijd begon met Issam, Sem en Tieme op de bank. Baronie kwam furieus uit de startblokken. De eerste vijf minuten waren 100 procent voor Baronie. De heerlijke scrabble woord scrimmage kon meerdere malen genoteerd worden. Het was een staaltje powerplay waarmee Baronie trachtte Zundert te overrompelen. Zundert hield vijf minuten stand, waarna het de eerste tegentreffer van de wedstrijd moest slikken. Een slecht begin.

Baronie ging na de treffer verder waar het gestopt was, totdat Zundert een geniepige counter plaatste. Het schot van Mikai ging maar net over, maar belangrijker was dat Zundert een teken van leven gaf. Langzaam kantelde het spelbeeld. Zundert kwam er steeds vaker uit, Maarten, Fallou en Jesse kregen meer grip op het middenveld, waardoor de voorwaartsen aan het werk gezet konden worden. Tijs was enige keren gevaarlijk en ook Jesse was bij vlagen ongrijpbaar, zijn schot schampte de bal.

De leiding van Baronie greep kordaat in. De twee kleinste spelers werden ingeruild voor grotere exemplaren. Na weer een mooie actie van Maarten, was het Tijs die bijna scoorde. Het valt op dat alle ballen die Tijs schiet altijd tussen de palen belanden. De wedstrijd golfde op en neer. Beide partijen konden de wedstrijd moeilijk controleren. Ook Baronie was enige keren dicht bij een verdubbeling van de score. Gelukkig verdedigde Roy zijn doel weer als een tijger, door steeds goed in te grijpen. Indy schakelde haar tegenstander keurig uit. Aan de andere kant speelde Sieb een uitstekende wedstrijd, waarin hij steeds als winnaar uit de strijd kwam. Met korte vinnige pasjes en kleine duwtjes dreef hij de aanvaller tot wanhoop. Dit alles op leiding van Daan en Harold, die op een zeer ervaren manier de gaatjes dichtten en voeding gaven aan het middenveld. Baronie kreeg heel veel corners, die wel gevaar, maar geen doelpunten opleverden.

Vijf minuten voor rust was er weer eens een snelle uitbraak van Zundert. Harold stuurde Mikai diep, die verwoestend schoot. De keeper kon de bal pareren, echter viel deze voor de voeten van de attent meegeslopen Tijs, die wel raad wist met dit buitenkansje. De gelijkmaker stond op het bord. Sportpark de Wildert trilde op z’n grondvesten. En het werd nog mooier. Net toen de supporters bekomen waren van de jubeldans, konden de handen opnieuw op elkaar. In de zestien vonden Sammi en Tijs elkaar met een mooie combinatie, waarna Sammi de bal in de zwakke kruising van de keeper schoot. De voorsprong was zowaar daar. Met nog enkele minuten tot de rust, zou je denken dat er even gas terug genomen werd. Niets was minder waar. Mikai kwam oog in oog met de doelman en aan de andere kant voorkwam Daan voor de zoveelste maal vandaag een tegendoelpunt. Dus 2-1 rust. En veel te bespreken. Het publiek genoot van een zeer open wedstrijd. Voor de technische staf soms een gruwel.

Na rust verschenen Issam, Sem en Tieme voor de Indy, Jesse en Sammi. Met 14 spelers, zit je nu eenmaal één helft per twee wedstrijden op de reservebank. Zundert ging goed van start, De 3-1 hing in de lucht. Goede voorzet van Sem, net gemist door Issam. Goed schot van Issam, rebound net niet voor Tijs. Weer een goede bal in de diepte van Harold, voorzet Sem, bal bijna in eigen doel. En zo ging het maar door. Zundert vergat de trekker over te halen, waardoor Baronie in de wedstrijd bleef. Zo halverwege de tweede helft trok Baronie het spel weer naar zich toe. Hierdoor kon de verdediging zich onderscheiden. Tieme haalde een bal bij de eerste paal van de lijn weg. Sieb vocht mooie duels uit op de linkerflank en Daan was zoals altijd de stopverf van het team.

Toch kwam Zundert niet meer onder de druk uit. Het liep iets te ver naar achter. Uit een ingooi, waarbij de centrale verdediging een zeldzaam foutje maakte, scoorde Baronie knap in de korte hoek. De gelijke stand stond weer op het bord. Zundert vergat zich te belonen en kreeg nu het deksel op de neus.

Weer opnieuw beginnen. Uit een indraaiende vrije trap van Baronie, redde Roy eerst knap in de korte hoek, om ook de rebound te pakken. Hiermee redde hij misschien wel een punt voor z’n team. Wat heet! Zundert komt er razendsnel over de rechterzijde uit. Sem, die eerder al voor veel dreiging had gezorgd, joeg de bal nu onbedaarlijk hard in de touwen. De voorsprong was opnieuw in handen van Zundert. Met nog drie minuten op de klok bleek dit de genadeklap. Baronie probeerde nog wel, maar zonder echte overtuiging. En Zundert knokte als team voor de punten. Uiteindelijk klonk het verlossende fluitsignaal, Zundert JO13-1 had de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen.

Een mooi resultaat, waar hard voor gewerkt is. Echt knap gedaan. Toch is er ook nog veel werk aan de winkel. In de voorhoede die vaak scoort, wordt soms toch nog te lichtzinnig met kansen omgesprongen. Het middenveld speelde bij vlagen sterk, toch was de controle over de wedstrijd er nog onvoldoende. En de achterhoede moet nog veel corrigeren. De wedstrijden zijn een lust voor de neutrale toeschouwer, als supporter sterf je duizend doden in een wedstrijd. Hoe dan ook het spits is eraf, de punten zijn binnen.

Volgende week een uitwedstijd tegen DSE JO13-1 dat de competitie met een 5-1 nederlaag is gestart. Zij zullen iets recht willen zetten in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, dus Zundert JO13-1 is gewaarschuwd. Deze week hard werken aan de verbeterkansen en dan geconcentreerd naar Etten Leur. Voor deze wedstrijd is geen verplichte combi, u bent welkom ook met eigen vervoer op Sportpark de Hoog Neerstraat aan de Olympiade 25 in Etten Leur.