Zundert JO13-1 - Boeimeer JO13-2 (3 - 0)

zaterdag 8 april 2017, 11:15

Zundert JO13-1 – Boeimeer JO13-2 (1-0) 3-0

De eerste van drie wedstrijden binnen 1 week stond op het programma. Drie wedstrijden tegen teams uit de onderste helft van de ranglijst. Maar Boeimeer JO13-2 was niet te onderschatten. Uit werd nipt met 1-2 gewonnen en belangrijker Boeimeer had de laatste drie wedstrijden niet meer verloren en maar liefst 7 punten bij elkaar gesprokkeld. Voor Zundert is deze week bepalend of het mee gaat doen in de strijd om plaats drie.

Met ideale weersomstandigheden liep het sfeervolle sportpark de Wildert vol. Natuurlijk was iedereen benieuwd naar de elektronische kassa, het pinapparaat en de gratis Wi-Fi, maar echt benieuwd was men natuurlijk naar de wedstrijd van Zundert JO13-1. Tijdens de warming-up lieten de meiden van MO13-1 al zien hoeveel talent er in deze leeftijdscategorie aanwezig is. Zij wonnen ruim en gaven hiermee de JO13-1 selectie een goed voorbeeld.

Met Sieb, Tijs en Jesse op de reserve bank werd de wedstrijd in gang geblazen door de arbiter. Van alle goede bedoelingen was weinig zichtbaar. Er ontstond een rommelig schouwspel. Boeimeer had veel fysiek sterke jongens en zelfs twee dispensatie spelers. Zij hanteerden veelvuldig de lange bal en ging veel de duels in. Zundert JO13-1 ging hier veel in mee. En daar ligt niet de kracht van het team. Toen de bal na veel luchtverkeer weer eens contact maakte met moeder aarde, kwam Zundert ook gelijk op voorsprong. Een perfect uitgevoerde één-twee tussen Harold en Mikai, werd door eerstgenoemde beheerst langs de doelman geschoten. En een minuut later schoor Mikai ook nog voorlangs.

Hiermee zijn de belangrijkste feiten van de openingsfase genoemd. Daarna leek de wedstrijd wel een oefening van NASA. De bal als satelliet zweefde voortdurende door de lucht en ging van station naar station zonder de grond te toucheren. De middenvelders kregen last van de nek van het omhoog turen. Boeimeer groeide in de wedstrijd, dit was wat ze graag wilde. Lange ballen op de snelle aanvaller. Gelukkig stond de Zundertse stoffer-en-blik Daan steeds op de juiste positie om alle gevaar in te dammen. Indy had haar handen vol aan de pijlsnelle en sterke spits, maar zorgde toch weer dat ook deze zonder te scoren het veld zou verlaten. Eén keer was hij de defensie te snel af, zo leek. Maar dat was buiten Tieme gerekend, die als een springveer met vereende krachten in een ultieme poging de bal corner wist te werken. Wellicht dat de naam Tieme van ultieme afstamt.

Maarten probeerde met steekpasjes Sem, Issam en Sammi weg te sturen, maar de doelman van Boeimeer was echt een vliegende keep, die spectaculair en vakkundig ver voor zijn doel keepte. Waarschijnlijk is deze tactische ingreep ingegeven door de technische leiding van Boeimeer na het lezen van deze verslagen. Het wegsteken in de diepte is een succesvol handelsmerk gebleken van Zundert JO13-1.

De volgepakte tribune veerde telkens op bij kansen en kansjes, maar of het nu het schot voorlangs van Mikai, de lob van afstand van Sem of de kopbal van Mikai was. De keeper kwam als triomfator uit de strijd. Ook schoten van Harold, een rollertje van Sammi, een schietkans van Maarten en een actie in de diepte van Sem troffen het doel niet. Boeimeer kon hier weinig tegenover stellen, maar bleef wel in de wedstrijd.

Na rust met Jesse, Tijs en Sieb voor Sem, Harold en Tieme zou Zundert meer over de grond gaan spelen was het plan. De bal bleef echter als een bal in een flipperkast van de ene kleur naar de andere overgaan. Het was dan ook niet verrassend dat de 2-0 uit een kluts kwam. Een te korte terugspeel bal werd door Sammi net geraakt. De bal leek te traag en net naast te gaan. Dit bleek gezichtsbedrog want de bal kwam tot stilstand 6 centimeter na de doellijn binnen de palen. Hiermee zou er rust in het spel van de Roodzwarten moeten komen. Zundert drong ook aan met een gekruld schot net over de kruising van Mikai en een redding van de doelman op een schot van Tijs.

Aan de andere kant speelde Fallou een uitstekende tweede helft als rechtsback. Hij was z’n tegenstander keer op keer de baas en zorgde voor een goede voorzetting. Hij lijkt hiermee weer een positie te hebben gevonden waar hij goed uit de voeten kan. Slechts eenmaal werd het echt spannend. Een spits van Boeimeer dook eenzaam voor Roy op. Roy bleef lang wachten en dwong de aanvaller tot een schot, dit pareerde hij met een katachtige redding. Hiermee voorkwam hij een spannend slot van de wedstrijd. Een schot van Jesse trof ook geen doel. En Sieb trok dapper mee naar voren om de aanvallers te ondersteunen naast het uitschakelen van z’n eigen tegenstander. Met enkele leuke kapbewegingen liet hij zien meer in z’n mars te hebben.

Vlak voor het einde van de officiële speeltijd was een bal al dan niet over de achterlijn. Zundert JO13-1 mocht doorspelen en zo viel de bal voor de voeten van Mikai die z’n doelpuntje meepikte. De wedstrijd was nu echt gespeeld. De scheidsrechter genoot blijkbaar meer van het spel dan de technische staf van Zundert en liet 3 minuten extra spelen. Hier kwam verder van beide partijen niets meer uit. 1 speler van Boeimeer ging verbaal over de scheef, waarop de goed leidende scheidsrechter en leiding van Boeimeer de juiste maatregelen namen. Wisselen, afkoelen en douchen. Zo eindigde een rommelige wedstrijd met een prettige score. De week van de waarheid is dus goed van start gegaan voor Zundert JO13-1. Aanstaande woensdag staat het volgende treffen op de kalender. Een thuiswedstrijd om 18.30 uur op de thuishaven aan de Wildertedijk. Tegenstander is dan Victoria’03 JO13-1 dat dit weekend stuntte met een gelijkspel tegen koploper WDS’19 JO13-1. Dus Zundert is gewaarschuwd, want ondanks de 11e plaats is Victoria’03 een niet te onderschatten tegenstander. Dat bleek ook in de uitwedstrijd die nipt en gelukkig met 2-3 gewonnen werd.

Aanstaande woensdag staan naast drie punten ook de strijd om de derde plaats en de ongeslagen thuisstatus op het spel. Komt allen in grote getallen kijken hoe dit verder gaat!