Zundert JO13-1 - Groen Wit JO13-1 (2 - 1)

zaterdag 11 maart 2017, 11:15

Zundert JO13-1 – Groen Wit JO13-1 (0-1) 2-1

Het tweede weekend van maart en pas de derde wedstrijd na de winterstop van Zundert JO13-1. Een kansloze uitschakeling in de beker en een prima overwinning op DSE JO13-1 waren de enige wapenfeiten van uw favoriete team in 2017. De bookmakers en de organisatoren van de voetbaltoto worden stapelgek van Zundert JO13-1. Het is en blijft enorm onvoorspelbaar wat de dame en heren wekelijks gaan presteren. Bel-Chinezen die door het beltegoed heen zijn en wanhopige inspecteurs op zoek naar matchfixing hebben het opgegeven. Zundert J013-1 is onvoorspelbaar en daarom het bekijken meer dan waard. En het levert altijd volop gesprekstof op in de analyses in de kantine.

De voetbalvereniging vierde dit weekend haar 85e verjaardag, wat op zich een heuglijk feit is. Een voetbalfeest is echter altijd leuker als dit luister bij gezet wordt met een mooie pot voetbal en drie punten. Uitgerekend op het verjaardagfeestje van V.V. Zundert kwam Groen Wit JO13-1 op bezoek. Een elftal waar uit kansloos met 7-1 van verloren werd en alom gezien werd als de best voetballende tegenstander uit de competitie.

Tegen de gewoonte in werd er deze keer niet volledig van eigen kracht uitgegaan. Harold zou zich ontfermen over de meeste getalenteerde voetballer uit de competitie die het de achterhoede in Breda erg lastig maakte. Maarten zou voor het voetballende vermogen op het middenveld moeten zorgen. Verder bleef alles bij het oude. Met Sammi, Sieb en Jesse op de bank werd de wedstrijd begonnen.

Een heerlijk lentezonnetje zorgde voor een perfecte voetbalochtend. Het publiek had ook weer massaal de weg naar sportpark de Wildert gevonden. De vakkies V, O en K bruisten weer als vanouds. De alles-of-niets voetballers van Zundert JO13-1 hadden vandaag gekozen voor een alles-wedstrijd. Vanaf de aftrap nam het brutaal het initiatief. Al na twee minuten vond Tijs de doelman op z’n pad. Iets wat zich deze ochtend hinderlijk vaak zou herhalen, als een LP die blijft hangen. Want niet veel later kon een voorzet van de sterk spelende Issam niet worden binnengegleden. Kort daarna stuitte de keeper een poging van Mikai die goed doorzette. Pas in de 12e minuut deed Groen Wit voor het eerst van zich spreken met een schot dat Roy pareerde en daarna met Indy goed oploste.

Hierna pakte Zundert JO13-1 de regie weer stevig in handen. Harold speelde de sterspeler volledig uit de wedstrijd door al z’n duels winnend af te sluiten. En Daan speelde weer als in z’n beste tijd. Steeds stevig in de duels om te corrigeren, maar ook vaak voor de verdediging om aanvallen tijdig in de kiem te smoren. Maarten stuurde met een steekpass Sem weg die ook de doelman op z’n weg vond. De daaropvolgende corner van Harold kon maar ternauwernood naast getikt worden door, het wordt saai, de doelman van Groen Wit. En toen gebeurde het. De tweede keer dat Groen Wit gevaarlijk was, moest Roy de bal op het spekgladde veld loslaten, waar de attente spits als de kippen erbij was om tegen de verhouding de 0-1 binnen te tikken. Een enorme domper waar Zundert echt even van moest bekomen. Een minuut of drie liep men rond over het veld als een aangeslagen bokser. Gelukkig herpakte men zich snel.

Tieme won veel duels en zette het ijzersterke middenveld aan het werk door de bal op tijd in te leveren. Fallou speelde op de linkerflank een onopvallende, maar degelijke wedstrijd, waardoor er weinig gevaar op links kwam van Groen Wit. Toch de gevreesde kant. Met weer een goede steekpass van Maarten, die z’n beste wedstrijd van het seizoen speelde, zowel aan de bal als met stevige tackles, kwam Sem oog-in-oog met de doelman. Hij besloot te schieten, waarbij omspelen wellicht een betere optie geweest was.

In de omschakeling na deze teleurstelling kwam Groen Wit er gevaarlijk uit. Roy stond goed op z’n post en keerde het gevaarlijke schot. Net voor rust, kwam de LP voor de zoveelste keer in dezelfde groeve terecht. Deze keer vond Mikai de doelman als sta-in-de-weg. Zo ging Zundert met 0-1 aan de ranja, waar het volgens de kansenverhouding misschien ook 7-2 had kunnen staan.

Na de rust, waarin Fallou, Mikai en Tieme de plaats op de bank van Sammi, Jesse en Sieb overnamen ging Zundert door waar het gebleven was. Deze keer nam Jesse de doelman onder vuur, die weer als winnaar uit de strijd kwam. Dit kon toch niet zo door gaan? De wanhoop en vertwijfeling waren op de gezichten op het veld, maar zeker ook op de tribune te zien.

En inderdaad dit kon niet zo door gaan. De karakterjongens en meisje van Zundert bogen in 4 minuten tijd een achterstand om in een voorsprong. Een sublieme pass van Maarten, bracht Tijs in een kansrijke positie. Waar eerdere pogingen over de grond faalden, besloot Tijs de bal wat hoger over de keeper te spelen. En met resultaat! Het net trilde licht en het sportpark daverde 1 seconde later op z’n grondvesten. Eindelijk, wat een opluchting. En binnen 4 minuten herhaalde het vreugde tafereel zich. Weer een heerlijke pass van Maarten, werd door Issam langs de doelman op de paal getikt. De attent meegelopen Sem, die ondanks z’n optredens in de pers nuchter gebleven is, tikte de bal voor de tweede maal tegen de touwen. Zundert stond terecht voor. Maar de wedstrijd duurde nog lang, dus te vroeg juichen zou misplaatst zijn.

Om alle kansen te beschrijven zou ik teveel capaciteit van de server van de redactie in beslag nemen, maar achtereenvolgens Issam tegen de doelman, schot net naast van Issam, schot van Jesse net naast en een schot van Sem dat de doelman pakte is zo maar een kleine greep uit de belegering van het doel vlak voor de feestende kantine. Ook Maarten lukte het niet om zijn goede wedstrijd te bekronen met een doelpunt. En even later miste ook Sammi net het vijandelijke doel. Tijs zakte steeds meer uit de spits om het middenveld te verstevigen en waardoor er ruimte ontstond voor de lopende middenvelders.

Aan de andere kant maakten Sieb, Indy, maar vooral Harold en Daan de Bredase sterspeler hélémaal gek. Hij werd steeds geïrriteerder. Harold zat iedere keer hinderlijk kort in z’n rug, als kauwgom onder je schoen. En Daan assisteerde waar nodig, zodat de wanhoop zich meester maakte van de rechterspits.

Drie minuten voordat de stadionklok de laatste minuut zou laten aflopen, wisselde Groen Wit nog een keer. En kleine spits betrad na enige gehannes met z’n shirt het strijdtoneel. In Breda zegt de tijd op een stadionklok de arbiter niet altijd alles, maar in Zundert was dit deze ochtend toch echt nog geijkt met de Greenwich tijd. Er kon geen misverstand ontstaan. Dus nog 3 minuten en blessuretijd bibberen, omdat Zundert verzuimd had de marge te vergroten.

En inderdaad uit de eerste de beste aanval belandde de voorzet van rechts op het hoofd van de kleine spits, die de bal net over het doel kopte. Had hier de langere speler van voor de wissel gestaan, dan had dit zomaar de gelijkmaker kunnen betekenen. Gelukkig kwam het niet zo ver. Zundert probeerde de tactiek van de aanval is de beste verdediging, al schreeuwde Daan zowat z’n hele team naar achteren, men koos om de tegenstander tot ver van het eigen doel te houden. Hierdoor werd Groen Wit niet meer gevaarlijk in de slotfase, een stormoffensief bleef uit. En Zundert kreeg nog een kans, u raadt het al. Maarten schiet en keeper stopt.

Uiteindelijk blies de goed fluitende leidsman af en konden de Zunderste handen in de lucht. Drie belangrijke punten waren binnen in de spannende strijd om plaats drie. Want het hele deelnemersveld schuift in elkaar, waardoor Zundert JO-13 nog strijd om plaats drie, maar ook nog op de tiende stek kan eindigen. De spelers van Groen Wit reageerden verbaal zeer teleurgesteld, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de rode kaart tonen aan één van de Bredase spelers. Zundert liet hierdoor de verjaardag niet verpesten en ging lekker aan de ranja en het gebak dat het bestuur aan alle teams en begeleiders trakteerde.

Hiermee blijkt dat Zundert niet alleen een mooie historie heeft, maar ook een mooie toekomst voor zich heeft met dit onvoorspelbare Zundert JO13-1. Want zoals vaker gememoreerd kan dit team ver komen als iedereen alles geeft. Men scoort wat moeizaam, maar is ook moeilijk te verslaan. Met 29 gescoorde doelpunten hebben alleen de drie onderste tegenstanders minder vaak kunnen juichten, langs de andere zijn de 36 tegendoelpunten alleen bij de twee koplopers minder in getal.

Volgende week een uitwedstrijd tegen een directe concurrent om plaats drie. In collega grensdorp Baarle Nassau zal Zundert JO13-1 de strijd aan binden met Gloria UC JO13-1. De thuiswedstrijd, leest u maar terug in de verslagen, was een waar spektakelstuk dat in een zwaarbevochten 4-3 overwinning eindigde. Wat volgende week te bieden heeft, is zoals bekend bij Zundert JO13-1 niet te voorspellen.