Zundert JO13-1 -Victoria'03 JO13-1 (2 - 1)

woensdag 12 april 2017, 18:30

Zundert JO13-1 – Victoria’03 JO13-1 (1-1) 2–1

Een doordeweekse wedstrijd. Altijd lastig om in te schatten of dat een voordeel of nadeel is. Zeker bij Zundert JO13-1 en zeker deze woensdagavond. De tegenstander gaf vooraf aan twee andere spelers bij te hebben zonder pas, maar dat het echt JO13 spelers zijn. Hier gaan normaal alle alarmbellen rinkelen, maar de ervaren leiding van JO13-1 kende uit eerder confrontaties deze jongens als tegenstander. Ze werden zelfs gemist in de uitwedstrijd. Zover niets aan de hand. Maar deze dag was ook speciaal omdat 8 spelers zich al ingespannen hadden om de eer van de school te verdedigen op het schoolvoetbal toernooi. Een aantal van hen was dolblij en doodmoe van de overwinning, anderen hadden zich over de kop gelopen met goede bedoelingen, maar zonder veel succes. Als overmaat van ramp was Mikai al dagen niet helemaal fit en was een speler wel aanwezig, ondanks dat hij ziek van school was thuisgebleven. Omdat de leerplicht ambtenaar wellicht meeleest noemen we hem S.v.E. te Z.

In de rommelige warming-up waarin spelers één voor één te laat binnendruppelde vanwege de korte tijd om te eten tussen het toernooi en de wedstrijd, haakte ook Fallou en Issam met kleine pijntjes af. De opstelling moest dus worden aangepast. En ook andere gaven aan geen hele wedstrijd aan te kunnen. Hieruit bleek toch dat de mannen het zwakkere geslacht zijn. Alle mannen, behalve doelman Roy klaagde, maar van Indy die ook een toernooi in de benen had hoorde je niets. Echt girlpower!

Vandaag zou de gedeelde derde plaats weer bereikt kunnen worden, dus de belangen waren groot. En de onwaarschijnlijke reeks zonder thuisnederlaag kon verder uitgebreid worden. Nog een doel voor het team om zich in vast te bijten.

U ziet, een lange voorbeschouwing, dat betekent ook dat er niet zoveel over de wedstrijd te vertellen is. Zundert begon nog wel daadkrachtig en stormachtig. In de eerste minuut miste S.v.E. te Z. een kans door een bal die onverwacht voor z’n voeten viel, naast te plaatsen. Een minuut later schoot Harold een bal in de muur uit een vrije trap, die gezien de lengte van de doelman altijd gevaarlijk geweest was als de bal op doel was gemikt. En niet veel later stuurde de ijverige Tijs, Maarten de diepte in. Het schot ging rakelings voorlangs. En in de zevende minuut was het dan eindelijk prijs. Een bal waarbij de keeper er niet goed uit zag, werd door de attente S.v.E. te Z. opgepikt en ingeschoten. Deze poging kon nog net gekeerd worden, maar de inzet van de attente Tijs werd de defensie van Victoria’03 JO13-1 te veel.

Een prima begin. Nu rust bewaren en lekker blijven voetballen. Het veld breed houden, de bal laten gaan en uit de duels blijven, was de opdracht. De uitvoering was geheel tegenovergesteld. Net als afgelopen zaterdag ging Zundert JO13-1 mee in de haast van de tegenstander. Positief was zeker dat de duels aangegaan werden, maar onnodig was de haast aan de bal en daarmee het veelvuldige balverlies. Maar “iedere nadeel heb z’n voordeel”, zij iemand die ook een aardig balletje kon trappen ooit. Daan speelde weer ijzersterk. En daar besteden we in de media weinig aandacht aan, maar vandaag sta ik er toch weer even bij stil. Ongelofelijk met hoeveel overzicht Daan op deze leeftijd op het veld staat, hij staat altijd op de juiste positie om aanvallen te onderbreken. Hij schuwt de duels niet en gaat als een echte aanvoerder voorop in de strijd, zowel met coaching als met daden.

En als we dan toch met uitblinkers bezig zijn, ook aandacht voor Indy. Ik noemde al de girlpower, maar vandaag stond zij te verdedigen als nooit tevoren, ze schakelde niet alleen haar eigen tegenstander uit, maar was ook vaak ter plekke om haar teamgenoten te ondersteunen én zorgde voor een prima voortzetting. Echt een sterk duo deze avond.

En als de verdedigers als uitblinkers beschreven worden, is het duidelijk dat Victoria’03 sterker werd. Met een cabaretier langs de lijn was het echt lachen, maar in het veld werden de duimschroeven aangedraaid. Tieme en Sieb deden wat ze konden, maar hadden hun handen vol aan de tegenstanders. Toch hielden zij ook knap stand, totdat een bal binnendoor werd gespeeld over rechts en de rechtsbuiten hard uithaalde in de verre hoek. Een knappe gelijkmaker, maar daar kwam het massaal opkomen dagen thuispubliek natuurlijk niet voor. Doordat de publieke belangstelling zo groot was, leken sommige spelers ook wel onder de indruk of meer met de entourage bezig, dan met de wedstrijd.

Het publiek ging er wel hartstochtelijk achterstaan, zeker vakkie K, liet zeer luidruchtig van zich horen met een onduidelijk yell. Met 1-1 werd de rust gehaald en daar mocht Zundert misschien nog wel het meest gelukkig mee zijn. Op eigen verzoek geen wissels in de rust.

Victoria’03 rook de overwinning en ging door waar het gebleven was. Roy moest reddend optreden na drie minuten en kreeg ook nog assistentie van Jesse op de doellijn. Hierna moest de zwaargewonde grensrechter van Zundert zich laten vervangen. Eduard van App-acker nam de vlag ter hand, waardoor de volgers op social media in een zwart gat vielen. Gelukkig werd deze taak vakkundig overgenomen door “de man bekend om z’n service”.

Hierop voegde Roy zich bij de uitblinkers van de wedstrijd. Hij keerde fantastisch de bal met de voet nadat een aanvaller oog-in-oog met hem stond. Hierna kreeg Zundert weer wat grip op de wedstrijd en kleine kansjes. Na een kwartier kwamen Mikai, Issam en Fallou toch de moegestreden Sieb, Tieme en Jesse vervangen. Hiermee kreeg Zundert ook de touwtjes weer in handen. Uit een ingestuurde corner, bekroonde Maarten een goede wedstrijd met een prima doelpunt. Dat Maarten goed kan voetballen wisten we al langer, maar vandaag bikkelde hij ook op het middenveld.

Victoria’03 zette nog wel aan voor een slotoffensief, maar echt gevaarlijk werd het niet. Het was vooral Zundert dat via counters met Sammi de beste mogelijkheden kreeg. Uiteindelijk werd de 2-1 over de streep getrokken. Weer niet goed gevoetbald, wel karakter getoond als team en de punten op sportpark de Wildert weten te houden. Zaterdag zal tegen Baronie JO13-3 wel weer meer rust in het spel aan de bal moeten komen. Zeker met de daaropvolgende drie wedstrijden tegen de top 3 in het vooruitzicht.