Zundert JO13-1 - Zwaluwe JO13-1 (5 - 2)

zaterdag 25 maart 2017, 11:15

Zundert JO13-1 – Zwaluwe JO13-1 (2-0) 5-2

De afgelopen week stond bol van randzaken. Zes spelers hadden verplichtingen met het volgen van de scheidsrechters cursus voor tweedejaars D-(JO13) spelers. Daarnaast stond de week ook in het teken van de contractverlengingen. Er werd druk onderhandeld en gespeculeerd waar de jongens en meisje volgend jaar te bewonderen zijn.Zes spelers hebben aangegeven het contract met JO13-1 niet te willen verlengen, zij willen kijken of ze de transfervrije status kunnen verzilveren met een lucratief contract bij JO15-2 of zelfs JO15-1. De 8 andere spelers hebben aangegeven Zundert JO13-1 ook volgend jaar trouw te willen blijven. Zundert is hiermee zeer verguld om een grote kern bij elkaar te houden.

Met deze wetenschap zal Zundert JO13-1 wel de transfermarkt op moeten om de selectie aan te vullen en waar mogelijk te versterken. Scouts zijn al druk bezig om bijvoorbeeld het potentieel van de JO11 teams en JO13-2 in kaart te brengen. De 7 spelers en speelster die willen blijven zullen de concurrentiestrijd dus weer aan moeten met jonge frisse teamgenoten. Wellicht dat uiteindelijk nog spelers verhuurd zullen worden aan JO13-2 of MO13-1, maar voorlopig is Zundert JO13-1 blij met het vastleggen van het achttal.

Dan de wedstrijd van zaterdag. Zundert JO13-1 had uit nipt verlopen in een gelijk opgaande partij. Eigenlijk werd de wedstrijd gewonnen door de sublieme doelman van Zwaluwe JO13-1. In dit geval maakte 1 zwaluw dus wel spreekwoordelijk zomer. Zundert heeft nog steeds een ongeslagen thuisstatus. Dus was alles er aan gelegen om deze te behouden en zo aansluiting te houden in de strijd om de derde plaats op de ranglijst. Zundert zal de komende wedstrijden tegen directe concurrenten de punten moeten halen om hier aanspraak op te kunnen maken.

Zundert kan mogelijk ook een sleutelrol spelen in de strijd om de titel. In de laatste 2 wedstrijden van het seizoen treft men de huidige nummers 1 en 2 van de ranglijst nog. Maar daarover meer later in het seizoen. De wedstrijd tegen Zwaluwe speelde zich af op een afgeladen sportpark de Wildert, waar voetballiefhebbers massaal hun heil hadden gezocht onder het aangename lentezonnetje met een guur herfstbriesje.

De warming-up van beide teams oogde wat rommelig, speels en inspiratieloos. Hieruit konden geen conclusies getrokken worden. Met Jesse, Harold en Tieme op de bank begon de wedstrijd rommelig en het mag gezegd worden, gewoon slecht. Beide teams leken elkaar te onderschatten, waardoor er in de eerste 20 minuten niet veel meer dan twee corners te noteren vielen. Eerlijk verdeeld over de partijen en allebei zonder echt doelgevaar. Het venijn zat dus in de staart van de eerste helft. Een scherpe voorzet van Sem werd door de keeper het veld in gewerkt, tegen de handen van de inglijdende Tijs. Het opvolgende uitverdedigen met wind tegen lukte niet goed bij Zwaluwe, waardoor de bal per toeval voor de voeten van Sammi viel. Dit wist zich wel raad met het buitenkansje en schoot Zundert op voorsprong. Intussen was het Sieb die steeds tijdig ingreep om gevaar van Zwaluwe onschadelijk te maken.

Zwaluwe probeerde wat terug te doen, maar de aanval liep zoals vaker stuk op het blok Indy en Daan. De bal kwam bij Maarten die gelijk de diepte zocht en vond bij Sem. Sem schudde in een wervelende sprint de vertwijfelend volgende verdediger van zich af en schoof de bal opmerkelijk cool binnen. Het doelpunt werd op streetwise-wijze gevierd met de reservespelers door een ingewikkelde geografie van handgebaren.

Zwaluwe probeerde nog om voor rust de aansluitingstreffer te maken, maar vond Roy en Daan zonder schoen als sta-in-de-weg. Samenvattend een slechte eerste helft, met een positieve score.

In de rust werden de puntjes op de i gezet. Met Jesse, Harold en Tieme voor Sem, Tijs en Indy werd de hele opstelling gewijzigd. Mikai vond zich terug in de spits na de eerste helft als rechtsback te hebben gespeeld. Dit werd al snel een succesverhaal. Harold stuurde Issam op rechts de diepte in, die knap voorgaf. Op nog knappere wijze veranderde Mikai de voorzet in een doelpunt. 3-0! Wedstrijd gespeeld, zou je zeggen. Ook de technische staf gebruikte dit om Daan rust te geven en Indy terug in het veld te brengen. Indy kwam dus terug in het veld tegen de enige tegenstander die ook meisjes in het elftal had. Met de drie meiden van Zwaluwe zijn er dus in totaal vier meisjes actief in deze tweede klasse. Indy is dus de hoogst gekwalificeerde dame in de competitie.

Bij een vrije trap reageerde Zundert te traag, waardoor Zwaluwe terug in de wedstrijd kwam. Hierna kwam een beslissend moment in de wedstrijd. Harold legde in de zestien meter een meisje over de knie. Dit klinkt net zo spannend als het in praktijk was. De scheidsrechter zag er geen strafschop in en sterker nog, Harold ging verder, speelde de bal diep en gaf Mikai de kans zijn tweede doelpunt van de morgen te maken. 4-1 in plaats van 3-2. Een wereld van verschil. Voetbalwedstrijden worden dus echt in details beslist.

Toch maakte Zundert het weer onnodig spannend. Uit een identieke situatie als bij de eerste tegentreffer, scoorde Zwaluwe weer uit een vrije trap. Zwak ingrijpen kostte Zundert vandaag al twee keer een veilige marge. Hierna kwam Zundert iets beter in het spel. Fallou speelde een goede tweede helft en was veel dwingender aanwezig, hierdoor kreeg Zundert wat goede kansjes door Jesse, Issam en Sammi.

Zundert speelde meer op de helft van Zwaluwe, waardoor zelfs verdedigers als Tieme passes gaven rond de zestien meter. Jesse schoot net voorlangs. Het publiek dat in de eerste helft nog dicht tegen elkaar aankroop om het wat warmer te krijgen, was in de tweede helft lekker aan de overzijde in het zonnetje gaan staan. De vakkies O, V en K vonden zich ook daar weer. En stonden als een blok achter het team. De tweede helft werden de aanwezigen ook op beter voetbal getrakteerd, zonder dat het hoogstaand was. Maarten besloot de wedstrijd in het slot te gooien met een afstandsschot dat de doelman te machtig werd. Tien minuten te gaan en een marge van drie doelpunten, een ongekende weelde. De aanval liep soepel over links bij Jesse, waarna Mikai de bal slim liet lopen voor Maarten. En wederom zou je denken: “Wedstrijd gespeeld”.

Sem kwam er nog terug in voor Maarten. Zundert wilde werken aan het nog steeds negatieve doelsaldo. Het was echter Zwaluwe dat de beste kansen kreeg, een redding van Roy, een carambole via de paal en een sliding om de bal van de lijn te halen van Tieme voorkwamen dat het nog echt spannend zou worden. Zundert won hiermee. Als ze ook de mindere wedstrijden gaan winnen, hoever kan Zundert JO13-1 dan komen? Na afloop bleek Zundert alleen op de derde plaats te zijn gekomen, met nog steeds een negatief doelsaldo, maar wel met een ongeslagen thuisstatus. De nummers één en twee lijken met 10 punten voorsprong niet meer te achterhalen. En de nummers negen tot en met twaalf met 10 verliespunten of meer op veilige afstand. De strijd met de andere teams in de middenmoot om de posities 3 tot en met 8 gaat onverminderd door, met vele onverwachte wendingen.

Aanstaande zaterdag 1 april om 9.30 uur wacht de confrontatie met Rood Wit JO13-1. De tegenstander waar dit weekend de derde stek van overgenomen werd. In de thuiswedstrijd was men nog te veel onder de indruk van de branie, maniertjes en kapsels van de binkies uit ’t Heike. Na rust werd een 1-3 achterstand knap teruggebracht tot een 3-3 eindscore. Graag zien we u volgende week, vroeg, al om 9.30 uur, in Sint Willebrord om het team te supporteren naar hopelijk een mooi resultaat.