Zundert JO17-1 - Sarto JO17-2 (2 - 2)

zaterdag 5 februari 2022, 15:00

Zundert JO17-1 – Sarto JO17-2 (0-1) 2–2

Vorige week was het verhaal van de 10 kleine kleutertjes die op een hek zaten. Steeds vielen er spelers door positieve testuitslagen af. Toen er nog 7 overbleven, ging de stekker uit de wedstrijd. Hierdoor startte Zundert JO17-1 de competitie met 1 week vertraging. Hierin staat het niet alleen, want na 2 speelronden zijn slechts 5 van de 12 wedstrijden afgewerkt.

De winterstop duurde dus zowel aan de voorkant als aan de achterkant een week langer dan gepland. In deze lange periode gebeurde er van alles binnen de selectie van de JO17-1. Sunvir leverde zijn contract in en besloot het seizoen niet af te maken. Jammer, maar we respecteren zijn keuze. Gelukkig blijft de selectie qua aantal op 15, want Dagmawi maakte naar een stop van enkele maanden z’n terugkeer bekend.

Uit de medische hoek kwam slecht nieuws voor 2 spelers. Jeroen kan voorlopig geen wedstrijden spelen en ook Dirk is geveld. De kleine teen van deze grote kerel is de spelbreker. Gelukkig gaat het de goede kant op met Dirk. Jeroen is intussen als eenmanstoernooicommissie al druk bezig met de toernooien na de competitie.

Deze wedstrijd moest Job ook aan zich voorbij laten gaan door de positieve testuitslag. Vanuit de JO16-1 werd Niek bereidt gevonden om als stand-in op de bank te komen zitten.

De JO17-1 is door de verrassend sterke eerste seizoenshelft pittig ingedeeld. De top uit de 2e klasse, vier eersteklassers en twee koplopers uit de derde klas vormen het sterke deelnemersveld. Sarto JO17-2 is de eerste tegenstander. Met 6 JO17 elftallen kunnen we met recht spreken van een grote vereniging. En veel keuze mogelijkheden dus.

De Tilburgers waren al vroeg aanwezig en al druk met de warming-up, toen onze mannen zich nog om moesten gaan kleden. En zo bleven we achter de geelblauwen aanlopen. Zij gingen al terug naar binnen, toen wij met de warming-up bezig waren. En zij stonden al klaar toen wij nog terug naar binnen gingen voor de laatste tactische besprekingen. Dit zou een voorbode voor de wedstrijd zijn.

Zundert begon nog wel aardig aan de wedstrijd. De eerste aanvallen waren voor Zundert. Daarna begon een tactisch steekspel en tevens boeiend voetbalgevecht. Het ging om de slag op het middenveld. Hier liep Zundert in eerste instantie te veel achter de tegenstanders aan. Hier zaten een paar vaardige spelers bij. Toen er wat in de opstelling geschoven werd liep het beter. Dit kwam vooral doordat Lars zich over de nummer 10 van Sarto ging ontfermen. Dat deed hij uitstekend.

Tieme en Sieb kregen hierdoor meer controle waardoor Sarto achter Zundert aan kon lopen. Er zaten mooie aanvallen tussen, waarbij de bal snel rond ging en er veel dreiging was. Echt grote kansen vielen er niet te noteren. Pas in de 16e minuut kwam het eerste gevaar van Quinten die de bal veroverde en met een boogje over de doelman, maar ook over de lat schoot.

Gelijk reageerde Sarto door slecht uitverdedigen van Zundert. Gelukkig ging ook deze poging over. Dit was een boeiende fase van de wedstrijd. Issam werkte zich niet voor het eerst langs z’n back en zette strak voor. Helaas kon niemand het beslissende zetje geven.

In de 26e minuut was het wel raak. Een momentje van twijfel werd Zundert fataal. Sarto profiteerde optimaal van de geboden mogelijkheid. Zundert rechtte de schouders en stond er als team. De jacht op de gelijkmaker werd ingezet. Na een half uur leek deze ook te vallen. Dagmawi zette goed door en bezorgde de bal bij Quinten. Die vond op zijn beurt Jan bij de tweede paal. Jan reageerde attent en schoot de bal hard binnen, waarbij hij de pech had dat de verdediger er net tussen kon komen.

De verdediging van Zundert met een ijzersterke Tymo gaf verder niets weg. Rick en Floris waren de baas over de directe tegenstander en probeerde de aanvallen van achteruit op te zetten. En Dagmawi gooide alle opgespaarde energie van een half seizoen niet voetballen er in één keer uit. Als een gekooide tijger die losgelaten werd, vrat hij z’n directe tegenstander op. Schitterende duels vochten die twee uit.

Vlak voor rust gebeurde er iets wat veel invloed had op de rest van de wedstrijd. Na een paar harde maar faire duels, schopte een toch al wat opgefokte speler van Sarto, Tieme zo maar neer. Hij mocht met rood vertrekken. En uit de reacties van de begeleiding van de Tilburgers leek dat dit niet de eerste keer was dat deze nummer 8 iets doms deed op het veld. Hij benadeelde zijn team. De goed fluitende scheidsrechter kon niets anders. In het tumult wat hierbij ontstond reageerde Quinten ook te heftig, waardoor hij met een gele kaart 10 minuten mocht gaan nadenken. Dit is iets wat hij voortaan beter kan doen vóór hij zich met dit soort situaties gaat bemoeien.

Nog voor rust, met dus 10 tegen 10 leek Zundert langszij te komen. Sieb speelde zichzelf mooi vrij, maar schoot tegen in plaats van langs de keeper. De rebound werkte Issam naast het lege doel. Dit was dé kans.

In de rust werden de goede zaken benoemd en vooral aangegeven iets rustiger en zorgvuldiger aan de bal te zijn. Eerst nog 5 minuten met 10 tegen 10 en dan met 11 tegen 10 proberen de wedstrijd om te draaien. Jan had wat last en werd vervangen door Mike. De eerste kans was ook voor hem. Dagmawi ging weer goed door na een gewonnen duel. Zijn pass kwam bij Sieb, die z’n tegenstander uitspeelde en een goede voorzet gaf. Deze werd bij de tweede paal attent maar overgeschoten door Mike.

Precies op het moment dat Quinten er terug in mocht, maakte een Zunderste verdediger een zeldzame, nonchalante fout. Wederom strafte Sarto dit genadeloos af. 0-2.

Daarna moest Zundert volle bak in de achtervolging. Waar je met een mannetje meer uit de duels moet blijven, de bal rond moet laten gaan en de tegenstander moet laten lopen, ontstond juist een vechtwedstrijd. Veel mooie duels. Precies in het straatje van Sarto, dat ook veel tijdvertragende acties gebruikte. De doelman had geen haast en de verzorger met de waterzak haalde z’n 10.000 stappen moeiteloos. Zundert streed voor elke meter, kwam soms tot goede aanvallen, maar de scherpte voor de goal ontbrak. En op andere momenten zoals met vrije trappen en corners was het veel te gehaast. Echt bedroevend hoe die genomen werden. Pas in de 19e minuut was Sieb met een vliegend schot net naast de kruising dicht bij de aansluitingstreffer.

10 minuten voor tijd viel die wel. Issam ging goed langs twee tegenstander in het strafschopgebied en vond Quinten. Die bleef nu cool en schoot de 1-2 binnen, hoewel de doelman er nog aan zat. Uit een counter leek Sarto vlak daarna op 1-3 te komen, maar hier stak Roy knap een stokje voor.

Zundert probeerde van alles. Rick ging mee naar voor, ballen werden er ingepompt, van alles werd gedaan om minimaal een punt te pakken. Het leek er niet in te zitten. Niek kwam ook nog in de ploeg voor Rick die ook last kreeg van een blessure. In de eerste minuut van de 8 minuten blessuretijd scoorde Zundert de 2-2. Een lange bal van achteruit werd verlengd door Quinten en viel voor de voeten van Niek en Issam. Niek liet de bal en de eer aan Issam, die de bal hard in het zijnet schoot, 2-2.

Zundert ging nog op zoek naar “the kill”. Er was een moment waarop het naar een penalty zocht, maar dit werd terecht weggewuifd door de scheidsrechter. En zo stond de uiteindelijke terechte, maar zwaarbevochten 2-2 op het scorebord. Zundert gaf 2 knullige goals weg, maar Sarto had laten zien goed te kunnen voetballen. Ook hield het knap stand met een mannetje minder. Zo bleek dus een dommigheid van één speler doorslaggevend voor het verdere verloop.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen DSE JO17-1 op het programma. Dit team kwam voor de winterstop uit in de eerste klasse. Hierin eindigde het elfde, vooral doordat er maar 8 doelpunten gemaakt werden. In deze competitie na de winterstop speelde het nog niet.

Hopelijk knappen de geblesseerden snel op en komen er geen positieve testuitslagen meer bij. Met veel inzet en teamgeest zal het in deze competitie iedere week een pittige uitdaging zijn om tot resultaat te komen. Dus hard werken voor elkaar en net als afgelopen wedstrijd de fouten van elkaar accepteren en doorgaan.

Opstelling: Roy, Tymo, Rick, Floris, Dagmawi, Lars, Tieme, Sieb, Issam, Quinten en Jan.

Wissels: Niek en Mike.