Zundert JO17-1 - UVV'40 JO17-1 (3 - 2)

zaterdag 19 september 2020, 15:00

Zundert JO17-1 – UVV’40 JO17-1 (1-1) 3-2

Wat een weelde, nadat de volgende ronde van de beker vorige week behaald werd, stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op de speelkalender. Meteen een pittige tegenstander, namelijk UVV’40 JO17-1. De vereniging uit Ulvenhout heeft maar liefst drie teams in deze categorie en dus ook echt iets te kiezen.

Het was een heerlijke nazomer dag, dus een ideale dag om te voetballen. Maar om een wedstrijd te beginnen is tegenwoordig meer nodig. Hadden we vorige week de Corona perikelen, nu waren het blessures, de gemeente en uitleen, die zorgden voor een nieuwe puzzel. De technische staf zag Merijn geblesseerd afhaken. Hij werkt hard aan zijn herstel bij de fysiotherapeut. Job werd door een wielrenner omver gereden en had te veel last van zijn verwondingen om het doel te verdedigen. En tenslotte mocht de topscoorder van de bekercampagne Sem mee naar ’t Heike om met de JO19-1 een wedstrijd te spelen. Gelukkig waren Roy en Jarno vanuit de JO17-2 bereid om de JO17-1 te ondersteunen. Top mannen!

UVV’40 was er al vroeg en begon fanatiek aan de warming-up. Zundert nam wat meer rust om zich voor te bereiden. Toch was het Zundert dat het beste aan de wedstrijd begon. De eerste 15 minuten was Zundert sterker. Op momenten dat Issam, Mikai in de rug gesteund door Joey en Maarten druk zetten op de achterhoede, werd Zundert gelijk gevaarlijk. De achterhoede van UVV’40 maakte op dat moment geen sterke indruk. Echter Zundert wist de kansjes niet in doelpunten om te zetten.

Net toen UVV’40 dacht wat beter in de wedstrijd te komen, was het raak voor Zundert. Tieme won een belangrijk duel op het middenveld en speelde de bal vervolgens naar Issam. Issam was scherp en speelde gelijk dwars door het hart van defensie de bal diep op de sprintende Mikai. Die wurmde zich voor z’n tegenstander en hielde die daarna knap van de bal. Z’n schot vloog binnen, Zundert stond na een kwartier op 1-0.

Niet veel later gaf Jesse vrije doortocht aan Issam uit een snelle ingooi. De voorzet van Issam was gevaarlijk, maar de doelman kon een doelpunt voorkomen. Uit de volgende aanval ontstond een kans voor UVV’40. Deze werd door goed uitkomen van Roy nooit echt gevaarlijk. Aan de overzijde deed z’n collega tweemaal hetzelfde.

Rond een halfuur kroop Zundert door het oog van de naald. Een vrije trap werd door iedereen gemist. De druistige nummer 14, die een aantal Zundert spelers hard zou raken deze middag, kopte de bal over de uitkomende Roy, maar gelukkig ook over het doel. Alle maatregelen ten spijt moesten de bidons gebruikt worden om meerdere enkels te koelen. Een uitbraak van Corona-enkels behoort hierdoor tot de mogelijkheden.

Kort daarop moest Fallou de strijd staken omdat hij zich misselijk voelde. Jarno kwam voor hem in de ploeg. UVV’40 maakte gelijk gebruik van het moment dat de organisatie bij Zundert nog niet stond. Over de linkervleugel van Zundert brak de pijlsnelle rechtsbuiten door. Zijn voorzet werd goed gecontroleerd en in het zijnet binnengeschoten. De stand was weer gelijk. Iets wat op dat moment terecht was. Zundert was de weg behoorlijk kwijt na een sterke start. UVV’40 leek nog op voorsprong te komen, maar de aanval werd geannuleerd door de scheidsrechter vanwege buitenspel. De reacties van de gasten uit Ulvenhout waren niet overeenkomstig met het hockeyuiterlijk van de meeste spelers, laten we het zo omschrijven. Toen vlak voor rust Maarten over een groenwit been in de zestien ging en de scheidsrechter niet naar de stip wees, bleef het vreemd genoeg stil vanuit de tegenstander.

Na de rust ging Zundert beter voetballen. Tijs en Harold hadden de aanvallers onder controle en konden de opbouw verzorgen via de backs of het middenveld. Daan en Jesse speelden andermaal een degelijke wedstrijd. Steeds gaven ze op het juiste moment steun, zodat UVV’40 nooit tot grote kansen kon komen. Joey werkte zich een slag in de rondte, veroverde ontelbare ballen en was steeds aanspeelbaar op links. Jammer genoeg werd hij niet altijd gevonden. Fallou was terug in de ploeg gekomen na de ranja voor Mikai. Fallou speelde grandioos. Z’n beste helft van het seizoen, sterk in de duels en goed in de voortzetting. In de machinekamer probeerde Tieme de kolen op het vuur te gooien, zodat Maarten de motor kon laten accelereren. Want hoe goed iedereen ook kan voetballen, het belangrijkste is dat Maarten zoveel mogelijk en zo dicht mogelijk bij het vijandelijke doel aan de bal komt. Dan ontstaat het meeste gevaar. Dit lukte de tweede helft beter. De vraag die hier opkomt is de volgende: “kwam dit omdat Zundert hem meer zocht, of liep Maarten zich beter vrij?”, dit is een vraagstuk waar de technische staf op moet studeren. Dit is ook het plan van Zundert JO19-1, opbouwen via de backs, om de middenvelders vrij te krijgen.

Het spel ging over en weer. Het kon echt alle kanten op. Na 10 minuten was de grootste kans voor UVV’40. Roy voorkwam door goed uitkomen een doelpunt. De rebound werd door Daan tot corner verwerkt.  Niet veel daarna viel een afgeslagen vrije trap voor de voeten van Tieme, die van afstand net overschoot.

Daarna waren lange ballen de aanleiding tot kansen. Een verre trap van Harold viel voor de voeten van Issam, die de bal over de uitstormende doelman lobte. De bal ging net naast. Aan de andere kant was het na een lange bal gevaarlijk omdat Roy net te laat was. De inzet werd door Tijs net voor de lijn weggehaald. Halverwege de tweede helft viel de treffer van Zundert eigenlijk ook uit het niets. Een vrije trap ter hoogte van de middenlijn werd door Harold de zestien ingepompt. Issam nam de bal vakkundig aan en schoot nog knapper binnen. Zundert stond toch wel onverwacht op 2-1.

Maarten leek daarna de wedstrijd te beslissen. Met een fantastische slalom legde hij 3-4 spelers in de luren. Voor de doelman aangekomen was z’n poging te slap om de hem te verschalken. In de omschakeling was het de ijzersterke Fallou die de bal opnieuw veroverde en Maarten weer aan het werk zette. Deze keer kon hij alleen met grof geweld een halt toegeroepen worden. Harold krulde de vrije trap mooi tegen de lat. Pats! Heerlijk geluid, geen resultaat! Zo bleef het spannend!

Nogmaals leek Zundert de wedstrijd in het slot te gooien. Harold die mee naar voor was geslopen, terwijl Tijs achterin op de winkel paste (naar verluid een familietrekje), gaf voor. Issam werd gehinderd, geen doelpunt, geen penalty, maar doorvoetballen.

Drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd viel de treffer wel aan de overzijde. UVV’40 dat echt gelijkwaardig was, leek het verdiende punt mee naar huis te gaan nemen. Zundert kwam in ieder duel een stap te laat, waardoor uiteindelijk met een kleine aanraking de bal precies voor de vrijstaande aanvaller viel. Die aarzelde geen moment en schoot de 2-2 op het scorebord. Hiermee leek de wedstrijd op een remise af te steven. Het venijn zat ook deze keer in de staart.

De verre uittrap van Roy, werd door Maarten nu al tot hoogtepunt van het seizoen gepromoveerd. Hij plukte de bal uit de lucht, waarna hij geplakt leek aan z’n schoen. Met veel gevoel en accuratesse vond hij de sprintende Issam, terwijl het hele publiek vond dat de bal naar de vrijstaande Joey moest, bleek dit de ultieme oplossing. Issam schoot Zundert voor de derde keer op voorsprong.

Toch was het hiermee nog niet gespeeld. Diep in blessuretijd werd een vrije trap van UVV’40 doorgekopt en vervolgens binnengeschoten. UVV’40 dacht een punt te hebben veroverd, maar de treffer werd afgekeurd. Precies door het doorkoppen stond de doelpuntenmaker voor de tweede keer in deze situatie buitenspel. En nu wel heel hinderlijk.

De reacties van één speler konden niet door de beugel, waarna de arbiter hem eerst de gele en later ook de rode prent toonde. Ook de technische staf uit Ulvenhout was teleurgesteld door het verloop van de wedstrijd en de pech die ze op bepaalde momenten hadden. En liet dit ook horen. Toch bleef dit niet hangen en verlieten ze sportief het sportpark na afloop. Het was ook een bittere nederlaag. De teleurstelling was begrijpelijk, de reactie niet, maar uiteindelijk kwam ook dit weer goed.

Zundert JO17-1 won dus de eerste competitie, maar had deze net zo goed kunnen verliezen. Hopelijk gaan we nu een periode in met twee trainingen per week en minder blessures, zodat er gewerkt kan worden aan meer rust en overleg in de opbouw. En vooral het bewegen zonder bal, lef tonen aan de bal en het durven voetballen als er druk gezet wordt zullen verfijnd moeten worden.

Komende week uit in Bavel, tegen JEKA JO17-2 gelijk weer een goede testcase. JEKA won voor de beker met 8-0 en 2-0. En ook in de verloren wedstrijd werd driemaal gescoord. De aanval lijkt dan ook echt gevaarlijk.

Opstelling: Roy, Daan, Tijs, Harold, Fallou [W: Jarno], Jesse, Tieme, Maarten, Joey, Mikai [W: Fallou] en Issam.

Wissel: Jarno.