Zundert JO19-1 - Unitas'30 JO19-2 (4 - 2)

woensdag 5 april 2023, 20:00

Zundert JO19-1 – Unitas’30 JO19-2 (2-1) 4–2

Zundert bereikt kwartfinale van de beker. In een spannende avondwedstrijd trok Zundert aan het langste eind. Ging het makkelijk? Nee. Ging het moeilijk? Eigenlijk ook niet. Zundert had controle, was de bovenliggende partij, maar moest waakzaam blijven vanwege de onvoorspelbare acties van de ploeg uit Etten- Leur.

Uit de voorbeschouwing bleek al dat Unitas’30 O19-2 een aantal heetgebakerde jongelui op het veld waren. Maar ook de entourage erom heen was, netjes omgeschreven temperamentvol. Het was dus zaak het koppie erbij te houden en niet meegaan met de tegenstander.

Zundert begon ook prima aan het duel. De eerste kansen waren voor Zundert, waarbij de gehele aanval een goede indruk maakte. Maarten  was lekker op dreef op de linkervleugel, waar hij ook aanvallende assistentie van Jesse kreeg. Op de rechterflank was Sem dreigend in de diepte en Sieb onder de balvaste Tijs ook. Zundert kreeg dus een aantal halve en hele kansjes. Soms na een goed lopende aanval, maar regelmatig ook na vroeg druk zetten op de achterste linie, waarbij met name de doelman een bijzondere indruk maakte. Toch kwam hij steeds met de schrik vrij.

Aan de andere kant moest Job pas na een kwartier handelend optreden, dit deed hij zoals de gehele avond uitstekend. Na weer een paar dreigende aanvallen, was er om 20.20 uur (het tijdstip van zonsondergang volgens buienradar) tijd voor een snack. Helaas niet voor de toeschouwers, maar wel voor degene die meedoen aan de Ramadan.

Daarna ging de wedstrijd verder, waarbij Zundert meer energie had gekregen van de break dan Unitas’30. Zundert kwam er dan ook dreigend uit, waarna Tijs die vrije doortocht naar de keeper had alleen met de noodrem kon worden gestopt. Waar iedereen dacht aan een rode, of minimaal een gele kaart, was de arbiter barmhartig en spaarde de verdediger. De vrije trap werd in de muur geschoten, maar wel gekeerd door handen die niet aan de doelman vast zaten. Een penalty.

Tieme installeerde zich achter de bal om dit klusje te klaren. Waar hij eerder koel bleef, rammelde hij de bal nu hard op tennisbanen, waar de serverende dames nu nog van de schrik moeten bekomen. Een ace, dat wel.  Gelukkig was het drie minuten later alsnog raak. Sem veroverde een bal en draaide in-een-tijd weg. Hij verschafte zichzelf vrije doortocht en schoot onberispelijk de bal tegen de touwen. 1—0.

Met deze score leek Zundert ook op de rust af te steven. Hoewel de supporters langs de lijn steeds driftig aanwijzingen aan het geven waren aan het centrale duo. Zij leken te veel naast elkaar te staan en elkaar te weinig rugdekking te geven. In vakjargon stonden zij onvoldoende gestaffeld. Het liep een paar keer goed af. Soms met geluk, soms op wilskracht en soms door assistentie van de turbo’s op de vleugels. Jesse en Luca speelden verdedigend weer een puike partij.

Toch viel uit zo’n hierboven gememoreerde situatie de gelijkmaker. De bal over de laatste linie. Aannemen, vuren, doelpunt. Zundert kon weer opnieuw beginnen. En liet hier geen gras over groeien. Binnen twee minuten nam het weer de leiding. Een schitterende crossbal van Harold, kwam bij Jesse die de bal keurig doorspeelde op Maarten. Maarten op zijn beurt lobte de bal vakkundig over de uitstormende doelman. Zundert stond weer voor. En het was gelijk rust.

In de rust kwamen de kenners tot de conclusie dat binnen een kwartier de 3-1 maken, de wedstrijd zou beslissen. En zo geschiede. Zundert ging ongewijzigd het tweede bedrijf in. Unitas’30 JO19-2 had in ieder geval de grensrechter vervangen. Terecht, want de man langs de lijn in de eerste helft was waarschijnlijk niet bekend met de regels. Helaas was zijn opvolger naar verluidt niet eens bekend met het voetbalspel, dus daar werd niemand beter van.

Zundert dicteerde het spel weer. Het kreeg een aantal corners, waarin Harold steeds dichterbij een kopdoelpunt kwam. De lat versperde z’n laatste poging. Uit een corner waarbij Maarten “shit” riep, kopte Sem de bal achterwaarts lopend knap binnen. De “shit”variant is voor herhaling vatbaar. Sem bracht de marge op twee.

Toen tien minuten later Tieme de bal veroverde op het middenveld en Sem wegstuurde, was het Tijs die de stand op 4-1 bracht na een voorzet van Sem. De wedstrijd leek gespeeld. Zundert bracht Jarno en Diarno in de ploeg voor de goed spelende en knokkende Sieb, die net voor z’n wissel bruut onderuit geschopt werd. Ook de man met de elastieken benen Luca mocht even rusten na een uitstekende wedstrijd.

Het massaal aanwezige Zundert publiek ging erachter staan en was vooral luidruchtig bij de aanvallende acties van publiekslieveling Diarno. Kansje op de definitieve beslissing waren er genoeg, maar pech, onzorgvuldigheid, iets te veel lopen met de bal en iets te weinig breed houden van het veld verhinderen een vijfde treffer. In de tweede helft hadden Harold en Daan het achterin weer prima voor elkaar.

Er moest een penalty na een handsbal aan te pas komen om de wedstrijd weer spannend te krijgen. De bal werd uitstekend binnen geschoten. 4-2 met nog 10 minuten op de klok. Toch werd het niet meer echt spannend. De spelers van Unitas’30 speelden te veel voor zichzelf en te veel uit de organisatie om het Zundert moeilijk te maken. Spelers stonden net zo makkelijk linksbuiten, als laatste man als weer in de spits. Totaalvoetbal, maar dan totaal niet effectief. Met Rick in de laatste minuten voor Merijn werd de kwartfinale bereikt.

Een lastige horde, maar professioneel genomen. Nu een weekend vrij en dan de draad weer oppakken in de competitie. Tegen koploper Right Oh JO19-1 kan Zundert zich terug in de competitie knokken. En waarschijnlijk is er dan ook meer duidelijk over het vervolg van de bekercampagne.

In de kwartfinale zitten naast Zundert JO19 (uit Zundert, derde in de tweede klasse), RKKSV JO19-1 (uit Rosmalen, eerste in de eerste klasse), Haarsteeg JO19-2 (uit Haarsteeg, vierde in de tweede klasse), RKSV Heeze JO19-1 (uit Heeze, plaats zeven in de Hoofdklasse), Nieuw Lekkerland JO19-1 (uit Nieuw Lekkerland, derde in de hoofklasse), DESK JO19-1 (uit Kaatsheuvel, derde in hoofdklasse), HVV’24 JO19-1 (uit Hulst, derde in de eerste klas) en GJS JO19-1 (uit Gorinchem, zesde in de hoofdklasse).

Dus vier uit de hoofdklasse, twee uit de eerste klasse en twee tweedeklasser. Afwachten op de loting. Op papier is Haarsteeg de meest gunstige tegenstander, maar op papier worden wedstrijden meestal niet gewonnen. Is het weer geografisch dan voorspel ik HVV’24-Zundert, DESK-Haarsteeg, Nieuw-Lekkerland-GJS en RKKSV-RKSV Heeze. We zullen zien hoe de KNVB dit aanpakt. Blinde loting, gestuurde loting of……?

Voor nu nagenieten van de overwinning. Complimenten voor de bekerwedstrijden tot op heden. En vandaag voor het aansluiten van Diarno en Rick. Bedankt mannen!

Opstelling: Job, Luca, Harold, Daan, Jesse, Tieme, Merijn, Sieb, Maarten, Tijs en Sem.

Wissels: Jarno, Diarno en Rick.