Zwaluwe JO13-1 - Zundert JO13-1 (1 - 0)

zaterdag 1 oktober 2016, 8:45

Zwaluwe JO13-1 – Zundert JO13-1 (1-0) 1-0

Deze week wat later dan u gewend bent, de verslaglegging van de wedstrijd van Zundert JO13-1. Uw reporter had vanaf zijn plaats op de perstribune in Hoge Zwaluwe slecht zicht op de verrichtingen op het veld. Om tot een objectieve vastlegging te komen, was naast de summiere eigen waarneming ook het intervieuwen van een aantal ooggetuigen nodig om tot een eenduidig beeld over de wedstrijd te komen. Het blijkt wel dat er veel verschillende meningen zijn over de gebeurtenissen in de tijdsperiode van tweemaal dertig minuten met als plaats delict sportpark Kwarrehoek, waar de krijtlijnen niet een slachtoffer maar een speelveld markeren.

Als we het dan toch over slachtoffers hebben. Aan diverse tafels in Zundert werden de verrichtingen van Zundert JO13-1 vorige week nog eens nabesproken. Met hetzelfde venijn als soms bij de heren van Voetbal Inside werden de spelers en technische staf tegen het licht gehouden. Niet altijd leuk, maar dat zijn de consequenties van spelen in een populair team als Zundert JO13-1. De tactiek, de opstelling, de instelling en wissels waren een dankbaar gespreksonderwerp. En zoveel mensen, zoveel meningen. Nederland heeft 17 miljoen bondscoaches en Zundert JO13-1 heeft minimaal 30 extra coaches. Helaas kon hier ook geen eensluidende conclusie getrokken worden.

De technische staf is hard aan de slag gegaan met de spelers op het trainingsveld. Juist in dit soort situaties is het zaak rustig te blijven en te vertrouwen op de ingezette koers. Dat wil zeggen: werken met respect voor elkaar, tegenstander en vereniging. Ontwikkeling van teamspel en individuele spelers en daarbij ook resultaat te halen.

Deze week mochten Mikai, Fallou en Sieb nog even de krachten sparen op de reservebank. Normaal zijn zij op dit tijdstip nog niet wakker in het weekend. De wedstrijd die ook op de agenda stond als het “ontbijtduel”. De andere 11 spelers waren klaar voor de klus. En dat Zundert klaar was bleek wel uit de start. Via een mooie aanval bleken de eerste minuten illustratief voor het verder verloop van de wedstrijd. Een mooie aanval van Zundert belandde via Tijs bij Sammi, die de keeper de kans gaf in de wedstrijd te groeien. Vervolgens na knap vleugelspel via de rechterkant een scherpe voorzet, die jammerlijk aan iedereen voorbij ging.

Maar denk nu niet dat Zwaluwe zich zo maar liet kooien, nee integendeel, ook zij vlogen er regelmatig snel uit. Gelukkig hadden dan weer Indy, dan weer Tieme hier goed vat op. En ook Harold haalde een keer zeer spectaculair weg. Waar Zundert via de combinaties de weg naar het vijandelijke doel zocht, hanteerde Zwaluwe veelvuldig de lange bal. En als zwaluwen hoog vliegen, betekent dit vaak goed weer. Zo ook nu, de zon brak door voor de thuisploeg. Na balverlies op het middenveld, werd de bal snel diep gespeeld, waarbij de aanvaller niet alleen de defensie maar ook Roy kansloos liet. Roy die tot dan toe zijn kooi goed schoongehouden had.

Met nog 10 minuten tot de rust, was er nog niets aan de hand. Bijvoorbeeld 5 minuten voor rust toen de bal pardoes voor de voeten van Tijs viel. Zijn lobje verdween net naast het doel. Langs de andere kant kroop Zundert door het oog van de naald, toen uit een scrimmage Zwaluwe wel 4 opgelegde mogelijkheden kreeg. Op een niet nader te omschreven manier met niet nader te omschrijven lichaamsdelen kon onder meer Daan erger voorkomen.

Met drie verse krachten voor Maarten, Issam en Indy ontspon zich een kopie van de eerste helft. Voorzet vanaf rechts, spitsen net te laat. Afstandsschot van Jesse een prooi voor de man van de wedstrijd, de doelman van Zwaluwe. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. De defensie van Zundert oogde stabieler en betrouwbaar. En soms zelfs frivool zoals het functionele hakje van Sieb dat redding bracht.

Zonder echt grote kansen te creëren, werd de keeper door een schot van Mikai, een vrije trap van Harold en een duel met Tijs gedwongen tot fantastische reddingen. Een gelijkmaker hing in de lucht. Toch was het geluk niet aan de zijde van Zundert. Die ene keer dat het net gevonden werd, ging het feest niet door vanwege vermeend buitenspel van Tijs.

Ook als Sem uitbrak, verstoorde de keeper het feestje. Sieb probeerde het ook nog met een schot, maar met hetzelfde resultaat. Weer de dekselse doelman als sta-in-de-weg. Gelukkig heeft Zundert ook zo’n exemplaar aan de overzijde staan. Aan een sporadische uitbraak van Zwaluwe maakt Roy met een prima redding een einde.

De tijd tikte intussen snel verder. In het nadeel van Zundert. Normaal duurt wachten lang, maar bij wachten op een broodnodig doelpunt, lijkt de tijd wel vleugels te hebben. Met nog 2 minuten op de klok mocht Harold nog een keer aanleggen voor één van zijn kanonskogels. Maar het resultaat was, net als de hele wedstrijd. Net niet. De bal belandde weer in de veilige armen van de doelman.

Dit betekende ook het einde van de kansen van Zundert. Met een 1-0 nederlaag verlieten uw favorieten het speelveld. Uiteindelijk was er dus toch een slachtoffer, namelijk Zundert. Zij waren niet bestolen, dat zeker niet, maar hadden wel een punt verdiend. De dader was in dit geval de doelman van Zwaluwe. Met een aantal fraaie reddingen bezorgde hij zijn ploeg 3 punten.

In deze vreemde competitie, waar iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen, raakt Zundert nu wat achterop. Een overwinning had een gedeelde tweede plaats opgeleverd. Nu is Zundert op een elfde plaats (of gedeelde achtste plaats) verzeild geraakt. Kortom, nog niets verloren. Het spel was een stuk beter dan vorige week, de spirit was goed en het team oogt stabieler. Als we naar de droge cijfers kijken dan zien we met 4 doelpunten vóór gelijk het grootste euvel. Zundert scoort te weinig. Met afstand de minste doelpunten zelf gescoord. Aan de andere kant met 8 doelpunten tegen doet men niets onder voor de rest. Kortom, de basis is gelegd, nu wat meer geluk in de afronding en de opmars op de ranglijst kan worden ingezet.

En wel aanstaande zaterdag om 11.15 uur tegen Gloria JO13-1 dat eerder verloor van Baronie JO13-2 waar Zundert van won, maar dit weekend ook won van DSE JO13-1 waar Zundert dan weer kansloos van verloor. Om het verhaal een positieve wending te geven is dit een thuiswedstrijd en in thuiswedstrijden is Zundert nog ongeslagen. Samengevat, de bal is rond en het kan alle kanten uit.

Uw steun is hierbij onmisbaar, dus trek uw mooiste roodzwarte outfit aan en kom het team naar een overwinning schreeuwen. Want de ongeslagen thuisstatus was mede te denken aan een kolkend sportpark de Wildert waarin Zundert een achterstand omboog in een overwinning. En ik moet hem maken: “een zwaluw maakt nog geen zomer”.