Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 1 maart 2024, 8:00

Deze week in de rubriek “Jeugdteam in de spotlights” een bijdrage van onze topper van Voetbal op Maat. Dit enthousiaste team is niet meer weg te denken uit de vereniging. Deel deze editie dan ook zoveel mogelijk of tag gericht mensen voor wie dit bericht interessant kan zijn.

v.v. Zundert Voetbal op Maat

Vorig jaar schreven wij nog over het 5-jarige bestaan van ons Voetbal op Maat JG1 team, inmiddels een jaar verder voelt het alsof het afgelopen jaar dubbel heeft geteld. Er zijn veel ontwikkelingen geweest in en rondom het team. Vorig jaar hebben wij het seizoen beëindigd met een tweede plaats in de competitie en zijn we voor het eerst op toernooi geweest, bij Heibos in Kalmthout België waren wij te gast als enig Nederlands team en hebben maar meteen de hoofdprijs mee terug naar Zundert genomen.

In de zomerstop hebben wij helaas afscheid moeten nemen van onze oud-topscoorder Ivar die vanaf dit seizoen de overstap heeft gemaakt naar de reguliere jeugd binnen de club. De Zundertse alleskunner Renzo kwam ons team versterken maar Ryan besloot te stoppen met voetbal om individueel bij DJA te gaan sporten. Ook Romy en Quinten besloten te stoppen doordat zij meer wilden focussen op hun bijbaan op zaterdag, gelukkig kregen zij snel heimwee naar Voetbal op Maat en zijn zij inmiddels weer terug bij ons team.

Met de verschuivingen was het begin van de najaarscompetitie lastig op de zaterdagen, waar het voor ons ideaal is om 1 a 2 wissels te hebben waren wij nu blij als er 6 of 7 kinderen op het veld stonden in de eerste wedstrijden van het seizoen. Juist in de lastige wedstrijden tegen o.a. Jong Brabant en Viola hadden wij een te krappe selectie op de been en verloren wij wedstrijden waar het normaal niet nodig was. Ondanks de krapte toch de moed en positiviteit erin gehouden en na de terugkomst van Romy en Quinten samen met onze trouwe spelers Diego, Michiel, Damiano, Sylvan, Levi, Renzo en speelster Kaya stonden we gelukkig toch ineens weer met 9 kinderen op het veld. Tel hierbij op dat zeer recent Djayno, het broertje van Diego en Damiano de Zundertse groene mat heeft betreden en zich als een vis in het water voelt bij ons dan hebben we toch een mooi sterk 10-tal op de been aan de start van de voorjaarscompetitie, een 10-tal die grappig, gezellig en fanatiek zijn.

En onze 10 kanjers kunnen er tegen aan, de wens eind vorig jaar vanuit ons team was om toch meer "serieuzere" tegenstanders tegen te komen, de die-hard Voetbal op Maat spelers waren er klaar voor dus hebben wij in de winterstop onze wens weg gelegd bij de KNVB om naar de oudste jongeren competitie te gaan en deze wens is gehonoreerd.

Afgelopen zaterdag was onze vuurdoop in de nieuwe competitie en kwam RKDVC uit Drunen op bezoek, dit team met grote knapen was even iets anders dan de 8-9-10 jarige die wij elders vorig jaar tegen kwamen. In lengte waren wij zeker de underdog maar wij als staf weten dat sommige jongens klein van stuk lijken maar als leeuwen tekeer kunnen gaan wanneer het fluitsignaal klinkt, het was dan ook schitterend om te zien dat wij binnen 5 minuten op 1-0 kwamen uit heerlijk samen spel en schitterend afronden van Diego, de RKDVC spelers stonden figuurlijk perplex van dit feit en langs de kant hebben wij heerlijk genoten, dat moment was onze overwinning. Helaas had RKDVC zaterdag een bevlogen spits die met twee goede voeten uit zijn bed gestapt was, hij had het op zijn heupen en had bij menig regulier team makkelijk aan kunnen sluiten die dag. eindstand 3-9, saillant detail is dat door zeer kundig keepen van onze Sylvan de stand nog redelijk beperkt is gebleven. Met een opgeheven hoofd allemaal het veld af, we wilden meer tegenstand en meer voetbal, dat krijgen we nu.

In onze competitie hebben wij 6 tegenstanders, naast RKDVC ook Beek Vooruit, HRC'14, EBOH, Dubbeldam en OJC Rosmalen. Twee opmerkingen over onze tegenstanders deze competitie die te leuk zijn om niet te benoemen, Beek Vooruit hier spelen meerdere jongens die samen met Diego, Damiano, Michiel en Kaya bij het NAC team spelen dit seizoen. En HRC'14 uit Hurwenen, dit is het team van de oom van onze coach Bas en met die oom heeft hij vroeger zelf in het 1e van Hurwenen gespeeld. Op 23 maart komt HRC'14 langs in Zundert en een return in Hurwenen word nog gepland voor voor de zomer.

Werving

Ondanks een aantal goede gesprekken met ouders bij de schitterende VV Zundert kraam op de Aardbeienfeesten bleven nieuwe aanmeldingen uit. Hoe hard wij ook roepen dat het zeer zeker de moeite waard is en het kind echt een fijne plek vind bij ons, ze moeten wel komen en ons de kans geven Voetbal op Maat te laten zien. Ons team is er juist op gericht om een plek te zijn voor kinderen die speciaal onderwijs volgen of een zogeheten "rugzakje" hebben. Wij willen de kinderen laten ervaren dat wij echt een leuk team zijn, HET G-jeugd voetbal team van de regio waar naast de laagdrempelige en positieve sfeer er ook serieus gevoetbald word en er het jaar rond leuke activiteiten georganiseerd worden bij de club waar wij aan deel mogen nemen. Maar ook vanuit ons netwerk worden wij geregeld gevraagd voor deelname aan toernooien bij andere amateurclubs, zorgorganisaties of activiteiten bij o.a. NAC Breda. Want wie kan er als kind zeggen dat hij of zij al wedstrijden heeft mogen spelen bij de stadions van Ajax, FC Emmen, AZ of mee heeft mogen lopen met de spelers van NAC Breda in een vol stadion? Er gaan voor onze kinderen deuren open die normaal gesloten blijven, zaken waarvan wij alleen maar hopen dat ouders inzien hoe speciaal het is dat hun kind onderdeel is van ons team en dat men trots mag zijn dat hij of zij samen een team vormt met andere kanjers en hiermee vrienden kunnen maken voor het leven! Dus ken jij een jongen of meid die zeker eens bij ons zou moeten komen proberen? Stuur ons een mailtje: voetbalopmaat@vvzundert.nl of bel/app naar: 06-36125457. Jip en Bas trainen met de kinderen iedere woensdagavond van 18.30u tot 19.30u.

En voor diegene die nieuwsgierig zijn hoe fanatiek wij zijn of hoe laagdrempelig het er bij ons aan toe gaat? Schroom niet en kom gezellig kijken bij onze trainingen of wedstrijden!