Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 22 maart 2024, 8:00

Deze week in de rubriek “Jeugdteam in de spotlights” een superleuke bijdrage van v.v. Zundert JO13-1 waar een deel van de vereniging bijeenkomt. Benieuwd wie er over een jaar of 6-7 in het eerste staan en wie ze gaan vervangen? Lees het snel.

v.v. Zundert JO13-1

Voor dat ik u ga voorstellen aan de voetbalhelden van de Jo13 zal ik eerst een kleine voorgeschiedenis geven van dit team. De jo13 is opgebouwd aan de hand van zeven tweedejaars en zeven eerstejaars jo13 spelers. Voor de helft van dit team is het dus het eerste seizoen op een groot veld. Ook stond de vijfkoppige staf aan het begin van het seizoen voor de uitdaging om van twee ‘groepen’ jongens één team te maken. Dit bleek na twee weken echter geen uitdaging meer aangezien de jongens dit al voor ons gedaan hadden waarvoor hulde!

Aangezien de jongens ook regelmatig op zondag op het sportpark te vinden zijn om Zundert 1 aan te moedigen, leek het mij gepast een vergelijking te maken tussen de jo13 en de spelers van Zundert 1. Ik zal de jongens voorstellen aan de hand van een vergelijking met een speler van Zundert 1. Voor de jongens zelf zal ik er ook nog een verbeterpuntje bij vermelden zodat ze over een jaar of 10 de jongens van het huidige eerste op kunnen volgen. 

Raff: Zoals dat gebruikelijk is bij een elftal beginnen we met onze keeper. Raff staat, net zoals Thomas van Nederkassel, bekend om de volgende opmerking: ‘Hoe dan?’ Dit is namelijk de reactie die veel van onze opponenten loslaten als dit (toch relatief klein) keepertje een bal uit de kruising van het grote doel pakt, of de bal uit de voeten van de tegenstander plukt. Wat Raff wellicht nog kan leren van zijn collega in het eerste is om met de bal in de handen of voeten nog wat extra rust te bewaren. 

Thijs: Onze aanvoerder. Thijs is net zoals Olivier de verdedigend middenvelder van dit team. Thijs is een goede voetballer die het spel graag verdeelt. Daarnaast staat hij ook zijn mannetje als een echte nummer 6 als het aankomt op zijn verdedigende taken. Als Thijs net zo’n loopvermogen zou ontwikkelen als Olivier dan kan Thijs dit ook nog eens zestig minuten volhouden. Ook kan hij nog groeien in zijn rol als aanvoerder maar dit komt ongetwijfeld goed!

Bram: Net zoals Jesse bestrijkt Bram bij ons de linkerkant als back. Bram is, net zoals Jesse, ijzersterk in zijn duels en zorgt ervoor dat menig buitenspeler geen leuke ochtend of begin van de middag tegemoet gaat. Een verbeterpuntje, of beter gezegd aanmoedigingspuntje, voor Bram is om af en toe nog net iets meer met het spelletje en minder met randzaken bezig te zijn. 

Jordy: Jordy is net zoals Menno een back die op zowel links- als rechtsback uit de voeten kan. Jordy is een zeer stabiele factor in onze verdediging en maakt iedere buitenspeler waar hij tegen staat onschadelijk. De laatste tijd zie je hem zelfs groeien in het meevoetballen. Jordy heeft zelfs een streepje voor op Menno aangezien hij ook nog eens een goede reservekeeper is. Jordy kan nog groeien in het coachen maar als hij zo door gaat kan Menno zich zorgen gaan maken. 

Tim: Onze Stan, ofwel een snelle back die soms onvermoeibaar lijkt. Tim houdt iedere tegenstander bij en is daarnaast ook erg sterk in zijn duels. Voetballend kan hij nog wat leren maar daar zijn we hard mee aan het werk. 

Wies: Net zoals Bas heeft Wies het vermogen om een bal af te pakken van een spits terwijl niemand dit meer voor mogelijk houdt. Wies is ijzersterk in zijn duels en ook coachend is hij erg gegroeid! Als Wies ook voetballend nog iets zou groeien dan gaat menig spits met een rotgevoel naar huis na de wedstrijd. 

Jasper: onze Thomas Kerstens. Net zoals Thomas heeft Jasper de vaardigheid om een bal een flinke trap te verkopen en onze spits zo 1 op 1 te zetten. Daarnaast is Jasper ijzersterk in zijn duels en slidings. Hij mag alleen nog leren dat niet iedere bal lang hoeft en dat op je benen blijven staan soms een beter alternatief is voor een sliding. Jasper ga zo door!

Luuk: Onze Joey Schijfs. Net zoals Joey heeft Luuk helaas een deel van het seizoen moeten missen wegens blessures. Maar, als zijn noppen eenmaal het gras raken, dan geeft hij net zoals Joey, de hele wedstrijd alles wat hij heeft. Luuk heeft een echte winnaarsmentaliteit en kan daarnaast ook nog goed voetballen. Luuk mag nog wel leren om soms iets minder streng op zichzelf te zijn en zijn eigen fouten ook te accepteren. 

Damian: Damian is net zoals Rob niet de meest technische voetballer van het team, maar er zijn toch zeker nog jongens bij die iets kunnen leren van zijn mentaliteit want die is ijzersterk. Damian gaat altijd vol de duels in en is voor de duivel nog niet bang. Als hij zo blijft werken aan zijn techniek, komt het helemaal goed!

Flo: Onze nummer 10. Net zoals Tjeu is Flo onze aanvallende middenvelder die naast assists geven ook zijn doelpuntjes meepakt. Flo is sterk in de duels en heeft een goede techniek. Als hij coachend nog wat groeit wordt het een zeer goede nummer 10. 

Lucas: onze Wessel. Lucas heeft net zoals Wessel, een mentaliteit waar menig voetballer nog iets van kan leren. Hij wint zijn duels, is onvermoeibaar en heeft een ongekende wil om te winnen. Daarnaast heeft hij ook nog een leuke actie in huis. Als hij nog iets meer overzicht zou bewaren en iets vaker zelf zou schieten dan wordt hij een ware doelpuntenmachine. 

Jakub: onze Rabin. Net zoals Rabin heeft Jakub een leuke actie in huis en is hij sterk in de duels. Daarnaast heeft hij een sterke mentaliteit en wil hij altijd graag voetballen. Als Jakub vaker zou komen trainen zou hij zomaar een zeer stabiele factor in ons team kunnen worden. 

Sam: Net zoals Maarten is Sam een multi-inzetbare aanvaller die een zeer goede actie in huis heeft. Op de een of andere manier krijgt hij het erg vaak voor elkaar om voorbij zijn directe tegenstander te komen. Daarnaast heeft hij een zeer goede pass en een goed schot in huis. Als hij dat schot nou ook nog wat vaker zou gebruiken om zelf te schieten dan weet ik zeker dat deze jongen nog veel doelpunten zal maken. 

Seppe: Onze Fabian. Seppe is een pijlsnelle aanvaller (ik weet niet zeker of Fabian hem bij kan houden) en daarnaast ook onze topscoorder. Seppe heeft een goed schot in zijn rechterbeen. Wat hij alleen wel eens vergeet is dat hij ook een linkerbeen heeft. Als hij dit linkerbeen, in combinatie met wat meer overzicht, zou gebruiken dan zou hij nog veel meer doelpunten maken en nog wat extra assists geven. 

Dit waren de helden van de Jo13 en wellicht de toekomstige helden van Zundert 1. Wij als staf zijn ondanks de wisselvallige uitslagen enorm trots op onze jongens! Wij hopen dan ook dat wij velen van jullie snel op het sportpark zien bij een van de wedstrijden van onze jongens. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Seolto, 6 April 2024 om 11:00, sportpark de Wildert. Tot dan!