Theater Dubbeldam wint van Zundert

maandag 23 februari 2015, 20:00

Ondanks de 4-0 uitnederlaag had Dubbeldam zich aangepast aan Zundert door met twee spitsen te spelen. De Dordtenaren zetten vanaf het begin direct druk op de Zundertploeg. Toch waren het de roodzwarten die de eerste twee kansen kreeg via Olivier en Denis. Daarna was het aan de andere kant bijna 0-1 toen een Dubbeldammer vanaf vijf meter voor de goal een slap rollertje produceerde dat door Thomas kon worden gepakt. Dubbeldam hield Zundert onder druk en was scherper. Zundert speelde onnauwkeurig en liep teveel met de bal. Het was dan ook Dubbeldam dat verdiend op voorsprong kwam. Wel was de hulp van de arbiter nodig die een overduidelijke Zundert-ingooi aan de tegenstander gaf. De hieruit voortkomende voorzet kon bij de tweede paal eenvoudig worden binnengelopen. Net voor het half uur kwam Dubbeldam op 0-2 toen een middenvelder door de Zundertdefensie slalomde en de bal achter Thomas schoot. Even later zwijnde Zundert toen de arbiter zijn fout bij de eerste treffer leek te willen goedmaken door Dubbeldam een strafschop te onthouden. Zundert ging niet bij de pakken neerzitten en voerde het tempo op. Dubbeldam begon met tijdrekken, spelers gingen op de grond zitten en Zundertse ledenmaten werden niet ontzien hetgeen de bezoekers vóór rust al op vier gele kaarten kwam te staan. Vlak voor rust werd Fabian in het strafschopgebied onderuit getrokken. De toegekende penalty werd door Ferdi onberispelijk ingeschoten.

Na rust een gedreven Zundert dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Het schakelde over op 3-4-3 waarbij Thijs op het uur werd gewisseld voor Pieter. Dubbeldam ontregelde het spel door blessures te simuleren, ballen weg te trappen en overtredingen te maken. In de 67e minuut leek Zundert loon naar werken te krijgen maar de lat stond een inzet van Olivier in de weg. Zundert moest risico’s nemen, ging met twee verdedigers spelen en zette Maikel als extra spits in. Het slotoffensief leverde Zundert, maar ook Dubbeldam enkele kansjes op. De ruime, maar terechte extra tijd was voor Zundert niet voldoende om langszij Dubbeldam te komen dat de drie punten en zeven gele kaarten mee naar Dordrecht nam.

De opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Niek Daamen, Frenk Zagers (W. Maikel Zagers), Thijs Damen (W. Pieter Dictus), Wim Kas, Olivier van Hassel, Fabian Nelemans, Denis Vujcic (W. Dennis Verheijen), Ferdi Hereijgers en Jesse Mouws.