Donderdagavond 11 april werden 3 tafels bezet door fanatieke rikkers. Winnaar van de avond werd Kees met slechts 1 punt meer dan Jacqueline. Met nog 1 ronde te gaan lijkt Louis van Erk niet meer in te halen, maar je weet maar nooit. Zo haalde Vic afgelopen ronde slechts 4 schamele puntjes!!!. Louis heeft een ruime voorsprong op Frans van 56 punten.

LET OP: De laatste ronde is op donderdag 23 mei en we willen een half uur vroeger beginnen nl. 20:00 uur.

All rik-liefhebbers uit Zundert en omstreken kunnen op de derde donderdag van de maand weer gratis een kaartje komen leggen in het clubhuis aan de Wildertsedijk 22. De eerste kaarten kunnen om 20:30 uur worden gespeeld, maar later starten kan ook. Neem gerust bevriende kaartliefhebbers mee, zodat er een spannende kaartcompetitie met veel deelnemers ontstaat.

De spelregels en meer informatie staan op www.vvzundert.nl

Deelname is gratis en op onze clubavond zijn de consumpties tegen gereduceerd tarief. Graag tot as donderdag 18 oktober en blokkeer gedurende het voetbalseizoen de derde donderdag van de maand in uw agenda.

nummernaamtotaal 7e rondetotaal
1Louis van Erk69554
2Frans Dils70498
3Kees Boot87485
4Ton van Pelt79435
5Vic Herreweghe4408
klassement na 7 ronden 2018-2019

Reglement Rikken VV Zundert

Spelmogelijkheden

1. Rikken: onderverdeeld in Rik 1, Rik 2, Rik 3 etc. Respectievelijk te behalen aantal slagen samen met een maat 8, 9, 10 etc. De gevraagde aas moet op tafel komen zodra een kaart van die soort, door wie ook, wordt gespeeld. Deze mag, indien niet bekend kan worden, ten alle tijden worden afgetroefd.

2. Misére: dit gaat boven Rik 3. Er is geen troef en de misére-speler moet trachten geen enkele slag te halen.

3. Rik 4, 5 en 6: dit gaat boven misére. Respectievelijk te behalen slagen 11, 12 en 13. Te spelen als 1.

4. Open misére: dit gaat boven sub 1 t/m 3. Nadat de 5e kaart is gespeeld, gaan alleen de kaarten van de open-misére speler open (PRATEN VERBODEN).

5. Open misére met een praatje: Dit gaat boven open misére. Nadat de eerste kaart is gespeeld gaan alle kaarten open op tafel en mogen de spelers hardop beraadslagen hoe het beste kan worden gespeeld.

6. Solo slem en open solo-slem: dit gaat boven alles. Alle slagen te behalen in een zelf te kiezen troefkleur. De solo slem-speler komt zelf uit.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Puntentelling.Rik 1: Afhankelijk van het aantal behaalde slagen krijgt de rikker en de maat, bij doorspelen, het volgende aantal punten voor:8 slagen 1 punt – 9 slagen 2 punten – 10 slagen 3 punten – 11 slagen 4 punten – 12 slagen 5 punten – 13 slagen 6 punten.

Bij Rik 2, 3, 4, 5 en 6 is bij doorspelen dezelfde puntentelling van toepassing als bij Rik 1.Bij inrikken krijgen de tegenspelers het zelfde aantal punten voor als de rikkers tegen krijgen en wel als volgt:

Rik 1: 7 slagen – 2 puntenRik 2: 8 slagen – 3 puntenRik 3: 9 slagen – 4 punten6 slagen – 3 punten7 slagen – 4 punten8 slagen – 5 punten

5 slagen – 4 punten6 slagen – 5 punten7 slagen – 6 punten4 slagen – 5 punten5 slagen – 6 punten6 slagen – 7 punten3 slagen – 6 punten4 slagen – 7 punten5 slagen – 8 puntenetc.etc.etc.Misére: 12 punten voor of tegenOpen misére: 15 punten voor of tegen

Open misére met een praatje: 18 punten voor of tegen

Solo slem: 21 punten voor of tegenOpen solo slem: 24 punten voor of tegenBij inspelen krijgen de tegenspelers samen het aantal punten voor als de spelers tegen krijgen.

Bij 2 miséres tegelijk krijgen de spelers ieder 12 punten. Speelt de een erin en de andere eruit, dan krijgt de een 12 punten voor en de andere 12 punten tegen. De tegenspelers krijgen dan geen punten.

Mochten ze beide erin spelen dan krijgen de beide tegenspelers 12 punten voor en de spelers beide 12 punten tegen.

Aanvullende spelregels.

Bij een ronde pas mogen de kaarten niet worden ingegooid en moet de deler verplicht rikken.

Drie en vier azen worden niet gemeld.

Indien men met 4 azen rikt, dan moet men een koning meevragen. Deze koning mag geen troef zijn.

Indien men met 3 azen rikt en de vierde is het troefaas, dan moet men eveneens een koning meevragen, deze koning mag eveneens geen troef zijn.

Omstaanders mogen nimmer aanwijzingen geven.

In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding