Alliance JO17-1 - Zundert JO17-1 (0 - 6)

zaterdag 25 september 2021, 10:30

Alliance JO17-1 – Zundert JO17-1 (0-4) 0-6

Na de zwaarbevochten, maar terechte overwinning tegen UVV’40 JO17-2 stond als tweede wedstrijd een treffen tegen Alliance JO17-1 uit Roosendaal op het programma. Ooit één van de grootste en beste verenigingen uit de omgeving, maar nu een vereniging als zovelen die het moeilijk heeft.

Alliance had de eerste wedstrijd met 3-6 verloren van MOC’17-3. Men was er dus op uit om dit recht te zetten. Zundert kon voor het eerste over alle spelers beschikken. Alleen doelman Roy was nog niet voldoende hersteld om te keepen. Voetballen was wel mogelijk. Een aantal spelers van de JO17-1 zou later in het clubbelang nog aanschuiven bij de JO16-1, bij de JO19-1 en gaan helpen in de kantine bij het uitvoeren van de CoronaCheck. Dit kon ook omdat de wedstrijd al om 10.30 uur werd gespeeld.

Aangekomen bij Alliance bleek dat zij niet goed voorbereid waren. Er was niemand die het wedstrijdformulier kon invullen, er waren geen reserveshirts voor de ook in het roodzwart spelende thuisploeg en het team was ook niet compleet. Zundert liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en keek vooral naar zaken waar het zelf invloed op had. Dus een goede warming-up en een goede opstelling met afspraken waar eerder in de week op getraind was.

Zundert begon in een 4-3-3 opstelling in tegenstelling tot vorige week. De gedachte was de wedstrijd meer te domineren en meer van eigen kracht uit te gaan. Dit kwam perfect tot uiting. Vanaf de aftrap nam Zundert het initiatief en liet het Alliance achter zich aan lopen. Het gemak waarmee dit ging, verraste ook de aanvallers. De eerste kansen werden dan ook gemist, omdat er ongeloof heerste vanwege de verkregen ruimte.

Ook de pluizen die over het veld zweefden, zorgden voor een vreemde sfeer. Het leek alsof het sneeuwde, of zoals van de bank werd opgemerkt “kan de buurvrouw stoppen met het opschudden van de kussens?” En wat te denken van de linksback met een heel groot en ingewikkeld verband om zijn hand. Het leek wel of hij met een rol wc-papier over een campingterrein onderweg naar een toiletgebouw was. Kortom er was veel te zien op sportpark Kortendijk, behalve gevaar van de thuisploeg.

Na zeven minuten kwam Zundert op voorsprong. Mike speelde Tieme in, die probeerde te combineren met Quinten, via een kluts kreeg hij de bal terug en stak Sieb weg in het strafschopgebied. Sieb, die genoot van z’n rol als rechtsbuiten schoot beheerst de 0-1 in de verre hoek achter de keeper. Twee minuten later was het al bijna weer raak. Rick kopte een goede corner van Mike nipt over. En weer 2 minuten later stiftte en klutste Sieb de bal tegen de doelman en naast na een mooie een-twee met Quinten.

In minuut 12 was achteraf het enige gevaar van Alliance voor de rust. Op een mooie plek net buiten de 16, mocht een aanvaller van het team met de hesjes aanleggen voor een vrije trap. De spanning was te snijden gezien de gedegen voorbereiding op de aanloop. Onnodig bleek later, de bal zeilde niet alleen over Job, maar ook ver over de lat en zelfs hoog over de ballenvanger, samengevat een vuurpijl zonder enige gevaar.

Een minuut later liet Zundert zien dat het echt goed kan voetballen. De weer sterk speldende Dirk speelde de bal naar Sunvir. Sunvir passte op het juiste moment naar Mike. Mike speelde Quinten aan en liep zelf door. Quinten dolde twee tegenstanders op de achterlijn en zette goed voor, waarna Mike net over kopte. Echt genieten! Deze aanval had een beter lot verdiend.

In de 22e minuut was het wel raak. Quinten draaide een corner tegen de paal, waarna Rick attent de bal binnentikte, 0-2. Zundert heerste over het hele veld. Floris was soeverein als laatste man, Tymo was z’n tegenstander steeds de baas en schoof brutaal mee naar het middenveld. Dirk en Rick hadden de directe tegenstander “in the pocket”. Op het middenveld won Tieme bijna al z’n duels en strooide met crosspasses. Jan speelde heel degelijk, sterk in z’n verdedigende taken, maar daarnaast ook secuur en vast is z’n aanvallende bijdrage, waardoor de tandem Jan en Sieb een ware plaag voor Alliance vormde. Ook over links zorgden Mike en Sunvir voor veel verwarring en gevaar. Na een half uur was het na goed voorbereidend werk van Sieb weer raak. Deze keer kon Quinten de rebound hard afdrukken. Hoewel er over de eigendomsrechten van dit doelpunt nog getwist werd op social media. Als de wedstrijd nog niet beslist was, dan gebeurde dit wel vier minuten voor rust. Assistkoning Sieb haalde de achterlijn en trok goed voor. De ijverige Mike kopte deze voorzet knap via de grond tegen de touwen, 0-4. Zundert kon met veel plezier aan de ranja.

Normaal is het stil in de kleedkamer dit seizoen tot de volgende vraag van de technische staff gesteld wordt: “hoe vonden jullie dat het ging de eerste helft”. Dat was tot plezier van de leiding niet nodig. Er werd op een goede manier al over de wedstrijd en de tegenstander gesproken, waarna de bijdehante vraag aan de staff gesteld werd: “hoe vonden jullie dat het ging?”. Geroutineerd werd deze vraag toch teruggekaatst. Na een berg complimenten en een paar kleine punten ter verbetering werd aan de tweede helft begonnen. Lars, Jeroen en Issam kwamen in de ploeg. Jan, Rick en Sunvir gingen even zitten, maar zouden er nog terug in komen. Het plan was het eerste kwartier goed doorkomen en wellicht nog verder uitlopen en dan zó wisselen dat iedereen veel minuten kon maken. Zo gezegd, zo gedaan. Deze jongens kun je wel om een boodschap sturen. Jeroen nam moeiteloos de rol van Rick over, zodat ook in de tweede helft geen gevaar van de spits van Alliance te bespeuren was. Lars heerste als rechtshalf als een echte box-to-box speler. Steeds op tijd terug om de verdediging te ondersteunen, maar ook steeds aanvallend onderweg. Het was de derde invaller die het andere deel van de opdracht voor z’n rekening nam. Met een dwarrelbal verrast Issam de doelman, waarna het een koud kunstje was voor Quinten om te scoren. Hiermee was het 0-5 en kon het wisselen verder gaan. Jan, Sunvir en Roy voor Sieb, Mike en Tymo en even later ook nog Rick in de spits voor Quinten.

Het gaf iedereen veel gelegenheid te voetballen. Roy maakte als centrale middenvelder net zoveel meters als normaal in een heel seizoen als keeper. Door de wisselingen werd het rommeliger, maar toch bleef Zundert sterker en kwam het niet in de problemen. Eigenlijk werd het maar tweemaal spannend, door klungelig opereren van Zundert zelf. Maar een beetje geluk en een goed redding van Job zorgden voor de eerste “clean sheet” van het seizoen.

Aan de andere kant werd de scoorde nog wel opgevoerd. Tieme speelde 2 tegenstanders uit en behield het overzicht. Zijn passje bereikte Rick, die als een echte spits het net vond. 0-6 was hiermee het eindresultaat.

Zundert staat na 2 wedstrijden verrassend op de tweede plaats met 6 punten uit 2 wedstrijden. Voor de eerlijkheid moet vermeld worden dat er nog 3 ploegen in de nek hijgen met 3 punten uit 1 duel. Maar toch, 6 uit 2 is prima. Vooral het spelplezier, samenspel en teamdiscipline vallen positief op. Hopelijk kunnen de mannen dit komende week weer opbrengen voor elkaar. Dan staat om 15.00 uur een thuiswedstrijd tegen het sterke Victoria’03 op het programma. Victoria is met 1 punt uit 2 wedstrijden matig van start gegaan en zal in Zundert zeker de eerste overwinning willen binnenslepen. Dus een uitnodiging aan alle supporters om Zundert JO17-1 aanstaande zaterdag naar de 3 punten te komen schreeuwen.