Baronie JO17-3 - Zundert JO17-1 (0 - 5)

zaterdag 12 maart 2022, 12:00

Baronie JO17-3 – Zundert JO17-1 (0-2) 0-5

Na de zwaarbevochten, maar verdiende overwinning op Moerse Boys hadden de mannen 2 weekenden vrij. Hier werd gretig gebruik van gemaakt om de blessures te laten genezen en de keel te smeren tijdens Carnaval. Helemaal geolied kon Zundert JO17-1 de competitie hervatten.

Het gebruikelijke gepuzzel vooraf had weer een mooi plaatje opgeleverd. Tymo had nog te veel last van de tegen DSE opgelopen hamstring blessure. Roy ging de JO16-1 versterken en Mike en Rick zouden later ook bij dit team aansluiten. Wij kregen 3 voor de prijs van 1 van de JO19-1. Jarno, Tijs en Harold mochten alle drie 20 tot  30 minuten meedoen, wat in totaal dus netto 1 volledige extra speler opleverde. Ook in het rijschema werd nog een lastminute wissel doorgevoerd, waarna de reis naar sportpark de Blauwe Kei ingezet kon worden.

In Breda aangekomen volgde het gebruikelijke tafereel bij uitwedstrijden. De chickies van de Jeroen Bouw fanclub lieten weer van zich horen. Alles om een glimp van onze casanova op noppen op te vangen. Vervolgens begonnen de warming-up en ging de focus op de wedstrijd tegen Baronie JO17-3, waar eerder nog met 3-0 thuis van verloren werd.

Zundert ging goed van start en nam meteen de touwtjes in handen. Op het kunstgras ging het balletje makkelijk van voet-naar-voet. Het eerste wapenfeit kwam dan ook van de roodzwarten. Sieb testte de doelman met een schot na een goede solo. Na 8 minuten moest Jeroen zich laten vervangen door Rick op de linksback positie. Het optreden van Jeroen was kort en foutloos.

Zundert ging onverdroten verder in de jacht op een voorsprong. Een mooie aanval over rechts verder door de actieve Issam bij Lars bezorgd, die vond op zijn beurt de vrijstaande Quinten, wiens poging uiteenspatte op de lat. En wat over rechts kan, moet over links ook mogelijk zijn.

Rick dreef de bal op, passte naar Jan, die de bal goed bij zich hield en centraal Tieme aanspeelde. Die verplaatste het spel slim naar rechts waar Issam z’n poging net gestuit zag door de doelman. Zundert had Baronie in een wurggreep. Floris en Tijs hadden geen kind aan de spits en schakelde moeiteloos uit. Rick en Dagmawi hadden snelle en vaardige tegenstanders, maar door de energieke manier van verdedigen van beide backs, kregen ook de buitenspelers geen voet aan de grond.

Het hele team speelde goed. Met Sieb en Tieme had Zundert de grip en controle op het middenveld. Deze machinekamer van Zundert zorgde voor een hoge productie aan kansen en mogelijkheden. Het was wachten op een doelpunt.

Dat doelpunt viel uit een vrije trap. Floris schoot de bal volgens afspraak direct op doel. De keeper schatte deze vuurpijl niet goed in, waardoor de bal in het net plofte. In de 22e minuut had Zundert de verdiende voorsprong. Hierna werd de eerste parttime JO19 speler Tijs, afgelost door nummer twee Harold. Dit veranderde niets aan het systeem, de opstelling of het spel. Zundert ging lekker door met aanvallen. Lars en Issam waanden zich in een speeltuin op rechts en Rick en Jan leefden zich naar hartenlust uit op de andere flank. Jan speelde misschien wel z’n beste wedstrijd uit z’n toch al roemrijke carrière. Balvast en dreigend naar voor. Het was dan ook Jan die de bal goed vasthield en afspeelde aan Tieme. Tieme slalomde door de zestien, maar zag z’n poging met links gekeerd door de keeper. Niet veel later volgde een soortgelijke aanval, waarbij de bal nog kon worden overgespeeld op Issam. Die zag z’n puntertje ook een prooi voor de doelman worden.

Er moest een nieuwe stilstaande fase aan te pas komen om de marge te verdubbelen. Een scherp in draaiende corner leverde de keeper veel problemen op. Hij kreeg de bal niet goed vast. Rick reageerde attent en knikte de bal tegen de touwen, 0-2. Weer werd er na een doelpunt gewisseld.  Mike kwam in het veld. Het was Lars die aangaf last te hebben van een blessure en uit voorzorg naar de kant te gaan. Eerder is hij door dit gedrag bestempeld tot “man of the match”. En wederom toont dit aan dat iedereen het teambelang boven het eigen belang zet. Maar nog een paar van dit soort vroege wissels en de titel “Sissi of the match” wordt in het leven geroepen. Zonder verdere inspanningen haalde Zundert zo de rust. Job had een rustige eerste helft gehad, door het goede collectief wat voor hem stond.

Tijdens de ranja werden de goede zaken en mindere zaken doorgenomen. De stand, het spel en de inzet werden geroemd, her verzilveren van de kansen was een verbeterpunt. Ook blijken onze mannen minder onder de indruk van de uitspraken van de stadse tegenstanders. De aankondiging dat familieleden na de wedstrijd wel revanche zouden komen nemen met bepaalde instrumenten, werd hard weggelachen. Wat een zielige onzin.

Ook de tweede helft begon Zundert goed. Baronie is een tegenstander met vaardige spelers, die het je heel lastig kunnen maken, maar niet echt een team. En zeker geen mentaal stabiele groep, die goed met tegenslagen om kan gaan. Zundert had dit goed in de gaten. Job raapte een bal op en schakelde supersnel. En gooide de vrijstaande Sieb aan. Sieb deed wat hij de hele wedstrijd deed, z’n tegenstander dollen en zoeken naar een goede voorzetting. Soms overdreef hij z’n acties, maar deze was briljant. Slim en effectief draaide hij weg en stak het hele middenveld over, waarna hij een geniale steekpass verzond. Issam wist dit juweel op waarde te schatten en omspeelde de uitkomende keeper om vervolgens de bal binnen te lopen 0-3.

Nadat Job de aanval op de 0-3 had opgezet met z’n snelle hervatting was hij in de zevende minuut beslissend als keeper. Hij stopte de poging van de aanvaller die oog-in-oog met hem stond. Een belangrijk moment. Zeker toen hij 8 minuten later nog een keer goed uitkwam, z’n doel verkleinde, waarna de aanvaller naast schoot. Hiermee zijn de enige twee kansen van Baronie ook gelijk beschreven. Tussendoor had Issam nog een keer op de paal geschoten en was Quinten er nog een paar keer dichtbij met schoten voorlangs. Maar ook de goed ingevallen Mike en de scherpe Issam hadden kansen om de scoren meer in lijn met het veldoverwicht te brengen. En wat te denken van Jan, die constant z’n directe tegenstander de baas was en pech in de afronding had.

De aandacht gaat vaak uit naar de aanvallers, middenvelder en doelpuntenmakers, terwijl het fundament van Zundert juist zo stevig is. Floris speelt iedere week als een echte keizer van de achterhoede, betrouwbaar en ook goed in de opbouw. Rick rent de longen uit z’n lijf en is een plaag voor iedere tegenstander. Ook hier durft mee in te schuiven. Dagmawi doet op rechtsback het erg goed. Verdedigend komt hij nooit in de problemen en aan de bal durft hij steeds vaker gevaarlijk op te komen. Hierdoor is het ook lekker voetballen voor de rest. Ook de drie JO19 spelers konden hierdoor probleemloos mee voetballen, zonder gewenningsproblemen of miscommunicatie.

De derde parttime JO19 speler Jarno verscheen op het toneel in plaats van Harold, die een degelijke pot afleverde. En Dirk kwam nog in de ploeg voor Issam. Zij maakte de twee laatste doelpunten nog binnen de krijtlijnen mee. In de 33e minuut trof Quinten doel uit een goede vrije trap. Bij deze vrije trap werden de gemaakte afspraken goed opgevolgd en uitgevoerd. Eerder ging het tweemaal mis. Issam zette een beetje knullig het kanon Lars in werking en Sieb bewees waarom hij niet op het lijstje van vrije trapspecialisten staat. Dat Dirk ingevallen was op de voor hem onbekende plaats van halfspeler, was niet te merken. Hij speelde alsof hij nog nooit anders had gedaan. En gelukkig hield z’n kuit het ook.

Intussen werd heet de tweede helft ook een beetje lacherig langs de kant. Het zit zeker goed met de humor bij de mannen. Uitspraken die niet geschikt zijn voor publicatie, dat dan weer wel. Eindelijk weer eens een wedstrijd waarbij het niet tot het einde billenknijpen was. Eigenlijk was het na de 0-3 en de reddingen van Job wel gespeeld.

Het slotakkoord was ook voor Zundert. Sieb stak weer eens het middenveld over na een combinatie met Tieme. Sieb had hierbij nog geluk dat hij net te snel was en een aanslag van achter hierdoor voorkwam. Weer was hij de man van de mooie assist. Deze keer was het Mike die de bal binnen hamerde. Hiermee werd de eindstand een afgetekende 0-5. Heerlijk!

Zundert kon terugkijken op één van de beste wedstrijden van het seizoen. Hoewel er door een wisselend aantal gespeelde wedstrijden nog weinig over te zeggen is, staat Zundert voorlopig op een keurige vierde plaats. Volgende week weer een tegenstander uit Breda, ofwel het adres van het sportpark zich tegenwoordig in Bavel bevind. JEKA JO17-3 is de tegenstander.

Onze mannen verdienen meer supporters dan in de wedstrijd van deze week, dus iedereen is weer uitgenodigd om te komen kijken aanstaande zaterdag om 15.00 uur. En nog een echt cliffhanger. De doelpunten werden deze wedstrijd bekend gemaakt met het “HIJ ZIT” plaatje van Zundert 1. Zundert JO17-1 heeft nu een eigen variant. Hopelijk kunnen we dit snel bekend maken. Want dat betekent een doelpunt voor de JO17-1

De mannen hebben na een wedstrijd nog een lekker gebakje gegeten ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van v.v. Zundert. Dit smaakte extra lekker met de 0-5 overwinning op zak.

Opstelling: Job, Jeroen (W: Rick), Floris, Tijs (W: Harold, W: Jarno), Dagmawi, Lars (W: Mike), Tieme, Sieb, Jan, Quinten, Issam (W: Dirk).