Boeimeer JO15-1 - Zundert JO15-1 (1 - 2)

zaterdag 5 oktober 2019, 10:00

Boeimeer JO15-1 – Zundert JO15-1 (1-0) 1–2

Zoals bijna gebruikelijk is het voor de technische staf een hele puzzel om met voldoende spelers te vertrekken. Deze keer ontbrak Sieb. Willem was als vervanger ingeschakeld. Op de ochtend voor de wedstrijd bleek Dagmawi ziek. Hierdoor zou Zundert JO15-1 zonder wissels naar Breda af moeten reizen. De JO17-1 zou later op de dag aantreden, dus het was verleidelijk om een dispenstatie speler mee te nemen, zeker omdat dit team normaal erg ruim in de spelers zit. Toch werd gekozen om een speler van de JO15-2 van het bed te lichten. De eer viel Jeroen ten deel. Nog voor de wekker stond hij op het voetbalveld. Die wekker ging vervolgens wel elke 7 minuten af in het tasje met portemonnees en telefoons, maar het belangrijkste was, Zundert JO15-1 kon met een wisselspeler vertrekken.

Aangekomen op sportpark Heksenwiel, moest toch nog even voetbal.nl geraadpleegd worden. Was Zundert wel goed gereden? Het sportpark was geel-zwart, terwijl Boeimeer toch echt in blauwwit speelt. En overal waren NAC logos te zien, liepen mensen in NAC trainingspakken rond. Was Zundert JO15-1 verdwaald of waren de festiviteiten na het behalen van de periode titel verplaatst naar de Haagse Beemden? Niets van beide bleek het geval. Zundert was op het juiste plaats delict. Boeimeer verhuurt haar complex naar de jeugd van NAC, die gelijk ook een extreme make-over gehouden hebben aan de Heksendans 4.

Zundert begon aan de warming-up op een kunstgrasveld en mocht de wedstrijd afwerken op het hoofdveld met eenzelfde ondergrond. De warming-up kon dus goed gebruikt worden om te wennen aan de omstandigheden.

De wedstrijd ging van start onder toch nog wel gure herfsttemperaturen. Echter het was droog en er stond niet veel wind. Dus prima omstandigheden voor een potje voetbal. Zundert begon voortvarend met druk zetten en was gelijk dreigend richting doel van de tegenstander. Maar ook Boeimeer liet zien over links gevaarlijk en met veel snelheid te kunnen aanvallen.

In de week van de scheidsrechter produceerde de man in het zwart na vier minuten een krachtige fluittoon. De aanwezigen schrokken er van op. Wat was hier aan de hand? De leidsman beoordeelde een struikelpartij van een blauwwitte aanvaller na een bloktackle als penalty. Deze vrije kans van elf meter werd nog bijna gekeerd door Roy, maar het schot was net te hard en te zuiver om voor gerechtigheid te kunnen zorgen. Wel knap dat Roy de goede hoek koos.

Zundert wilde gelijk orde op zaken stellen. Boeimeer met toch 5 elftallen in deze leeftijdscategorie had opvallend veel niveauverschil binnen het team. Een aantal pareltjes aangevuld met leeftijdsgenoten met meer ruimte voor ontwikkeling. Zundert maakte hier handig gebruik van. De sterkere spelers zochten de mindere tegenstanders op. Echter stond het vizier van topschutter Mikai niet scherp. Floor stuurde hem de diepte in, maar Mikai vond de doelman op z’n pad. Hetzelfde gebeurde na voorbereidend werk van Issam en ook na een pass van Willem. Ook werd hij tweemaal afgevlagd, waarbij de grensrechter liet zien, in tegenstelling tot Mikai, wel scherp te zijn.

Dus binnen twintig minuten had Zundert voldoende kansen en mogelijkheden om de score gelijk te trekken of zelfs om te buigen in een voorsprong. Zundert kreeg ook nog twee vrije trappen, die Tieme allebei net overschoot. Een voorzet was wellicht verrassender geweest. De bal lag overigens beter voor een linksbenige speler, echter zit die niet in de selectie van Zundert JO15-1. Boeimeer was intussen tweemaal gevaarlijk geweest. Eenmaal met een scherpe voorzet voorlangs en eenmaal vanuit een corner. De laatste tien minuten nam Boeimeer het veldoverwicht over. Zonder overigens heel dreigend te worden. Hiervoor stonden Floris, Tymo en Rick onder leiding van Fallou te goed opgesteld. En zat er eens iemand naast, dan was daar altijd assistentie van een medespeler om erger te voorkomen. Zo haalde Zundert de rust, met een teleurstellende 1-0 achterstand. Boeimeer liet zien de zaken goed aangepast te hebben na de sterke fase van Zundert. Een boeiend uitgangspunt voor de tweede helft.

Na de ranja, was het spelbeeld ongeveer hetzelfde als een groot gedeelte van de eerste helft. Jeroen was in de ploeg gekomen voor Floor. Zundert had de bal, maar kon geen gaten vinden in de hechte defensie van Boeimeer. Met lange ballen werd geprobeerd om de ruimte achter de laatste linie te benutten zoals in de fase na de tegentreffer. Op het kunstgras kregen de ballen vaak te veel vaart, waardoor ook deze variant niet tot succes leidde. En Zundert had pech dat de allerbeste man van de tegenstander de doelman was. Hij keepte attent, kwam sterk uit en voorkwam veel Bredaas leed.

Na een minuut of tien, reageerde Mike na een duel op een minder verstandige manier. Gelukkig was het slechts lucht dat hij verplaatste. Toch was dit een aanleiding om hem te wisselen, echter de bal was nog niet buiten geweest. En op dat moment viel er een bal over de laatste linie. Mikai stond zeker buitenspel, maar bleef van de bal af. Mike pikte deze bal op en zette met een weergaloze lob Zundert op gelijke hoogte met Boeimeer. Binnen 1 minuut liet hij zich van z’n slechtste kant en van z’n beste kant zien.

Na de treffer wilde Zundert meer. Het kreeg ook een serie goede kansen, maar Mikai en ook Issam hadden het doel niet scherp op het netvlies. Issam was de keeper al voorbij, maar z’n schot ging voorlangs. Mikai probeerde de bal van dichtbij nog binnen te schieten, maar schoot tegen de paal. Zo bleef het 1-1. Toen een meisje van de tegenstander de doorgebroken Mikai aantikte, kwam Zundert 10 minuten met een man meer te staan. Dit was gelijk aanleiding voor de rommeligste fase van de wedstrijd. Daarbij kwam Floor terug in het veld voor Mike.

Met het ondertal kwam Boeimeer een aantal maal knap combinerend over de middenlijn. Echter kansen leverde het goede veldspel niet op. En Zundert speelde te gehaast, te slordig. De tijdstraf tikte verder, maar Zundert kwam niet dichterbij. Totdat Tieme zich vrijspeelde en de bal tussen de tweede laatste verdedigers door op de gestarte Mikai passte. Deze keer liep hij de keeper wel voorbij en schoot de 1-2 op het scorebord. Met nog een minuut of 9 op klok. Het zou dus nog bikkelen worden, om deze score over de streep te trekken.

Een slotoffensief van Boeimeer kwam er niet meer. Ook niet toen beide teams weer met elf op het veld stonden. Sterker nog, Zundert had de beste kansen, waarbij vooral de harde kopbal van Rick op de paal uit een corner het meest in het oog sprong. Zundert haalde ongeschonden het laatste fluitsignaal en won zo ook de derde wedstrijd. Maar eenvoudig was het niet. Boeimeer heeft een aantal vaardige spelers, een goede doelman, power centraal achterin en snelheid links voorin, dus zal waarschijnlijk nog wel een rol gaan spelen in de top van de ranglijst.

Voorlopig bestaat het puntje van die top van de ranglijst uit Zundert JO15-1! Dus de start, wat heet, met 10 teams, zijn we al op 1/3 van de competitie, is uitstekend. De krachtsverschillen lijken aan de overige uitslagen te zien, klein. Zundert JO15-1 zal zich niet kunnen permitteren om tegenstanders te onderschatten. Elke week vol aan de bak, hard werken voor elkaar en nooit opgeven ook niet bij een achterstand. Eigenlijk het motto van de huurder van het sportpark van Boeimeer, NAC. Nooit Opgeven Altijd Doorgaan!

De komende twee weken geen competitie wedstrijden voor Zundert JO15-1. Na de herfstvakantie gelijk weer een kraker. De derby tegen Moerse Boys JO15-1 op zaterdag 26 oktober om 13.00 uur op sportpark de Wildert.

Opstelling: Roy, Floris, Fallou, Rick, Tymo, Willem, Tieme, Floor [W: Jeroen], Mike [W: Floor], Issam en Mikai.

Wissel: Jeroen.