Boeimeer JO17-2 - Zundert JO17-1 (2 - 6)

zaterdag 26 maart 2022, 16:15

Boeimeer JO17-2 – Zundert JO17-1 (0-5) 2-6

Na 2 ruime overwinningen zonder tegentreffers stond een lastige uitwedstrijd op het programma. Hoewel Boeimeer laatste staat, zijn we niet vergeten hoe lastig we het voor de winterstop tegen de ploeg uit Breda hadden. Een door Tieme benutte penalty in de laatste minuut bracht de redding en de drie punten. Bij aankomst in Breda bleken de leiders van de tegenstander dit ook nog niet vergeten. Zij herinnerden ons er nog een keer aan. En één van de leiders van de vorige keer was nu de scheidsrechter. Het melden bij het Ad van der Ham wedstrijdsecretariaat, waar veel prijs opgesteld werd, is mislukt, hopelijk dat dit ons niet ook nog eens kwalijk genomen wordt. De mannen van de JO17-1 waren dus op de hoede.

Op het hoofdveld was bij aankomst een wedstrijd van de jeugd van NAC aan de gang. Hier waren veel toeschouwers aanwezig. Wellicht dat de scouts ook nog een kijkje zouden komen nemen op het veld waar Zundert moest aantreden. Al deze ingrediënten plus het late aanvangstijdstip van kwart over vier maakten dat de spanning opgeklopt werd. Zeker met de uitslagen van andere wedstrijden in de competitie die binnendruppelden. Jeroen was nog niet fit genoeg om mee te doen en zou via het Instagram account de digitale supporters op de hoogte houden.

De warming-up ging zoals gebruikelijk. Het banaantje van Floris werd met veel zorg in de dug-out gelegd, de oefeningen werden afgewerkt en er werd gewend aan de temperatuur en het kunstgras. De laatste bal van de warming-up ging via de lat over de ballenvanger over het gesloten hek van sportpark Heksenwiel in een smalle vaart, plons.

Gelukkig was de reservebank gevuld met boefjes die wel over een hek durven klimmen. Roy, Dirk en Mike gingen op jacht naar de drijvende bal. Dit bleek toch een lastigere opgave dan gedacht. Maar net als in de wedstrijd zat het vandaag mee. Net toen de mannen een plan ging smeden om de bal aan de overzijde uit het water te vissen, kwam er een bootje met drie dames voorbij varen. Die waren zo vriendelijk om de bal uit de vaart te halen en terug te geven. Op de bank werden de dames nog even geëvalueerd. Conclusie, te jong, misschien samen net oud genoeg, dus focus terug naar de wedstrijd.

Op het veld ging het prima. Misschien wel te makkelijk. Ik ga hier dan ook niet alle kansen opsommen, want dan ben ik niet klaar voor de volgende wedstrijd. Kansen over-en-weer overigens, want de collectieve kracht om te verdedigen was bij een stand van 0-3 minder aanwezig dan normaal.

Op de  eerste treffer moesten de van de zon genietende supporters toch nog 20 minuten wachten. Zij zagen eerst Issam missen na een goede bal van Lars. Sieb raakte de paal, na goed doorzetten en wat rommel-de-rommel acties van Lars. Issam gaf de bal nog een keer te hard op Jan, waar hij beter zelf had kunnen schieten en ook een kopbal van Sieb na een pass van Tieme vond geen doel.

Zoveel kansen missen, dan is het vaak wachten op een draai om je oren. Dat werd echter door Job kundig voorkomen. Zijn collega aan de overzijde ging wel in de fout. Issam profiteerde en pakte de bal af. Zijn poging werd nog gestopt, waarna Quinten attent van dichtbij de bal over de lijn joeg. 0-1.

Deze tandem had ook een groot aandeel in de andere treffers. Met een handig overstapje gaf Quinten Issam vrije doortocht richting goal, 0-2. En later met een kopie van de eerste treffer, was Quinten weer koelbloedig bij de rebound van een poging van Issam. Lars moest zich geblesseerd laten vervangen, Mike kwam hem vervangen. Hierna begonnen de circus voetballers uit Breda wat te goochelen. Trucje hier, trucje daar, maar weinig stootkracht. Steeds te lang wachten, te veel kappen gaf Zundert mogelijkheid tot repareren. En de paal was deze middag Zunderts beste vriend. Hierdoor hield Job z’n doel schoon.

De aanvalskracht van Zundert kwam overigens door een slimme omzetting na 5 minuten. De achterhoede met Rick, Floris, Tymo en Dagmawi stond tegen 2 spitsen. Hierop werd Tymo doorgeschoven naar het middenveld. En konden Rick en Dagmawi zich vastbijten in de directe tegenstander. Dat deden ze weer uitstekend, tegen de snelle en behendige dribbelaars in het blauw. Floris was daarom en het extra slot op de deur, maar ook de eerste man in de opbouw. Dit ging bij vlagen uitstekend.

Nog voor rust, had zo’n opbouw succes. Jan werd als vrije man gevonden. Jan speelde sowieso een goede wedstrijd, sterk aan de bal en veel rust in z’n spel. Op dit moment stuurde hij met een splijtende pass Issam de diepte in. Die omspeelde de doelman kinderlijk en scoorde de 0-4. Sieb dacht, wat Jan kan, kan ik ook. En kopieerde de splijtende pass. Issam was weer het eindstation. 0-5. En rust.

Na de rust kwam de klad er wat in. Het werd frisser, het spel minder. De tegenstander ging het ook anders aanpakken. Dirk had bij Zundert Rick vervangen. Na 5 minuten kreeg Zundert een terechte penalty tegen. Deze werd knap gestopt door Job, die in de herkansing wel in botsing kwam met de spits. Gelukkig kon Job na een blessurebehandeling verder. Zundert geloofde het wel. Waar naamgenoten nog wel eens in het nieuws komen als er raak geschoten is, kwamen de Mo en Ali van Boeimeer niet tot schieten, zij bleven kappen en draaien, zonder de trekker over te halen. In de 11e minuut kwam het wel tot een poging, maar hier redde Job, niet voor het eerst deze middag, uitstekend.

En waar Boeimeer bleef knoeien in de afwerking, was Zundert dodelijk effectief. Een indraaiende corner van Quinten, werd nipt gemist door de instormende Dagmawi. De bal viel voor de voeten van Mike, die de 0-6 op het scoreformulier schoot. Een jubileumtreffer. Dit was de 50e treffer van de JO17-1 dit seizoen. 2 in de beker en 48 dus in de beide competities.

Daarna waren er nog 20 minuten te spelen. Het veld werd langer, het spel werd minder. Boeimeer profiteerde hier tweemaal van. 2-6. Intussen was Rick terug in het veld gekomen voor Tymo en was Roy als linksbuiten Issam komen aflossen. Roy was met een paar goede acties nog de meest gevaarlijke speler van Zundert, maar kon ook niet tot scoren komen. Ook een poging van afstand van Tieme om de keeper te verschalken trof geen doel. Hierdoor bleef het 2-6.

De angst voor de tegenstander, leiders of de scheidsrechter bleek onterecht. Boeimeer had goede spelers, maar was geen team, de scheidsrechter floot uitstekend en de coaching van de tegenstander hoor je op een gegeven moment niet meer.

Zundert boekte de derde ruime overwinning op rij. Hiermee staat het (gedeeld) op kop. Wel moet worden opgemerkt dat de laatste drie tegenstanders de laatste drie posities op de ranglijst bezetten.  Het echte werk komt er nu aan. Nog 5 wedstrijden te gaan. Het spel zal beter moeten om lang in de titelrace te blijven. De eerste test is komende zaterdag, thuis tegen nummer 3 Bavel JO17-2. Floris zal dan niet van de partij zijn, dus er zal een ander strijdplan opgesteld moeten worden. Hier zijn nog 2 trainingen voor. Dus ook dit zal wel goed komen. De stand aan kop:

1.      Zundert 6 wedstrijden 13 punten

2.      Rijen 5 -10

3.      Bavel 5-10

4.      Hoeven 6-10

5.      DSE 6-10

En ook op plaats 8 MOC’17 met 4-7 doet nog volop mee. 6 teams binnen 3 verliespunten verschil. Het zal een bloedstollende titelrace worden. En of Zundert mee doet in deze race? We gaan het de komende weken ontdekken. Kom onze mannen steunen aanstaande zaterdag om 15.00 uur op het eigen sportpark.

Job, Dagmawi, Rick (W: Dirk), Floris, Tymo (W: Rick), Lars (W: Mike), Tieme, Sieb, Jan, Quinten en Issam (W: Roy).

Wissels: Roy, Mike en Dirk.