De Fendert JO17-1 - Zundert JO17-1 (1 - 3)

zaterdag 20 november 2021, 13:00

De Fendert JO17-1 – Zundert JO17-1 (0-1) 1-3

Na een weekje rust stond de uitwedstrijd tegen de Fendert JO17-1 op het programma. Pas de derde keer dit seizoen dat de mannen in de auto moesten stappen voor een uitwedstrijd. De Fendert is een degelijke middenmoter. Net als de vorige tegenstander Baronie JO17—3. En hoe die wedstrijd afgelopen is, mag bekend zijn. Deze keer mocht er dus geen sprake van onderschatting zijn, er moest gewonnen worden om de druk op de koplopers te houden.

Alleen Jeroen ontbrak deze keer op het wedstrijdformulier. Hij heeft nog te veel klachten om te kunnen voetballen, verder was iedereen fit. Roy stond voor het eerst onder de lat, waardoor Job deze keer mocht toekijken. Vanaf nu gaan Job en Roy om-en-om keepen. Bij de Fendert ontbrak Frans Bauer junior, maar toch bleek er genoeg muziek in de ploeg te zitten om Zundert een lastige middag te bezorgen.

Aangekomen op het sportpark in Fijnaart bleken de roodzwarte shirts nog gewassen op sportpark de Wildert te staan. Gelukkig was de tegenstander zo aardig om de eigen reserve shirts af te staan. Hierdoor kwam Zundert deze keer in het wit met een beetje blauw tussen de lijnen. En ging de vlag uit in huize ten Velde, waar door deze actie het wassen van de shirts een weekje werd uitgesteld.

In de kantine werd de Coronacheck uitgevoerd en ook polsbandjes uitgedeeld. Zundert had met 4 rijdende leiders en 1 extra chauffeur een minimale supportersschare langs de lijn. Bij De Fendert waren blijkbaar veel begeleiders, want het was druk rondom de dug-out. Begeleiders vermomd als vriendin, moeder, vader etc. stonden langs de lijn. De scheidsrechter maakte er een opmerking over, maar kon verder ook weinig uitrichten. Dirk was er van overtuigd dat de dames voor hem aanwezig waren, dus hebben wij verder ook geen protest aangetekend.

Zundert begon overtuigend en nam de heft in handen. De Fendert leek geïmponeerd en maakte een matige indruk. Toch kon Zundert niet tot grote kansen komen. De muur die werd opgetrokken was lastig te doorbreken. In de 9e minuut leek het toch Zundert te zijn dat op voorsprong kon komen. Een lange bal van Tieme kwam bij Mike, die acrobatisch teruglegde. Quinten wilde de bal aannemen en werd daarbij geraakt in het strafschopgebied. Geen penalty oordeelde de veel pratende, maar correct fluitende scheidsrechter. Quinten reageerde furieus, maar werd tot kalmte gemaand door z’n teamgenoten. Enkele seconden gaf hij het juiste antwoord. Hij pakte de bal van z’n tegenstander af. Omspeelde daarna een andere opponent en schoot alleen voor de keeper de bal hard binnen. 0-1, doelpunt Quinten.

De voorsprong gaf Zundert geen vleugels en was voor De Fendert geen wake-up call. De wedstrijd ging verder zoals hij daarvoor verliep. Rommelig, veel duels, veel kleine onhebbelijkheden, kleine irritaties en matig voetbal. Veel hotseknotsen. Floris, Rick, Dirk en Tymo hielden het vrij eenvoudig tegen, maar waren slordig in de opbouw. Tieme, Mike en Lars deden hun best op het middenveld maar konden de lijnen ook niet echt uitzetten. Voorin kaatste Jan vaak en goed, maar kon de diepte niet gevonden worden. Quinten en Sieb vochten veel duels uit, maar waren minder succesvol dan voorgaande duels. Hierdoor ontstond een weinig boeiend schouwspel. Een kans die via het dijbeen van Quinten naast ging, was de enige aantekening in de mobiele telefoon van uw verslaggever. De kans ontstond doordat de doelman een voorzet van Sieb losliet. Aan de andere kant gebeurde nog wel iets spectaculairs. Roy voorkwam tot driemaal in korte tijd de gelijkmaker. Eerst met een voet, daarna met z’n lichaamsdeel waar de rug overgaat in benen en tenslotte met een dappere redding met de handen. Met de bal klemvast en z’n team nog op voorsprong, liet hij zien echt terug te zijn.

In de rust werden de zaken nog even nabesproken. Iedereen was het er over eens. Het begin was voldoende, daarna werd het minder. Intussen plakte hier en daar de lippen aan elkaar en werd het praten lastig. Uit nader onderzoek bleek dat de substantie in de kan geen aangemaakte ranja was, maar het pure spul. De suikers waren dus goed aangevuld.

Met Issam en Sunvir voor Dirk en Lars werd de tweede helft aangevangen. Ik hou het even bij de korte versie van het wisselbeleid, want in de veldbezetting veranderde zoveel, dat zelfs een korte notitie als bij het schaken nog teveel ruimte in het verslag zou innemen.

Zundert kwam goed uit de pure ranjapauze. Roy bouwde snel op en via Floris, die Tieme vond. Die versnelde het spel door met zevenmijlslaarzen het middenveld over te steken en daarna Mike in de diepte aan te spelen. Mike aarzelde geen moment en schoot de 0-2 op het niet aanwezige scorebord. Niet veel later leek Sunvir dichtbij de beslissing. Een aanval van Roy, naar Floris, werd door Quinten goed doorspeelt aan Mike, die vond Sunvir, wiens poging net gestopt kon worden door de keeper. Lars kwam terug in de ploeg voor Jan, die met een ereronde van het veld ging.

Daarna verslapte Zundert. Roy kon een schot van afstand nog keren. Iets later tikte De Fendert de 1-2 van dichtbij binnen, een reeks van slordigheden van de achterhoede was hier aan vooraf gegaan. Dirk kwam terug in de ploeg voor Tymo die last van z’n knie had. Zundert kwam 10 minuten met een mannetje meer te spelen omdat een aanvaller van de Fendert na veel overtredingen en waarschuwingen even z’n zonden mocht gaan overdenken. In de laatste minuten van dit voordeel besliste Zundert de wedstrijd. Tieme gaf een pass op Quinten, die de bal mooi vrijmaakte en het overzicht behield. Hij zag de vrijstaande Mike. Mike bewees dat een schot niet hard hoeft te zijn om een doelpunt te worden. Het enige wat moest gebeuren, gebeurde ook, de keeper hield de poging niet tegen. Mike z’n tweede doelpunt van de middag en 1-3 voorsprong. Deze werd iets te uitbundig gevierd door een paar spelers van Zundert, dit hoort niet en moet in de toekomst niet meer plaatsvinden. Zij werden hier ook op aangesproken door medespelers en de scheidsrechter. Terecht!

Omdat Dirk last kreeg van z’n kuit, kwam Job nog als veldspeler in het veld. Job mocht dus ook z’n minuten maken en bij het eindsignaal z’n handen in de lucht gooien. Zundert won een rommelige partij met 1-3 en bleef zo in het spoor van de koplopers. Het belooft een superspannend slot te worden waarbij met nog 3 wedstrijden te spelen Moerse Boys JO17-1, METO JO17-1 en Zundert JO17-1 alle drie 15 punten uit 6 wedstrijden hebben verzameld. Met wedstrijden als Moerse Boys – Zundert en METO – Moerse Boys is alles nog mogelijk. Zelfs MOC’17 met 12 punten uit 6 wedstrijden kan nog de lachende vierde worden.

Maar al deze bespiegelingen hebben geen zin als Zundert volgende week niet wint van Boeimeer JO17-2 dat knap op de vijfde plaats staat. Dus ook dat is zeker geen makkie. Ik zou iedereen graag uitnodigen om te komen supporteren, maar dat mag helaas niet. Dus hopelijk volgende week op deze plaats een verslag over de titelrace die nog steeds doorgaat.

Opstelling: Roy, Dirk, Floris, Tymo, Rick, Mike, Tieme, Lars, Jan, Quinten en Sieb.

Wissels: Job, Issam en Sunvir.