DHV/Zwaluwe MO15-1 - Zundert /Wernhout MO15-1 (5 - 5)

zaterdag 1 oktober 2022, 10:30

Zwaluwe/DHV MO15-1 – Zundert/Wernhout MO15-1 (2-4) 5-5

Ik bezoek gemiddeld 5 wedstrijden in een weekend. Over sommige schrijf ik een verslag, bij andere op vrijdagavond ga ik naar de club waar bier drinken en luidkeels lichaamsdelen die ik niet heb roepen de cultuur zijn. Toch haal ik het meeste plezier uit kijken naar de MO15-1. Een team dat nooit verzaakt.

Vandaag was weer zo’n mooie dag. Een spektakelstuk dat z’n weerga niet kent. Een wedstrijd waarvan mensen over 10 jaar zullen zeggen: “ weet je nog op 1 oktober in Lage Zwaluwe?”. Een slijtageslag met plotwendingen, drama, sportiviteit en alles wat een goede voetbalwedstrijd nodig heeft. Maar vooral met een aantal sterspeelsters in de hoofdrol.

Aangekomen in Lage Zwaluwe bleek het tenue van de tegenstander een exacte kopie van  de shirts van Zundert/Wernhout te zijn. De thuisploeg moest daarop naar de kledingkast om iets nieuws aan te trekken. Aangezien het team uit maar liefst 18 speelster bestond was dit onbegonnen werk. Daarom koos men voor het spelen in blauwe hesjes. Met een kwartier vertraging kon er dan toch afgetrapt worden.

De supporters vroegen aan de technische staff waar zij het beste konden gaan staan. Meer op de helft van Zundert of juist aanvallend meer op de helft van de tegenstander. De altijd goed voorbereidde staff antwoorde: “ga maar in het midden staan!” Dat bleek een geweldige blik in de toekomst, want het gebeurde aan beide kanten van het veld. Je zou het er van in je nek krijgen. Het spel ging sneller op-en-neer dan in een tenniswedstrijd. Het ging zelfs zo snel dat de grensrechters van beiden partijen het einde niet haalden en zich moesten laten wisselen.

De eerste kans was voor Angela, al binnen de minuut schoot zij op de paal. De rebound schoot Feike over. Het startsein voor een knotsgekke wedstrijd was gegeven. Twee minuten later lag de bal aan de verkeerde kant in het netje, zonder dat iemand van Zundert/Wernhout schild had scoorde Zwaluwe/DHV. Maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Het karakter van onze meiden kwam naar boven.

Nog binnen het kwartier stond het gelijk. Een mooie aanval werd door Eva tot gelijkmaker gepromoveerd. Haar schot was niet te keren door de keepster.

Op het middenveld bikkelden Jente, Eva en Salem dat het een lieve lust was. Salem won al haar duels en zette de aanvalsters aan het werk. Jente deed aan de andere kant het zelfde en veroverde veel ballen, waardoor DHV/Zwaluwe niet meer van eigen helft kwam. Op de flanken dartelden Feike en Fieke langs hun tegenstanders. Handig als je twee bijna dezelfde namen hebt in je team. Wat doe je dan als trainer, je zet ze zover mogelijk uit elkaar. De een op rechts en de ander links. Er kwam veel gevaar via de vleugelaanvalsters.

De MO15-1 kreeg een penalty. Eva bleef ijskoud en ging achter de bal staan. Met een kanonskogel schoot ze de bal achter de kansloze keepster. De meiden stonden voor 1-2. Lang konden ze niet van de voorsprong genieten. De tegenstander kwam langszij. Daarna kregen de meiden van DHV/Zwaluwe nog twee goede kansen, maar steeds kwam Lotte op tijd haar doel uit.

Daarna had de defensie van Zundert/Wernhout het strijdplan van de tegenstander door. Met een paar omzettingen werden de aanvalsters uitgeschakeld. Guusje gaf leiding en rugdekking als een echte laatste vrouw. Met lange passes zette ze steeds weer nieuwe aanvallen op. Meike, Eline en Keet beten zich vast in de tegenstandsters en wonnen steeds de duels. Ook onderschepten ze heel veel ballen, zodat DHV/Zwaluwe nooit lekker kon aanvallen. Kortom de aanvalsters van de in de blauwe hesjes spelende tegenstander hadden een rotochtend.

Ook Zundert wisselde een aantal keer. Met Tes kwam er nog meer aanvallende kracht in het team. En Lemke speelde weer als een eenmansdestructiebedrijf. Wat een kracht, wat een doorzettingsvermogen. Steeds kwam ze voor haar tegenstander. En daar hield het niet bij op. Met de bal aan de voet stoomde ze ook regelmatig op over de linkerflank. Het gevaar van Zundert/Wernhout kwam nu langs alle kanten. DHV/Zwaluwe begon te piepen en te kraken. Dit kon niet goed blijven gaan. Voor hun dan, voor Zundert/Wernhout liep het super.

Het was in die fase dan ook logisch dat onze meiden afstand namen. Eerst was daar nog een penalty voor nodig. Eva verzilverde ook de twee strafschop, waardoor er een nieuwe voorsprong was. En niet veel later maakte Fieke na een mooie aanval slim de 2-4.  De MO15-1 had de tegenstander waar ze deze wilde hebben. Diep op eigen helft, spartelend vanwege de hoge druk van Zundert/Wernhout. Met Lobke in de ploeg bleef de verdediging sterk. Ook zij speelde vandaag een uitstekende wedstrijd. Het klinkt wat flauw, maar echt iedereen deed het weer uitstekend. DE MO15-1 heeft geen superuitblinkers, wel een paar specialisten, maar vooral geen slechte speelster. En bovenal een goede teamspirit, ze verzaken nooit. Ook vandaag niet. Tevreden konden de meiden aan de ranja. Of beter gezegd een soort van mislukt citroensapachtigsportdrankjegebeuren. Mmm, lekker, NOT.

Helaas vond DHV/Zwaluwe wat gelukkig vlak na rust de aansluitingstreffer. Hierna ontstond een duel dat alle kanten op kon. Het gaat te ver om alle kansen te beschrijven. Maar er werd geknokt voor iedere centimeter door beide ploegen. Zundert/Wernhout liep door een treffer van Tes nog uit naar 3-5, maar ook dat gaf geen zekerheid.

Vijf minuten later was het al weer 4-5. Weer een mislukte voorzet die gedragen door de wind hoog in het doel viel. Niets aan te doen voor de sterk keepende Lotte. Het meisje dat dit doelpunt maakte kon echt heel goed voetballen. Zij was een van de 18 die echt het verschil maakte, terwijl Zundert/Wernhout een echte machine is die het moet hebben van het collectief. De wedstrijd begon z’n tol te eisen. Enkele speelsters moesten zich laten vervangen. De krachten vloeiden weg. Toch hielden de meiden op karakter lang stand. Sterker nog er kwamen ook nog kansjes om de wedstrijd in het slot te gooien.

Vlak voor tijd kreeg de sterspeelster van de tegenpartij het op haar heupen en gaf een hele goede voorzet die knap afgewerkt werd. 5-5. Een beetje jammer na voorsprong, maar over de hele wedstrijd wel terecht. Na twee overwinningen, wat een luxe, nu een gelijkspel. Maar nog belangrijker weer een leuke en sportieve wedstrijd waarin iedereen tot het uiterste is gegaan. Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen Victoria’03. Hopelijk zijn de pijntjes dan weggetrokken en kunnen we gaan kijken naar een strijdbaar Zundert/Wernhout MO15-1 dat voor een nieuwe overwinning gaat. Ze trappen af om 14.00 uur op het sportpark in Wernhout. Kom kijken, kom kijken!