DSE JO17-1 - Zundert JO17-1 (1 - 0)

zaterdag 12 februari 2022, 12:45

DSE JO17-1 – Zundert JO17-1 (1-0) 1-0

De tweede wedstrijd van deze competitie was een uitwedstrijd tegen DSE. Voor sommige een weerzien met school- en klasgenoten. Dus het vuurtje was al een beetje opgestookt, hoewel van derbyspanning geen sprake was.

De spelersaantallen in de bovenbouw bij v.v. Zundert beginnen nu hun tol te eisen. Met Dirk, Roy en Jeroen in de ziekenboeg, bleven er maar 12 spelers over. Omdat de afspraak is, om wekelijks twee spelers aan de JO16-1 uit te lenen, zouden er maar 10 over blijven. Gelukkig nam de JO16-1 genoegen met 1 speler. Dit was Mike, die inderdaad voor twee telt. Wij konden op onze beurt gebruik maken van de diensten van Jarno, die daarna ook nog met de JO19-1 mee zou doen.

Normaal lenen we niet van boven in, maar het moest deze keer. DSE bleek ondanks een bredere selectie gewoon 2 dispensatiespelers te hebben, dus niets om ons schuldig over te voelen. En daarnaast mogen er natuurlijk 3 dispensatiespelers meedoen, maar dat is niet ons beleid.

Met twaalf man begon Zundert aan de warming-up, echter moest basisspeler Lars al snel geblesseerd te strijd staken. Balen voor hem, maar ook voor de andere spelers met kleine pijntjes die nu dus wisten dat ze 80 minuten aan de bak moesten.

Zundert kwam ook niet goed uit de startblokken. Het was enkel en alleen aan Job te danken dat de score na 10 minuten nog 0-0 was. In de tweede minuut stormde hij z’n kooi uit om de bal voor de aanstormende aanvaller weg te schieten, in de vijfde minuut kon hij met een katachtige reflex een kopbal die via grond op hem afkwam, overtikken. Een minuut later kon hij een schot keren en in de elfde minuut pakte hij ook weer knap een schuiver van de ontsnapte aanvoerder. Intussen was Zundert tweemaal dreigend door diepe ballen van Tieme op Quinten.

Zundert leek iets beter in de wedstrijd te komen, zeker toen Floris met een lange bal Issam aan het werk zette. Issam omspeelde niet voor het laatst vandaag z’n back en haalde de achterlijn. Z’n voorzet werd bij de eerste paal door de attente Quinten net naast de paal geramd.

In de 15e minuut was een matige uittrap van Zundert de inleiding voor een tegentreffer. DSE speelde dit buitenkansje overigens uitstekend uit. Met een knappe een-twee werd de buitenspelval omzeild en de bal snoeihard en hoog binnengeschoten. 1-0. Op dat moment passend in het spelbeeld, sterker nog met deze tussenstand, kon Zundert nog het meest tevreden zijn.

Zundert herpakte zich daarna prima, zoals vaker dit seizoen. Tieme stuurde met een lange bal Issam weg richting doelman. Issam speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor de kans verkeken leek. Omdat de doelman niet overtuigend uitkwam, bleef de situatie kansrijk en kon Issam alleen door een overtreding gestuit worden. Vrije trap net buiten de zestien, maar geen kaarten of tijdstraffen voor DSE na het neerhalen van een doorgebroken speler. De vrije trap werd in de muur geschoten.

Een kwartier voor rust was Zundert weer dichtbij, maar een schitterende aanval via Dagmawi, Issam, kwam bij Sieb. Sieb omspeelde wederom knap z’n tegenstander, waarna hij wat besluiteloos was, waardoor z’n voorzetting het midden hield tussen een pass en een schot. En kort daarop werd Dagmawi niet aangepakt, waardoor hij zelf op goal kon schieten. Zijn poging zeilde net naast.

Rick en Tymo hadden achter net als Dagmawi grip gekregen op de directe tegenstanders. Tymo stond tactisch goed en schakelde z’n snelle sterke opponent uit, waarna hij met slimme voortzetting het middenveld aan het werk zette. Rick nam veel risico in de opbouw en duels, maar was altijd precies op tijd met z’n uitschuifbare, flexibele benen. Doordat de acties goed uitpakte, kwam Zundert ook een paar keer tot gevaarlijke uitbraken.

In de rust waren er wat kleine kwaaltjes, maar omdat er geen wissel mogelijkheden waren, ging iedereen verder. Er ontstond een boeiende wedstrijd waarin het spel op en neer ging. De duels hard waren, maar de sfeer goed bleef. Het warrige optreden van de scheidsrechter speelde beide partijen parten.

In de achtste minuut was een goed genomen vrije trap van Sieb het eerste moment van gevaar. Helaas kon niemand de bal raken en vloog de bal ook nog net naast. In de elfde minuut slalomde Tieme langs een paar tegenstanders om vervolgens in het strafschopgebied neergelegd te worden. Een nieuwe onduidelijke fase was het gevolg, waarbij het oordeel geen penalty was. Waar de opgooibal op het middenveld vandaan kwam werd overigens ook niet duidelijk. Maar Zundert drukte steeds nadrukkelijker z’n neus tegen het venster. Hoewel grote kansen niet te noteren waren.

Na een kleine kwartier stuurde Jarno met een werkelijk schitterende pass over de hele breedte Issam diep. Issam denderde met grote snelheid langs z’n tegenstander richting doelman. Dit was de kans, Issam schoot, maar de keeper redde schitterend. Zo bleef het 1-0. Zundert ging meer risico’s nemen. Rick ging mee naar voor en was een paar keer dreigend. Jan speelde balvast en zette z’n collega aanvallers aan het werk. Toch was het DSE dat de wedstrijd had moeten beslissen. Een mooie, snelle counter na een gemiste poging van Zundert leek de genadeklap te worden. Gelukkig kon Job met een goede redding de vroegtijdige beslissing voorkomen.

In de 27e minuut leek Zundert gelijk te komen. Sterker nog het kwam gelijk. Quinten ontfutselde de bal bij een weifelende verdediger, waarna hij nog een tegenstander uitkapte en de bal langs de uitkomende doelman schoof. Z’n poging stuiterde via de paal terug het veld in, waar de attent meegelopen Rick de bal rustig binnen dribbelde. 1-1. Feest bij de spelers van v.v. Zundert. De scheidsrechter leek hier ook in mee te gaan, totdat de vlag van de grensrechter omhoog ging en het doelpunt alsnog afgekeurd werd voor buitenspel.

Buitenspel? Een overtreding van Quinten zou kunnen, maar nergens in het verdere verloop leek het ook maar op buitenspel. Toch bleef de scheidsrechter bij z’n standpunt. Een discussie ontstond, waarna ook een van de begeleiders van v.v. Zundert 10 minuten achter de reclameborden mocht verder kijken. Ook hier vergiste de scheidsrechter zich in de persoon. Je maakt natuurlijk van alles mee bij amateurwedstrijden, dus je staat nergens meer van te kijken. Toch voelde dit echt als diefstal. Sterker nog de rest van het verslag moet ik uit m’n hoofd doen omdat ik geen aantekeningen meer gemaakt heb. “27e gelijkmaker” en “Not”  zijn de laatste twee notities.

De laatste 13 minuten speelde Zundert meer tegen zichzelf en de scheidsrechter dan tegen DSE. Zonder overigens te ver te gaan. Het gedrag van de duidelijk teleurgestelde spelers moet worden geprezen. Zundert nam zoveel risico’s dat het achterin open huis hield. Eenmaal kwam het goed weg toen een Zundertse verdediger een tegenstander raakte in de zestien. Hier had de bal op de Zundertse stip gelegd moeten worden. In het vervolg van deze actie scheurde Tymo een hamstring af en werd de bal ingooi getrapt. Tekenend voor deze wedstrijd, kreeg Zundert geen penalty tegen, geen ingooi tegen, maar zelf een doeltrap te nemen. Tja, wat kun je dan nog zeggen?

Uiteindelijk bleef de stand ook in de blessuretijd op het bord staan. De spelers en coaches van DSE namen bijna beschaamd de felicitaties in ontvangst. Alleen de grensrechter was zeer gelukkig met de overwinning, die hij behaald had.

Hiermee kwam een einde aan een op zich leuke wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Maar de middag was nog niet voorbij. De spelers van de JO17-1 zouden in het clubbelang nog chocolade voor het 90-jarig jubileum gaan verkopen en daarna afsluiten met een drankje ter gelegenheid van de jarige trainer-coach Antoine.

Aangekomen bij de auto’s om de terugreis aan te vangen, bleek één van de voertuigen te zijn bezocht door het boevengilde. Hoewel er ook op het veld al diefstal van punten had plaatsgevonden, leek er geen verband. De aanwezigen op het veld hadden dan ook een geldig alibi voor deze tweede misdaad. Ook de politie had geen tijd om aangifte op te nemen van beide diefstallen.

Aangekomen in Zundert lieten de mannen het clubhart spreken en verkochten binnen 1 uur alle 100 chocoladerepen. Waarna de nare bijsmaak van een gezellige middag werd weggespoeld met veel gezelligheid. De enveloppen en bijbehorende “grensoverschrijdende prijzen” werden met veel plezier uitgepakt en getest. Ook werd het nu al legendarische Instagram account vv_zundert_jo17_1 aangemaakt.

Lang verhaal kort. Zundert JO17-1 speelde weer een spannende wedstrijd tegen een goede tegenstander. De inzet en teamgeest is super. De sfeer is top. Volgende week zal dit weer hard nodig zijn, want dan staat de derby tegen Moerse Boys JO17-1 op de rol. Na twee eerdere nederlagen, zou een overwinning zeer welkom zijn tegen de sterkere dorpsgenoten. Helaas lijkt de wedstrijd te vroeg te komen, door het groot aantal blessures, maar dat is van later zorg. Eerst een weekje goed trainen en verzorgen en dan zien we zaterdag verder!

Opstelling: Job, Dagmawi, Floris, Rick, Tymo, Jarno, Tieme, Sieb, Issam, Quinten en Jan.