Eindrapporten Zundert JO15-1

donderdag 25 juni 2020, 8:00

Eindrapport v.v. Zundert JO15-1

Dit seizoen werd abrupt afgebroken. Hierover is genoeg gezegd en geschreven. Normaal eindig ik de verslaglegging van een team met een eindrapport per speler. Net als op school verliep het allemaal anders deze jaargang. Dus ook hier gebruiken we de situatie tot het stilleggen van de activiteiten voor de conclusies.

In eerste instantie hebben we net als de scholen online lessen opgepakt. Middels challenges werden de spelers uitgedaagd om aan de slag te blijven met het oefenen van de voetbal skills. Enkele filmpjes met de resultaten werden gedeeld. Sommigen bleven ook voor zichzelf lopen om in conditie te blijven. Maar net als op school was het nieuwtje van online er snel af en nam de interesse ook af.

Toen de maatregelen wat versoepeld werden, zochten sommige spelers elkaar op om al dan niet binnen de richtlijnen van het RIVM toch een balletje te trappen op het C veld of op het schoolplein. Later mocht er zelfs weer gezamenlijk getraind worden. De anderhalve meter trainingen werden goed bezocht, wat de liefhebbers tekent. De opkomst was goed en zo kon het seizoen toch actief op het veld worden afgesloten. Wanneer we echt 100 procent kunnen hervatten is nog niet duidelijk. Het kan zo maar veranderen. Maar met de kennis op het moment van typen zullen de volgende data belangrijk zijn.

1 juli - bekendmaking teamindelingen 2020-2021

7 augustus - Publicatie poule-indelingen beker categorie B veldvoetbal

15 augustus - Eerste centrale training

21 augustus - Publicatie indelingen categorie B veldvoetbal

29 augustus – Start bekercompetitie

19 september – Start competitie

Voor het stilleggen zijn er nog 4 wedstrijden gespeeld. Hiervan werden er 3 winnend afgesloten. Slechts éénmaal bleef de JO15-1 aan de verkeerde zijde van de score. Rick kwam door blessures niet meer in actie tijdens wedstrijden. Tymo kon door fysieke ongemakken slechts een halve wedstrijd meedoen. Hierdoor werd een aantal maal een beroep gedaan op spelers uit de JO17-1 en uit de JO15-2.

Geen grote verschillen met het kerstrapport. Toch staan we bij iedere speler even stil, zodat duidelijk is waar de kwaliteiten liggen, maar ook weer gedurende de vakantie nog op geoefend kan worden. Iedereen heeft een ruime voldoende en is over, wat dit in praktijk betekent zal snel bekend zijn. Floor, Mike, Tymo en Rick zijn volgend seizoen nog speelgerechtigd voor de categorie O15. De acht andere spelers vallen in de O17. De volgorde is op alfabet, maar natuurlijk dames eerst.

Floor: Was op een half veld altijd al een uitblinkster tussen de jongens. Zij heeft dit moeiteloos doorgezet bij de overgang naar een groot veld. Wel zie je dat de fysieke component hier zwaarder weegt. Het eerste jaar in een hogere categorie houdt Floor zich goed staande, maar kan nog minder goed haar stempel op het spel drukken. Het tweede jaar vlamt ze dan weer als vanouds. Dit jaar bleef ze ook goed overeind. Aan de bal, zeker als ze wat ruimte krijgt, is ze ijzersterk. Dit in combinatie met haar overzicht heeft veel kansen tot gevolg gehad. De assists en voor-assists waren weer talrijk. Zelf stond ze te weinig op het scoreformulier.

Dagmawi: Voor de winterstop al de revelatie van het seizoen genoemd. Na de winterstop heeft hij deze trend moeiteloos doorgezet. Speelde voor de winterstop degelijk en sober. Pakte heel veel ballen af, won bijna al z’n duels en leverde de bal snel in. De laatste weken schakelde hij zich ook steeds vaker en beter in tijdens de opbouw, waardoor Zundert nog gevaarlijker en verrassender werd. Met z’n kracht, snelheid en wendbaarheid was hij een echte plaag voor alle aanvallers. Ook was de focus op het spel beter dan voorheen. Meer dan eens vroeg een directe tegenstander om een wissel. Zou nog vaker om zich heen moeten kijken om het spel van kant te verplaatsen naar de vrijstaande medespelers aan de andere kant. Nu wordt nog vaak de drukte in de rechterhoek opgezocht.

Fallou: Omdat zijn vast maatje achterin (Rick) geblesseerd was, stond er iedere week een andere kompaan naast hem in de laatste linie. Dit deerde Fallou niet. Hij bleef geconcentreerd rugdekking geven aan z’n hele verdediging. Ook is hij iets meer gaan praten en coachen na de winterbreak. Hiermee stond er een echte veldheer op het veld. Met een jaloersmakend gemak lost hij alle problemen op het veld op. Op inzicht, maar ook fysiek en snelheid laat hij het er allemaal erg eenvoudig uit zien. De gespeelde wedstrijden schoof hij vaker met de bal het middenveld in om daar een overtal situatie te creëren. Hiermee werd het spel van Fallou en Zundert verrassender en dynamischer. Fallou zou vaker door kunnen schuiven en dan ook eens uithalen op doel, met zijn schot kan dit veel gevaar opleveren.

Floris: Niet meer weg te denken van de linksback positie. Door blessures de afgelopen wedstrijden ook een keer centraal en op rechtsachter gespeeld. Dit ging hem ook prima af, toch komt Floris het best tot z’n recht op de positie links achterin. Is net als Dagmawi op rechts een zekerheidje. Hij is sneller dan je in eerste instantie denkt. Gebruikt daarnaast uitstekend z’n lichaam in de duels, waardoor een aanvaller nooit lekker in de wedstrijd kan komen. Schat de bal goed in, waardoor hij vaak voor z’n tegenstander uitkomt. Is door de jaren geconcentreerder gaan spelen, waardoor hij ook meer rust uitstraalt. Heeft voor een verdediger een goede techniek, haalt makkelijk een balletje onder z’n voet door en schept hierdoor ruimte en tijd voor zichzelf. De passing naar het middenveld gaat goed. Als moderne linksback zou Floris wel vaker mee op kunnen komen en voorzetten van de achterlijn geven.

Issam: De vaste volgers van deze lichting zullen het beamen. Wat voor veel spelers opgaat, gaat zeker ook voor Issam op. Ieder jaar zie je hem sterker worden. Waar hij eerder niet de inhoud had om een volledige wedstrijd te spelen, zie je hem nu in de laatste minuten van de wedstrijd nog sjouwen en sleuren. Van een speelse aanvaller is hij getransformeerd naar een sterke box-to-box speler, die veel meters maakt. Hij verovert veel ballen, gebruikt z’n lichaam slim en flitst langs z’n tegenstanders alsof ze er niet staan. Het overzicht is ook verbeterd waardoor zijn voorzetten steeds vaker een medespeler vinden. Ook pikt hij regelmatig z’n doelpuntje mee. Moet nog rustiger blijven in kansrijke positie, schiet te vaak te gehaast.

Mikai: In de vier wedstrijden na de winterstop was Mikai weer goed voor acht doelpunten. Toch vertelt dit niet het hele verhaal. Mikai is met z’n doelpunten sowieso de blikvanger van het team, maar speelde na de winterstop meer in dienst van het elftal. Niet alleen z’n doelpunten, maar ook z’n loopacties en meeverdedigen droegen bij aan de resultaten. Snelheid, kracht en een redelijke balcontrole maken hem ongrijpbaar voor veel tegenstanders. Hoewel Zundert de opdracht kreeg om voetballend op zoek te gaan naar treffers, bleek de lange bal op Mikai vaak een even effectief wapen. Mikai heeft een goed schot met zowel links als rechts. Mede hierdoor is hij moeilijk af te stoppen. Daarnaast is hij een handenbinder, waar tegenstanders vaak een extra mannetje tegen zetten, waardoor er ruimte voor andere spelers komt. Mikai maakt de mooiste en meest onmogelijke doelpunten, maar mist soms ook de eenvoudige kansen. Het lijkt wel hoe meer tijd er is om na te denken, hoe lastiger het wordt. Met meer rust en concentratie in de afronding moet hij nog vaker het net kunnen vinden.

Mike: Karaktervoetballer. Wil altijd spelen en altijd winnen. Gaat voorop in de strijd en neemt hiermee z’n teamgenoten op sleeptouw. Moest vaak tegen z’n zin aan de linkerkant spelen, bij gebrek aan linksbenige spelers. Toch wist hij hier goed invulling aan te geven. Met z’n sprints in de diepte creëerde hij veel ruimte voor medespelers. Tegen het lopen zonder bal wordt nogal eens minderwaardig aangekeken, terwijl dit juist essentieel is om lekker te kunnen voetballen. Mike beheerst dit als geen ander. Hij kan blijven gaan, is natuurlijk wel eens teleurgesteld als hij de bal niet krijgt, maar zal de volgende keer gewoon de sprint blijven maken. Ook in de omschakeling naar balverlies is hij één van de eersten die druk zet. Om met een balverovering weer een aanval op te zetten. Hier is menig Zunderts doelpunt ontstaan. Ook voor de goal komt hij regelmatig in scoringspositie. De afronding is dan soms nog wat gehaast. Ook moet hij op sommige momenten z’n temperament beter onder controle houden.

Rick: Speelde niet meer na de winterstop. En ondanks de goede resultaten hebben we dat gemerkt. Rick schakelt namelijk altijd z’n directe tegenstander moeiteloos uit. Hij geeft de aanvallers nooit het idee dat ze een makkelijke middag hebben. Hij hijgt ze in de nek en kruipt er handig voor om ze de bal af te snoepen. Het aantal duels dat Rick wint is niet te tellen. Zowel over de grond als door de lucht in hij bijna altijd z’n tegenstander de baas. Heeft afgelopen jaar weer grote stappen gemaakt. Als eerstejaars speelde hij moeiteloos mee. Sterker nog, hij was één van de dragende krachten van het team. Rick is zich ook steeds beter bewust van z’n positie en hierdoor rustiger aan de bal. Z’n kopkracht met corners is een extra wapen. Rick maakte nog iets te veel slidings waar afschermen en voor je houden een betere optie was. Maar ook hierin zit vooruitgang.

Roy: De vaste waarde tussen de palen. Is ook fit gebleven, waardoor hij na de winterstop geen wedstrijd gemist heeft. Zoals voor de pauze al aangegeven, heeft Roy vooral op het gebied van meevoetballen en uitkomen stappen gemaakt. Roy was al jaren een goede lijnkeeper. Met reflexen waar niemand meer op rekent, voorkomt hij haast zeker tegentreffers. Ook lijkt hij soms een magneet in z’n handschoenen te hebben verstopt die de bal aantrekt. Steeds staat hij op de goede plaats. Hieraan zie je ook de vooruitgang m.b.t. ruimtelijk inzicht en positioneel opstellen. Dat de verdedigers de bal eerder terug op Roy spelen, onderstreept het vertrouwen dat ze in hem hebben. Ook de lange uittrappen komen steeds verder en zijn beter gericht. Zo luidruchtig Roy soms naast het veld aanwezig is, zo stil is hij soms in zijn doelgebied. Hier mag hij zich nog meer laten gelden. Tonen dat hij de baas in de zestien is.

Sieb: Het duizenddingendoekje van het team. Een wissel van linksbuiten naar rechtsback is niet gebruikelijk, maar Sieb draait z’n hand er niet voor om. Sieb kan echt op alle posities uit de voeten. Z’n hart ligt het meest bij aanvallen, hij komt het best tot z’n recht als verdediger. Maar het zit allemaal dicht bij elkaar. Want hij wil de bal graag hebben, dus valt hij aan als verdediger en verdedigt hij mee als aanvaller. Met z’n lage zwaartepunt is hij zeer wendbaar. Hij wurmt zich vaak tussen de speler en de bal om dan als overwinnaar uit het duel te komen. Z’n overzicht is ook verbeterd, steeds vaker kiest Sieb voor de simpele oplossing. Spelen en doorbewegen. Hierdoor heeft hij ook een paar doelpunten op z’n naam staan. Natuurlijk zijn er ook nog de frivole dribbels, met scharen en overstapjes, dit moet ook behouden blijven, maar de keuzes op welk moment dit te doen zijn verbeterd. Deze multifunctionele speler zou gebaat zijn bij een langer tijd een vaste positie. Zelf kan hij deze zomer werken aan spierkracht, zodat z’n lange pass en schot krachtiger worden.

Tieme: De centrale verdedigende middenvelder. Het lijkt soms wel of hij twee paar longen heeft. Hij assisteert de achterhoede waar nodig, ruimt veel op het middenveld op, maar probeert ook aanvallend z’n steentje bij te dragen. Met schoten uit de tweede lijn verraste hij een aantal keepers, verder verplaatst hij ook graag het spel van links naar rechts of andersom. En is hij vaak verantwoordelijk voor de lange ballen achter de verdediging die Mikai aan het werk zetten. Met z’n onverzettelijkheid vecht hij veel duels uit. Meestal komt hij als overwinnaar uit de strijd. Ook is hij de speler die de meeste overtredingen mee krijgt. Vaak wordt hij gestuit als hij gaat lopen met de bal. Z’n corners en vrije trappen zijn een extra wapen. Als aanvoerder ging hij vaak voorop in de strijd.  Tieme moet leren doseren, hij loopt zich nog wel eens over de kop. Ook moet hij z’n acties niet te ver doordrijven en eerder kiezen voor een spelverplaatsing.

Tymo: Is ook na de winterstop weinig in actie gekomen. Slechts een halve wedstrijd heeft Tymo door blessures kunnen spelen. Het zegt veel over z’n karakter en doorzettingsvermogen dat hij er toch altijd bij was en het af-en-toe (achteraf) te vroeg probeerde. Net toen hij fit leek, werd het seizoen beëindigd. Jammer, want in de wedstrijden die hij wel speelde, toonde hij zijn spelinzicht en passing. Tevens schuwt hij de duels niet. Op de rechtshalf plaats vond Tymo steeds beter z’n draai. De wisselwerking met Dagmawi achter hem en Issam of Sieb voor hem verliep goed. Met uitstekende, slimme balletjes versnelde hij het spel. Omdat in deze leeftijd snelheid en fysiek erg belangrijk zijn, is het weleens lastig voor Tymo, gelukkig compenseert hij dit met strijd en inzicht. Hierdoor verkijken tegenstanders zich regelmatig op deze terriër. Hopelijk blijven blessures hem komend seizoen bespaard en kan hij verder gaan werken aan zijn inzicht en passing.

Hiermee blijkt wel dat de JO15-1 een leuke en ook wel kundige groep voetballers was. Je weet nooit hoe zaken lopen en spelers zich ontwikkelen, maar de kans dat deze jongens en meisje elkaar in de toekomst weer tegenkomen binnen één team is groot. Voor nu een fijne vakantie, blijf wel regelmatig een balletje trappen en wat sporten om fit te blijven. Als we weer aan de bak mogen in september ligt de laatste wedstrijd, uit tegen Klundert al bijna een half jaar achter ons. Omdat deze wedstrijd op zaterdag 7 maart eenvoudig met 2-6 gewonnen werd, eindigt Zundert JO15-1 in ieder geval met 6 maanden zonder nederlaag. De laatste thuiswedstrijd stamt zelfs van zaterdag 8 februari. De memorabele 2-1 overwinning op het sterkte Baronie.

Complimenten en dank aan de trainers Steven, Erwin en Edwin voor jullie inzet. En Mascha voor de was-, rij- en vlagschema’s. Het was altijd weer duidelijk wat er van iedereen werd verwacht. Natuurlijk ook dank aan de vlaggers Antoine, Erwin en Danny.

We hebben jullie niet meer persoonlijk kunnen bedanken, maar hierbij namens alle spelers, supporters en volgers: Bedankt!

Het was weer een eer en genoegen om de ontwikkelingen van dit elftal vast te leggen. Tot ziens op sportpark de Wildert!

What do you want to do ?
New mailCopy