Gilze M)17-1 (negental) - Zundert/ Wernhout MO17-1 (2 - 2)

zaterdag 25 november 2023, 13:15

Gilze MO17-1 (negental) – Zundert/Wernhout MOO17-1 (2-1) 2-2

Het verhaal van net niet. Zundert/Wernhout MO17-1 speelde wellicht de beste wedstrijd als negental tot op heden, maar hield er slechts 1 punt aan over.

Gilze had afgelopen woensdag een grote teleurstelling moeten slikken, toen het met 5-1 van Madese Boys verloor. Voor Gilze was een overwinning dus noodzakelijk om mee te blijven strijden voor de titel. Dit kwam niet echt terug in de wedstrijd, want daarvoor waren onze meiden te sterk.

De eerste kansjes waren dan ook voor Zundert/Wernhout. De voorhoede met Tes en Hebe gaf gelijk vol druk op de defensie. En het middenveld met Salem, Kira en Angela sloot goed aan. Hierdoor was het gelijk eenrichtingsverkeer. En dat bleef eigenlijk zo. Toch kwam Gilze na een minuut of 5 op voorsprong toen een zeldzaam foutje genadeloos werd afgestraft.

De dames gaven geen krimp en gingen stoïcijns door met aanvallen. De kansen en mogelijkheden zijn met geen pen te beschrijven. Schoten van Angela, Tes en Kira werden of geblokt of gingen rakelings naast. Ook de keepster van Gilze hield onverklaarbaar veel tegen. Met haar handen, voeten en knieën. Het leek wel of zij een magneet bij zich had die de bal naar haar toe trok.

Achterin gaven Lobke, Guusje en Meike andermaal niets weg. Hierdoor was het wachten op de doelpunten voor Zundert/Wernhout. Hoe de kansen exact ontstonden is lastig te reproduceren, de aantekeningen zijn wat uitgelopen door de regen. Uw verslaggever werd afgeleid door het vrolijke gekwetter op de achtergrond. Nu hoor ik u denken: “waren er zoveel vogeltjes op een regenachtige dag in Gilze?”. Nee, het betrof hier de vrouwelijke supporters in het uitvak.

Maar de druk was zo hoog de bal moest er wel een keer in gaan. Ook met Fieke, Feike en Keet als aanvallende krachten lukte het steeds net niet. Dan weer een been ertussen, dan weer net naast. Dan weer die verdraaide doelvrouw. Het zat niet mee.

Via een vrije trap dan misschien? Guusje zette aan voor een knal. Dit lukte ook, helaas net niet. De bal kwam op de paal. De herkansing dan? Feike lukte het net niet om langs de keepster te schieten en zo ging het maar door. Om moedeloos van te worden. Totdat Guusje een bal op Tes gaf, die slim Hebe wegstuurde. Deze keer was het raak, een schitterende counter na een van de sporadische keren dat Gilze uit de verdedigende stellingen kon komen. Zundert/Wernhout rook bloed en wilde voor rust nog op voorsprong komen. Het wordt eentonig, maar het was weer net niet.

Omdat ook Belle, Noa en Lemke veel gas gaven, kreeg Gilze geen kans om gevaarlijk te worden. En Zundert/Wernhout was eigenlijk doorlopend in de aanval. Maar de harde wind, het snelle kunstgrasveld en het negen tegen negen ligt onze dames toch niet zo. Ook het draaien met de bal was soms lastig. Toch hield de MO17-1 het veldoverwicht. Het was dan ook enorm balen dat één minuut voor rust Gilze een vrije trap mocht nemen, die er hoog, maar eerlijk is eerlijk, schitterend in vloog. Weer stonden de dames achter. Onterecht, maar wel achter.

Misschien hadden de dames toch te veel energie gestoken in het schitterende “lang zal hij leven” vlak voor de aftrap. Gelukkig was daar de rust en kon er even bijgetankt worden en vooral ook opgewarmd worden. Want het was net als vorige week waterkoud op en langs het veld.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Helaas weer veel reservebeurten en veel wissels omdat er maar negen tegelijk op het veld mogen staan. Hopelijk treffen we de laatste twee wedstrijden weer gewoon elftallen.

Schoten, scrimmages, dreigende voorzetten. 85% balbezit. En een klok die blijft tikken met een 2-1 achterstand op het scorebord. En weer net niet. Fieke, Angela, Feike, Tes, Kira, Keet en Hebe allemaal bleven ze schieten om de gelijkmaker te maken. De corners van Lemke zorgde in de tweede helft voor veel hachelijke situaties, maar u raadt het al, weer net niet.

Noa bikkelde achterin, nou zeg maar gerust op het middenveld, want Zundert/Wernhout stond heel hoog op het veld. Lobke won als altijd haar duels, Kira, Meike en Guusje schakelden niet alleen de tegenstander uit, maar schoven ook in om nog extra gevaar te stichten. Maar altijd maar weer, net niet.

Gelukkig viel de bal een keer goed voor de voeten van Hebe. En toen was het wel raak. De verdiende gelijkmaker. En nog tijd voor de overwinning. Eline hoefde in de tweede helft nauwelijks in actie te komen, maar de keren dat ze moest optreden deed ze dat uitstekend. Het gelijke spel kwam eigenlijk ook nooit in gevaar. Een foutje en een briljante vrije trap, dat was het eigenlijk wel wat Gilze in 80 minuten aan kansen bij elkaar voetbalde. En Zundert/Wernhout bleef schieten en aanvallen zonder resultaat. Echt net niet. En daarom bleef het 2-2. Het eerste puntverlies van Zundert/Wernhout deze fase. Maar wel genoeg om koploper te blijven. De meiden hebben het dus in eigen hand.

Toch is het zaak om lering te trekken uit deze wedstrijd. Misschien nog iets eerder gaan schieten. En daarnaast niet te veel vooruitkijken. Het woord kampioenschap viel al bij het team en in de Whatsapp groep. De kracht van de dames is vooral in het hier en nu te leven. Niet verder kijken dan de volgende wedstrijd, de volgende helft of zelfs de volgende bal. Gewoon blijven doen wat tot op heden succes gebracht heeft. En dan op 9 december kijken wat het oplevert.

Uitgaan van eigen kracht. Volgende week thuis tegen Altena/Amkerk en vervolgens DSE. Twee ploegen die onderin bivakkeren. Maar dat is voor ploegen met “Zundert” in de naam altijd de grootste valkuil. Onderschatten mag echt niet, zeker omdat in fase 1 gewoon werd verloren van DSE.

Maar wat vandaag “net niet” leek, kan op 9 december wel eens  “net wel” betekenen. De aanval van Gilze op de kop is afgeslagen.  Zundert/Wernhout heeft het in eigen hand. Twee weken serieus trainen op afwerken en twee maal knallen.