Halsteren JO17-2 - Zundert JO17-1 (1 - 0)

zaterdag 14 mei 2022, 13:00

Halsteren JO17-2 – Zundert JO17-1 (1-0) 1-0

Ik zou me er makkelijk van af kunnen maken. Kopiëren en plakken van de verslagen van de voorgaande wedstrijden en klaar-is-Kees. Een andere wedstrijd, een andere tegenstander, maar hetzelfde liedje.

Roy en Lars waren geblesseerd en konden niet mee doen. Niek van de JO16-1 was bereid om de JO17-1 te komen versterken. Ondanks de teleurstellingen van de afgelopen wedstrijden wilde de JO17-1 er nog twee keer voor gaan om het seizoen positief af te sluiten. En een goed jaar ook met een mooie eindklassering af te ronden.

De voorbereiding was wat kort. Het veld dor en afgelegen. Geen reclameborden, niet eens een omheining. De dug-out leek op een kas waarin bijzondere kruiden gekweekt werden, kortom de ambiance was niet top. Maar dit leek de JO17-1 niet te deren. Vervelend was het wel dat Jeroen al in de warming-up geblesseerd moest afhaken.

Zundert ging voortreffelijk van start. In de eerste minuut ontsnapte Issam en vond met een voorzet Jan, die knapt op doel kopte. Niet veel later veroverde Mike de bal, waarna Tieme, Jan lanceerde. Jan kwam net een stap te kort om de bal goed mee te nemen.

Zundert hield het overwicht en joeg Halsteren over het hele veld af. En dat met de warme temperaturen. De bedoeling was snel afstand nemen. Halsteren was er nog maar 1 keer uitgekomen, totdat in de 12e minuut een diepe bal achter de Zundertse verdediging werd gelegd. Een snelle aanvaller verraste een verdediger van Zundert aan de binnenkant en was vertrokken. Één-op-één met Job schoot hij beheerst de 1-0 binnen. Teleurstellend, maar nog niets aan de hand. Zeker gezien het sterke spel voor de tegentreffer.

Zundert schroefde het tempo nog wat op en verhoogde de druk. Een vrije trap van Floris werd met een poging tot een hakbal in de lucht (Google Willy Carbo – hakbal) door Mike verlengd. De bal viel voor de voeten van Issam, die hierdoor een grote kans dichtbij de keeper kreeg. Zijn poging ging helaas recht op de doelman.

Na een foutje in de opbouw gaf Zundert een kans aan Halsteren op een presenteerblaadje, het cadeautje werd hard en gehaast overgeschoten. Waarna Zundert het initiatief weer naar zich toe trok. Rick schoof mee in, maar zijn schot kon de doelman niet verrassen. Intussen hadden Dirk en Tymo volledige controle over de directe tegenstanders. Na de eerste drinkpauze kwam Dagmawi Dirk aflossen die regelmatig naar z’n hamstring greep.

Zundert trok ook na de drinkpauze het spel naar zich toe. Een superaanval begon bij Sieb, die inspeelde op Jan. Jan draaide knap weg en speelde Quinten in. Quinten stuurde met buitenkantvoet Issam weg. Issam leek op weg door een doelpunt, hij ging de keeper voorbij, echter z’n inzet was te zacht en kon voor de doellijn worden opgeruimd door een verdediger.

En nog was de aanvalshonger van Zundert niet gestild. Een voorzet van Mike werd door de sterk spelende Jan bijna binnengekopt. Uit de opvolgende corner van Quinten kopte Rick de bal bij de tweede paal bijna binnen. Hij werd hierbij bijna onthoofd door een hoge schoen van een verdediger. De scheidsrechter zag er geen gevaarlijk spel in. Maar Rick mocht niet terug het veld in tot er geen bloed uit de wond kwam. Niek kwam dus Rick aflossen.

De aanvalsgolven gingen gewoon verder. Nu veroverde Tymo de bal en deed een dubbele ééntwee met Sieb om vervolgens Tieme in te schakelen. Met zijn kenmerkende verplaatsing over de hele breedte verlegde hij het spel. Issam opende daarna knap op Quinten, die vrij voor de keeper mocht aanleggen. Een slap boogballetje in de handen van de weifelachtige doelman was het resultaat.

Vijf minuten voor rust werd Tieme weer eens serieus neergesabeld. Een gele kaart en 10 minuten straf was het gevolg voor de tegenstander. Zundert deed bijzonder weinig met het numerieke overwicht. Sterker nog geknoei gaf Halsteren de mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Gelukkig ging de poging naast. Zo werd de rust behaald.

In de rust werden de goede zaken benoemd. Er was één punt van kritiek, namelijk de doelpunten ontbraken. Dit moest beter, want we kunnen niet blijven zeggen dat we beter zijn, maar pech hebben. Hoewel het echt het geval is.

Ook na de ranja kwam Zundert sterk voor de dag. Niek had het met Floris goed onder controle in de achterhoede. Nog 5 minuten met een mannetje meer. Rick kwam voorin Issam overnemen. Gelijk een voorzet van Rick op Jan, die de bal voor de voeten van Quinten kaatste. Quinten schoot hard over. Meteen daarna snelde Rick nog een keer z’n tegenstander voorbij langs de zijlijn. Z’n voorzet kwam bij de vrijstaande Sieb. Dit schoot met links toen zij de bal vrij had. Ook hier ontbrak de kracht van het schot. Na een kwartier leek het dan eindelijk zover. De verdiende treffer voor v.v. Zundert. Weer kwam het gevaar van links. Deze keer gaf Quinten de goede voorzet. Jan kwam in het midden net verkeerd uit met z’n stappen om de bal binnen te tikken. Bij de tweede paal schoot Mike de tweede optie hoog en wild over. Intussen werd de wedstrijd grimmiger en verloor de scheidsrechter de grip. Een als Dalton verkleedde official van Halsteren meende zich overal mee te moeten bemoeien en liep zelfs te veld in. Maar dit mocht blijkbaar.

Na de derde onderbreking kwam Issam terug binnen de krijtlijnen. Tieme moest met een pijnlijke heup de strijd staken en gaf z’n aanvoerdersband over aan Issam. En ook Dirk kwam terug voor Jan.

De laatste 20 minuten kenmerkten zich door irritaties,  opstootjes en onduidelijke beslissingen. Quinten schoot een vrije trap van 25 meter net over. Job hield Zundert in de wedstrijd met een geweldige redding op een poging van binnen de 16-meter. Een doelpunt van een van beide partijen kon niet uitblijven. Quinten gooide een bal snel en slim in. Sieb ging door, zette voor, waarna Mike de bal net niet lekker kreeg.

Intussen schoot Halsteren een bal op de lat. Werd Quinten er na een kopbal (waar de scheidsrechter een handsbal zag) uitgestuurd. En ook bij Halsteren moest er nog iemand 10 minuten gaan pauzeren. En zo ging het maar door. Ook in de laatste twee minuten kreeg Zundert nog grote mogelijkheden. Mike denderde alleen op de keeper af en zag z’n poging gestopt. De rebound werd door Rick via een been overgeschoten. Uit een korte corner claimde Zundert nog een strafschop voor hands en vloog en schot na een afgeslagen corner voorlangs. Het mocht niet zo zijn. En zo eindigde een mooie wedstrijd in chagrijn.

Een vijfde nederlaag met het kleinst denkbare verschil. En in al deze wedstrijden had er meer ingezeten. Frustrerend. Zundert valt alleen het niet maken van doelpunten te verwijten. De inzet was goed, het veldspel bij vlagen ook en de taken werden goed uitgevoerd. Maar soms zit het gewoon niet mee. En dan erger je, je ook meer aan rare beslissingen van scheidsrechters en gedrag van de tegenstander. Zo werkt dat.

Toch mag het goede en trotse gevoel over dit seizoen niet verloren gaan. Daarvoor is de groep te leuk, de inzet te goed en de ontwikkeling te groot. Kortom zaterdag nog een kans. Dit zal ook erg lastig worden, want tegenstander Rijen kan kampioen worden. Daarna lekker aan de BBQ en daarna het clubhart laten spreken als begeleiding tijdens de Rood-zwarte Familiedag. Maar eerst nog even treuren en twee keer goed trainen. Ik reken op iedereen komende zaterdag, spelers, ouders, geblesseerde spelers en andere supporters om het seizoen af te sluiten.

In Halsteren werden de mannen van de gelijknamige ploeg getrakteerd op twee pitchers Bier. Twee volgens onze mannen interessante meiden en een zich behoorlijk hitsig gedragende moeder brachten de kannen naar het team. Echter stapten zij de verkeerde kleedkamer binnen, inderdaad het lokaal van Zundert JO17-1. Helaas bleven de kannen hier niet achter, dus wellicht een mooie gelegenheid voor onze supporters van diverse pluimage om onze mannen te fêteren.

Tot slot werd Job bij het verlaten van het sportpark nog bijna aangereden door de Dalton die op het veld stond. Gelukkig liep Job geen schade op.

Opstelling: Job, Tymo, Floris, Rick (W: Niek), Dirk (W: Dagmawi), Mike, Tieme (W: Issam), Sieb, Issam (W: Rick), Quinten en Jan (W: Dirk).

Wissels: Niek en  Dagmawi.