Hoeven JO19-1 - Zundert Jo19-1 (7 - 4)

zaterdag 8 oktober 2022, 15:00

Hoeven JO19-1 – Zundert JO19-1 (3-1) 7-4

Deze week geen wedstrijdverslag want het feitenrelaas dat via de sociale media wereldkundig werd gemaakt, vertelt het hele verhaal. Van de Appacker had het er maar weer druk. Gelukkig voerde hij z’n taak met de nodige humor uit. Dat was nodig, want op het veld was het niet altijd om te lachen.

In plaats van het verslag een korte analyse van “de duider des Vaderlands”. En voor degene die de sociale media niet volgen onder dit verslag ook de wedstrijd in 41 berichten.

Zonder de afwezige Sieb en de geblesseerde Job, Daan, Jesse en Tieme moest Zundert de laatste bekerwedstrijd aanvangen. Dagmawi en Lars sloten vanuit de JO18-1 aan. Hartelijk dank nog mannen!

Er ontstond een turbulente wedstrijd met strijd, fouten en heel veel doelpunten. Zundert liet zien dat alles moet kloppen om tot resultaten te komen. Hoewel de JO19-1 een team zonder echte uitblinkers is, maar met veel aan elkaar gewaagde spelers, werden sommige specialisten toch wel gemist. En als dan de focus niet op het spelgericht is, maar op elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter, komen de sterke punten niet naar voor. En als dan ook Hoeven nog de tegenstander is de giftige cocktail tot de rand gevuld. Deze cocktail leek Zundert als gifbeker leeg te moeten drinken.

Ondanks dat de eerste kans voor Zundert was, liep Hoeven makkelijk weg bij Zundert. Het kreeg de beste kansen, maar had toch standaardsituatie nodig voor treffers. Een indraaiende vrije trap, een penalty en een directe vrije trap. Zundert leek rijp voor de slacht, maar kwam uit het niets op 3-1.

Na de rust kende Zundert een goeie fase. Opportunistisch, maar het werkte. Lange bal over de defensie, rennen en scoren. Driemaal had dit succes, maar omdat Zundert intussen de tweede penalty te slikken kreeg, was het niet genoeg voor een voorsprong. Het was 4-4. En daarmee was de aanval op de koppositie van Hoeven afgeslagen. Zundert mocht met 5 doelpunten verschil verliezen om eerste te blijven in de poule.

Waar er gehoopt werd om een “remontada” waar nog lang over gesproken zou worden, nam Hoeven het heft weer in handen en liep uit naar 7-4.  Nog wat gedoe en klaar.

Een mooi lesje voor de mannen. Het ging allemaal wat te makkelijk de afgelopen weken. Dan is een “wake-up call” wel eens nodig. Het moet duidelijk zijn dat er behoorlijk goede voetballers in de huidige JO19-1 staan. Spelers die echt wel een potje kunnen ballen. Maar ook spelers die niet bij machte zijn om individueel het verschil te maken. Zundert JO19-1 kan tot grote hoogten stijgen als iedereen z’n rol kent en zich daar in schikt. Als er positief gecoacht wordt en iedereen bereidt is om de extra en “vuile” meters te lopen. Kortom discipline en teamgeest kunnen van deze prima spelers een goed elftal maken. Wordt dit vergeten dan ziet het erg soms treurig uit.

Nu tijd voor de geblesseerden om te herstellen en weer aan te sluiten. Hard trainen en in de oefenwedstrijd tegen Wernhout JO19-1 laten zien waar Zundert JO19-1 voor staat. In het toernooi bij Moerse Boys bleek al dat ook deze tegenstander van Zundert kan winnen als bovenstaande voorwaarden niet worden ingevuld.

Hoe fijn is dit voor de technische staf? Zij zorgen uitstekend voor de randvoorwaarden, de sleutel ligt echt bij de mannen zelf. Zij bepalen hoe succesvol de “A-jeugd” van 2022-2023 in de boeken komt te staan. Velen maken al minuten bij de senioren en ervaren wat er voor nodig is om je tussen volwassen spelers staande te houden. En dat doen ze erg goed. Spelers van de JO19-1 maken de senioren teams op dit moment niet zwakker. Als deze instelling ook iedere zaterdag op de mat gelegd kan worden, dan geloof ik ondanks mijn kritische woorden in deze groep. Laat het iedere week zien!

Opstelling: Roy, Dagmawi, Tijs (W: Issam), Harold, Jarno, Merijn, Maarten, Lars (W: Floris), Sem, Luca en Mikai.

Wissels: Floris en Issam.

[14:55, 08-10-2022] : Je hebt derby's zoals tegen Wernhout of VVR.  Een aartsrivaal zoals Moerse boys.  En dan heb je ook nog zoiets als een angstgegner. Laat dat nu Hoeven zijn. Niet alleen voor de JO-19 maar door de hele vereniging heen. Vaak wedstrijden waarbij het een clash is tussen het voetbal van VV Zundert en de kracht en het op/over het randje spelen van Hoeven.

Hoe het vandaag gaat lopen gaan we over een minuutje of 10 zien.

[15:03, 08-10-2022] : De bal rolt. We zijn begonnen.

[15:04, 08-10-2022] : Zundert begint met een megakans. Schoten van Lars en Sem worden in de 16 geblokt.

[15:07, 08-10-2022] : Goal

[15:07, 08-10-2022] : Discutabele vrije trap voor Hoeven. De indraaiende bal wordt bij de tweede paal binnen gelopen. 1-0 4m

[15:16, 08-10-2022] : Jammer. Actie Sem. Keeper laat zijn schot los maar niemand op de juiste plek.

[15:17, 08-10-2022] : Kans Hoeven. Lob over Roy maar Harold is op tijd om de bal tot corner te verwerken. Corner wordt net naast gekopt.

[15:18, 08-10-2022] : Gelijk weer een kans Hoeven. Schot net naast.

[15:18, 08-10-2022] : Vroege wissel Zundert.  Lars geblesseerd naar de kant. Floris erin.

[15:21, 08-10-2022] : Hoeven roept hoofd. Tot ze voordeel hebben dan is er ineens niets meer aan de hand. Floris moet redding brengen.

[15:40, 08-10-2022] : Penalty Hoeven.

[15:41, 08-10-2022] : 2-0. Roy zat er dicht bij maar was te goed genomen.

[15:48, 08-10-2022] : Goal

[15:48, 08-10-2022] : Een terechte vrije trap wordt in 1 keer in de verre hoek binnen geschoten. 3-0

[15:50, 08-10-2022] : Bijna zelfs 4-0. Zundert is het helemaal kwijt en komt zelf totaal niet aan voetballen toe.

[15:51, 08-10-2022] : Goal

[15:52, 08-10-2022] : Totaal uit het niets. Diepe bal slecht verwerkt. Luca op de keeper af. Schot gestopt maar rebound prima binnen geschoten. Daar was wel een Hoeven verdediger voor nodig.

[15:53, 08-10-2022] : Rust 3-1. Maar Zundert is overduidelijk de mindere tot nu toe.

[16:06, 08-10-2022] : 2e helft gestart. Issam voor Tijs.

[16:08, 08-10-2022] : Kans Zundert. Goed druk gezet. Mikai speelt zich vrij maar schiet over.

[16:08, 08-10-2022] : Goal.

[16:09, 08-10-2022] : Diepe bal van achteruit. Luca  buitenspel maar Issam niet. Die omspeeld de keeper en scoort 3-2.

[16:10, 08-10-2022] : Goeie redding Roy.

[16:11, 08-10-2022] : Het begint op voetbal te lijken bij Zundert. Sem legt terug op Maarten. Schot over.

[16:15, 08-10-2022] : Gatenkaas bij Hoeven. Elke lange bal wordt totaal verkeerd ingeschat. Floris op Isasam die hem net naast de paal prikt.

[16:18, 08-10-2022] : Penalty Hoeven.

[16:18, 08-10-2022] : Opnieuw goed binnen geschoten. Maar was het een handsbal???

[16:19, 08-10-2022] : Goal

[16:20, 08-10-2022] : Hoeven blijft doelpunten maken. Gelukkig nu weer in hun eigen goal na een knappe actie van Issam. 4-3

[16:20, 08-10-2022] : Goal

[16:22, 08-10-2022] : Opnieuw lange bal op Issam. Die draait en geeft de bal op Sem. Die maakt hem vrij en schiet knap binnen. 4-4.

[16:23, 08-10-2022] : Goal

[16:24, 08-10-2022] : Aanval over rechts waar een speler van Hoeven helemaal vrij staat. Voorzet wordt tegendraads binnen geschoten. 5-4 na 64 minuten

[16:26, 08-10-2022] : Dit is heel apart. Hoeven zakt ineens massaal in. Harold en Floris spelen hem een keer of 20 op en neer.

[16:40, 08-10-2022] : Beide ploegen geven de app verslaggever ff rust.

[16:42, 08-10-2022] : Harold onderschept een aanval en besluit de bal naar Oudenbosch te peren. 5-4 81  minuut.

[16:43, 08-10-2022] : Goal. En dan toch ineens weer Hoeven. Speler speelt 4 man van Zundert voorbij en scoort de 6-4. 1e set gedaan.

[16:49, 08-10-2022] : Goal

[16:50, 08-10-2022] : Verkeerde inspeelpass. Onderschept en knap afgemaakt. 7-4 89e minuut.

[16:54, 08-10-2022] : En daar is het gebruikelijke opstootje. Beide kanten een gele kaart.

[16:56, 08-10-2022] : Eindsignaal.  Nederlaag maar Zundert blijft winnaar van de bekerpoule.