Kruisland 2 - Zundert 2 (3 - 2)

zondag 31 oktober 2021, 12:00

Kruisland - Zundert

Na een weekend vrij en een oefenwedstrijd tegen Gudok stond een belangrijke wedstrijd op het programma, op bezoek bij Kruisland.

Voordat we richting Kruisland vertrokken heeft Rob de ploeg voorzien van worstenbrood (door de dobbelsteen). Uiteraard heeft onze brood- en banketbakker Menno deze worstenbroodjes gereed gemaakt.

De volgende basiself mochten het gaan doen:

Joep Jacobs, Jelle Roelands, Kees Bullens, Sebastiaan van Hassel, Menno Schrauwen, Rick Gommers, Karim Vriends (W: Joey Daemen), Joey Schijfs (W: Sjoerd Vreugde), Rob Gommers, Lars van Elsacker en Jacco de Bil (W: Nick Goossens).

Wissels: Joey Daemen, Sjoerd Vreugde, Nick Goossens en Wouter Leeuw.

Vlagger: de altijd foutloze Stefan

Meteen nadat de scheids voor de start wedstrijd floot leek het voor Zundert op een droomstart. Na 10 seconden kwam er een lage voorzet in de zestien meter bij Kruisland voor de voeten van Joey (scuba) die met rechts de bal richting doel schoot. Na een reflex van de keep werd de inzet gekeerd. Helaas geen 0-1.

We speelden op kunstgras en de zaalvoetballers van Kruisland wisten wel hoe ze er gebruik van konden maken. Hierdoor na vele acties en dribbels werd Kruisland ook steeds gevaarlijk voor de goal bij Zundert. De linksbuiten van Kruisland was erg technisch en was erg gevaarlijk. De Bredase kermis was daarom inmiddels afgelopen en verplaatst naar Kruisland, waar Jelle momenteel in de draaimolen zit (scherpe opmerking Sjoerd). Het eerste kwartier had Jelle het lastig tegen deze aanvaller. Helaas was het dan in de 21e minuut raak. De linksbuiten gaf een lage voorzet op hun nummer 10 die hem binnen schoof, 1-0 Kruisland.

Toch herpakte Zundert zich waar Zundert wist dat het zeker wat te halen viel. Net na het doelpunt kreeg Zundert een vrije trap. Jelle nam de vrije trap waar de bal bij de 2e paal valt. Helaas kon de goat de bal met zijn manen net niet binnen knikken. Joey kreeg een tik tegen zijn knie en werd hierdoor al gewisseld. Sjoerd kwam er voor hem erin.

Niet veel later kwam dan toch het antwoord van Zundert. Menno stoomde door aan de zijkant en gaf een scherpe voorzet (was zijn bedoeling). Echter veel deze scherpe voorzet, met links, via de paal er in! 1-1. En net voor rust was het weer raak! Jelle gaf een voorzet waar Sjoerd goed kwam inlopen en de bal met buitenkant rechts in tikt, 1-2 Zundert.

De scheids floot voor rust waar Zundert met een voorsprong rust kon pakken. Karim werd gewisseld aangezien hij door moest naar Steen om bij het eerste aan te sluiten. Joey Daemen kwam er voor Karim in.

De buitenspeler van Kruisland kreeg het in deze helft moeilijk. Jelle zat er korter op en probeerde hem uit het spel te halen. Zo nu en dan doet Jelle ook zaalvoetballen waar de linksbuiten nu het kaartje van Jelle over kocht en zelf de draaimolen in ging. Toch was de wedstrijd redelijk in evenwicht waar uit het niets Kruisland in de 55e minuut de 2-2 maakte. Het was een ongelukkig doelpunt waar er twijfels waren of de speler van Kruisland wel of geen buitenspel stond. Toch telt het doelpunt waardoor Zundert zich moest herpakken. Zundert was aan het zoeken naar de winnende treffer, ondertussen met Nick die voor Jacco in het veld kwam. De grens deed er alles aan om een doelpunt te voorkomen door meerdere keren de vlag (onterecht) de lucht in te steken voor buitenspel. Frustraties aan de kant van Zundert. Toen viel er een erg ongelukkig en onverdiend doelpunt. Wederom de linksbuiten die een actie naar binnen maakte en de bal schoot. De bal kwam met geluk bij een speler van Kruisland terecht die de bal rustig binnen kon schuiven, 3-2 Kruisland in de 84e minuut.

Zundert bleef toch strijd leveren om een later gelijkmaker te maken. Dit lukte echter niet en de scheids floot af. Kruisland heeft de ongeslagen reeks van Zundert gestopt.

Zundert baalde flink maar weet ook dat er volgende week weer een erg belangrijke pot op het programma staat. De volgende wedstrijd is een derby tegen Wernhout, die uit 4 wedstrijden nog steeds ongeslagen zijn. Wernhout komt hiervoor op bezoek bij Zundert. We  kijken uit naar de steun van de supporters!