Madese Boys MO15-1 - Zundert/Wernhout MO15-1 (3 - 3)

zaterdag 10 december 2022, 12:30

Madese Boys MO15-1 – Zundert/Wernhout MO15-1 (2-1) 3-3

Ik zit te stuiteren achter het toetsenbord! Het is weer zover! Ik mag weer wat tekst richten tot de meiden van Zundert/Wernhout MO15-1. Toch echt één van m’n favoriete teams. De strijdsters die knokken tot ze erbij neervallen. Een team waar ik graag in zou spelen. Helaas zijn er tal van zaken te noemen dat dit onmogelijk maakt. Als grensrechter loop ik daarom af en toe een beetje binnen te lijnen om toch het gevoel mee te krijgen.

Deze keer werd ik met veel gejuich ontvangen toen ik kwam kijken. Ik werd er bijna verlegen van. Maar natuurlijk ging het niet om mij, het ging erom dat ik kon vlaggen, zodat Eduard zich volledig kon toeleggen op het coachen en wisselen. Hoewel dat laatste niet zo ingewikkeld was vandaag. Maar het positieve en stimulerende coachen van “de bariton uit de Manderslaan” is onmisbaar voor de meiden.

De laatste twee uitwedstrijden werden verloren. Nipt met 2-0 en 1-0 van de nummer 1 en 2 van de ranglijst, maar toch, dit zat de dames niet lekker. Dit was ook niet persé nodig geweest volgens de aanwezigen. Hierdoor kon Madese Boys vandaag dichtbij komen. Deze aanval werd dus vakkundig afgeslagen, waardoor met nog 1 wedstrijd te spelen de MO15-1 nu al zeker is van het linkerrijtje. Een topprestatie in deze zwaardere competitie. Zaterdag winnen betekent sowieso derde en mogelijk zelfs tweede in de stand.

In Made ging het niet vanzelf. Jente was ziek afwezig, nog veel beterschap vanaf de redactie. Met slechts 1 wissel moest iedereen tot aan het gaatje gaan. En natuurlijk lukte ook dit de meiden weer. De eerste 20 minuten was de MO15-1 sterker. Het middenveld was goed op dreef. Eva, Lemke en Angela waren sterker dan de tegenstander. Zowel in de duels als voetballend aan de bal. Hierdoor speelde het spel zich voornamelijk op de helft van Madese Boys af. Zundert kreeg ook een paar goede kansen na mooie aanvallen. Maar de schoten van Fieke, Tes en Angela waren net niet hard of zuiver genoeg om de keepster te passeren.

Het was wachten op het eerste doelpunt. Angela leek die te gaan maken, maar de doelvrouw kon dit schot nog met moeite keren. Feike was er als een duveltje-uit-een-doosje bij om de bal hoog en hard tegen de touwen te rammen. 0-1. Een verdiende voorsprong.

Daarna wisselde Madese Boys en werd het sterker. Toch was er niet veel aan de hand. Kira pakte een paar goede ballen en wist haar doel schoon te houden. De back Lobke en Salem bleven knokken in de duels en daardoor was het moeilijk voor de tegenstander om tot scoren te komen. Toch vielen er twee doelpunten voor rust. Het was twee keer een beetje ongelukkig dat een bal via een knie of voet per ongeluk de juiste richting kreeg. Het moet gezegd worden, daarna maakte Madese Boys het wel twee keer knap af. De MO15-1 ging met een 2-1 achterstand het kleedlokaal in. En niet alleen met een achterstand, maar ook met Kira die nog maar een halve wedstrijd mag spelen en 2-3 speelsters die zich niet zo lekker voelde. Hoe zou coach Eduard dit gaan oplossen.

Een peptalk en het karakter van de meiden gaf de doorslag. Niet zeuren, gewoon knallen. En dat deed Zundert/Wernhout na rust. Fieke trok de handschoenen aan. Niet omdat ze het koud had, maar omdat ze ging keepen. Jinte nam haar plaats in de voorhoede in. En hoe?

Meteen naar rust liet Zundert zien wat de plannen na rust waren. Aanvallen en de achterstand wegwerken. Al snel was het raak. Na het zoveelste een-tweetje tussen Feike en Angela, zette eerstgenoemde de bal voor op Tes, de voorzet was echter zo scherp dat zowel Tes als de keepster er niet bij konden. De bal leek zo het net in te rollen, waarbij Jinte het zekere voor het onzekere nam en de bal van dichtbij binnenliep. 2-2.

Zundert/Wernhout bleef aanvallen. Dat ging ook makkelijk omdat het centrale dus weer alles onder controle had. Meike schakelde de sterke spits helemaal uit en Guusje corrigeerde weer waar nodig. De MO15-1 leek op weg naar een overwinning. Totdat de spits de diepte in gestuurd werd. De spits ontdeed zich van Guusje met een beweging die verdacht veel op een overtreding leek. Guusje lag op de grond en dan moet er toch echt wel iets gebeurd zijn. De scheidsrechter liet het doorgaan en de spits schoot Madese Boys op 3-2. Wat balen!

Weer ging Zundert/ Wernhout in de achtervolging. Mooi om te zien dat ondanks de pijntjes en ondanks de tegenslag de dames niet opgaven. De duelkracht van Salem, Lobke en Meike was grandioos, Guusje ruimde alles op en gaf met goede lange ballen haar collega’s tijd om op adem te komen. Eva speelde met veel gif in haar spel en trok haar been nooit terug. En Lemke, Lemke doet dat sowieso niet en vocht zowel verbaal als fysiek mooie duels uit met haar sterke tegenstander.

Angela speelde een goede wedstrijd en bleef combineren met Feike en op links deed Jinte dat met de onvermoeibare Lemke. Tes was een goed aanspeelpunt in de spits waardoor de buitenspelers en het middenveld konden bijsluiten. Kortom het ging zoals het in de rust was afgesproken. Coach Eduard sprak zelfs in de stijl van Louis van Gaal “mooi om te zien dat alles wat we getraind hebben, er nu ook uitkomt” doelend op de oefening met één-tweetjes van deze week.

Toen Jinte in het zestienmeter gebied werd gehaakt, was er ook maar één sanctie mogelijk, penalty. Eva bleek haar zenuwen beter onder controle te hebben dan Virgil van Dijk en Steven Berghuis. Zij schoot de bal namelijk onhoudbaar binnen. Het stond weer gelijk.

In de resterende minuten ging het spel op en neer, maar kon geen van beide moegestreden teams nog het verschil maken. Hierdoor eindigden een boeiende en goede wedstrijd in een gelijkspel. Hierdoor is de aanval van Madese Boys afgeslagen en eindigt Zundert/Wernhout boven dit team.

Weer een knap staaltje teamspirit, doorzettingsvermogen en inzet. En natuurlijk goed voetbal, want om Zundert/Wernhout MO15-1 nu alleen neer te zetten als een vechtmachine doet het elftal geen recht.

Komende woensdagavond om 19.45 speelt de MO15-1 de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het speelt dan op sportpark de Wildert tegen Oosterhout/SCO MO15-1. Hier werd eerder in de vorige competitie met 1-0 verloren. Dit was onnodig, dus tijd voor revanche. Kom onze meiden aanmoedigen, tot woensdag!

Opstelling: Kira, Lobke, Guusje, Meike, Salem, Eva, Angela, Lemke, Fieke, Tes en Feike.

Wissels: Jinte