MOC'17 JO17-3 - Zundert JO17-1 (2 - 1)

donderdag 12 mei 2022, 19:00

MOC’17 JO17-3 – Zundert JO17-1 (1-1) 2-1

Hierbij het eerste 100 procent objectieve verslag van de JO17-1. Uw vaste verslaggever en tevens propaganda leider van de JO17-1 was vanwege bestuurlijke verplichtingen verhinderd. De clubwatcher en tevens al tweemaal inval grensrechter Tom en de geblesseerde Jeroen zijn de gewaardeerde souffleurs van dit op waarheid gebaseerd wedstrijdverslag.

Wat een heerlijk spannende competitie. Vorige week speelde Zundert JO17-1 nog tegen Hoeven met als inzet de koppositie. Na de midweekse wedstrijd 5 dagen later ziet het zichzelf terug op stek zeven. En een daling naar 10 is net zo denkbaar als een stijging naar de top 3. Meer zit er niet meer in. Toch blijft het knap want niemand had dit vooraf voorspeld.

En de 2-1 nederlaag is de grootste nederlaag van deze competitie, dan weet u wel hoe alle elftallen aan elkaar gewaagd zijn. De wedstrijd was een kopie van het duel in de competitie voor de winterstop, alleen won Zundert toen met 0-3.

Ook nu deed MOC’17 voorkomen alsof het ze niet interesseerde. Een dor en verbrand veld, slechte lijnen en geen trainer of coach te bespeuren. Er was ook geen vlagger en de scheidsrechter kwam met een slappe bal aan kuieren. Goed inspirerend begin! Gelukkig ging Zundert hier niet in mee en bleef gefocust. Roy en Jeroen waren geblesseerd afwezig. Op de bank (en in het veld) stonden spelers met kleine pijntjes.

Rommelig begin waarin Zundert wel gelijk druk zette op de helft van de tegenstander. In de vijfde minuut stuurde Sieb met een mooi lange bal Jan de diepte in, wat het eerste echte gevaar opleverde.

Niet veel later was het raak. Een vrije trap van bijna 25 meter werd door Quinten bijzonder fraai over de keeper binnen geschoten, 0-1. Een mooi begin.

Zundert bleef de bovenliggende partij, een schot van Lars had net te weinig kracht en belandde in de handen van de keeper. Net als even later een scherp genomen corner.

Hierop ontstond direct het eerste gevaar van MOC’17. De tegenaanval eindigde ook in de handen van de doelman, Job in dit geval. De wedstrijd kwam nu echt los aan weerszijden.

MOC’17 probeert de aanval op te zoeken maar wordt steeds door de verdediging van Zundert gestopt. Floris en Rick waren weer baas.

Zundert bleef drukken maar de passing was niet zuiver genoeg om echt gevaarlijk te worden.

Het spel golfde op en neer. Een stortvloed aan Zundertse corners zorgden voor gevaar maar helaas niet voor doelpunten.

In de 20ste minuut, leek het toch 0-2 te worden. Een splijtende pass door de verdediging van MOC’17 was dreigend, maar Issam kwam net te laat. De druk richting het vijandelijke doel hield aan. Zundert combineerde druk over en weer, vooral rond de 16 bij de tegenstander maar echte kansen blijven uit.

Ook uit een vrije trap stichtte Zundert nog gevaar, maar de keeper stompte de bal weg en er was  niemand van Zundert attent genoeg om hem binnen te tikken. Zundert was nog niet in de problemen gekomen en had de wedstrijd in handen. Ze misten alleen net de rust en finesse om de voorsprong uit te bouwen. Dat zou ze later opbreken.

Zundert bleef de aanval zoeken Een pass langs de lijn op Quinten, die aflegde Issam was het volgende wapenfeit. Ook deze poging miste de nodige power. Sporadisch liet MOC’17 zich zien, maar ze misten daadkracht en overzicht op de beslissende momenten.

5 minuten voor rust werd Tieme hard geraakt door tegenstander en een blessure behandeling volgde.  Gelukkig kon hij krabbelde hij weer op om de wedstrijd te vervolgen. De praatgrage referee etaleerde zijn kennis van de namen van de tegenstander, “ik moet even fluiten want Tieme kreeg een schop”. Lars was met een blessure net vervangen door Mike. Nu zat alleen Dirk nog op de bank. Er was wel enige teleurstelling bij de JO17-1 dat er geen aanvulling van de JO19-1 mee kon, terwijl zij dit team juist vaak geholpen hebben. Er stond bij Zundert nog steeds een competitief en representatief elftal, maar met de kleine pijntjes die al bekend waren, was het niet dik bezet.

Nieuwe corner Zundert, weer bokst de keeper de bal weg. De rebound vloog hoog over. De uitbraak van MOC’17 lijdt tot gevaar, maar de Tymo greep tijdig in, zodat Job niet in actie hoefde komen.

Het breekpunt viel iets later. Bij een counter stond een speler van MOC’17 buitenspel. Hier werd niet voor gefloten. Sterker nog de buiteling na een scrimmage voor het doel werd tot verbijstering van alles wat Roodzwart gepromoveerd tot penalty. Echt onterecht. De eerste grote kans, die eigenlijk geen kans was (want buitenspel), zorgde voor de gelijkmaker van de stip. Daarna was het bijna meteen rust. Een grote domper.

Dirk kwam Issam vervangen. Na de ranja probeerde Zundert de teleurstelling van de tegentreffer, de karige reservebank en de scheidsrechter van zich af te zetten, maar dit lukte slechts ten delen. MOC’17  probeerde direct druk te zetten maar was ook slordig in de passing. Zundert nam het initiatief direct over en ging wederom richting de 16 maar zag de aanval stranden.

Dagmawi veroverde een bal op het middenveld, stormde alleen op de keeper af, maar zag  zijn schot gepakt worden. Zundert blijft storen en druk zetten. Het gaf niet op en wilde de drie punten mee naar huis nemen. Inzet is er altijd bij dit team.

Een schot van Tieme kwam op het achterhoofd van Quinten die helaas even sterretjes zag maar ook weer verder kon. Het spel gaat wederom op en neer maar nog geen echte kansen. Issam kwam Jan aflossen.

Na een overtreding van MOC’17, 25 meter van de goal mocht Quinten weer aanleggen Zijn schot mistte kracht en belandde in de handen van de keeper. MOC’17 op haar beurt probeerde er weer uit te komen maar stuit op de solide verdediging. Ook via een vrije kon het niet scoren. Job was alert en pakte de bal eenvoudig.

Zundert blijft druk zetten en gaat op zoek naar de 2de goal. De duels worden voornamelijk op het middenveld uitgevochten. Een uitbraak MOC werd netjes verijdeld door Dirk ten kosten van een corner.

De duels worden feller en feller, af en toe een flinke tackle aan weerszijden maar dat hoort erbij. Het was weer een echt spannend duel. MOC’17 is wel sterker dan voor rust, zonder te domineren. Sterker nog Zundert was sterker en MOC’17 kwam er sporadisch uit. Tijdens deze uitbraken was er  geen rust en overzicht dus de bal kon vrij simpel door Zundert veroverd worden.

Mike nam een corner en probeerde deze ineens op goal te schieten. De keeper was wakker en reageerde alert. De druk blijft aan, de doorgebroken Dagmawi werd helaas gestopt door de laatste man.

Job moest nog een keer handelend optreden bij een uitbraak en deed dat ook vakbekwaam. Het golfde op en neer, het was duidelijk dat beide ploegen voor de winst wilde gaan. En wie het eerste zou scoren waarschijnlijk ook zou winnen. Dit leek lang Zundert te worden, dat net iets meer als team opereerde. Issam werd nog een keer gestuit door de verdediging. En een steekbal van Sieb op Issam, leverde buiten een corner ook niet op. Zundert drong MOC’17 terug. Het was wachten op de bevrijdende Zundertse treffer.

Een wedstrijd met veel middenveld spel en duels, veel dreiging, maar weinig grote kansen. En toen gebeurde hetgeen funest was. Bij een aanval van MOC’17 keken een aantal Zundert spelers naar elkaar, maar niemand greep adequaat, waarna het een koud kunstje was voor de aanvaller om de winnende treffer binnen te schieten. 2-1.

Jan kwam als stormram nog terug binnen de lijnen voor Tymo. Zundert zette opnieuw aan, maar raakte ook gefrustreerd in woord en gebaar. Altijd vervelend als je het gevoel hebt beter te zijn, wellicht ook beter bent, maar de kansen niet af maakt. En als de tegenstander dat dan wel doet. Balen.

De slotfase stond bol van overtredingen en kleine irritaties, wat het aanvalsspel van Zundert niet ten goede kwam. MOC’17 begon ook wat tijd te rekken om de overwinning over de streep te trekken. Langzaam nam het de regie over de slotfase over.

In de laatste minuut kwam Zundert er nog een keer gevaarlijk uit, maar naar een vlagsignaal voor buitenspel ging ook deze kans aan de mannen van de JO17-1 voorbij. En bleef het met lege handen achter. En een katterig gevoel.

Drie wedstrijden met 1-0 en één met 2-1 verliezen. Vier wedstrijden waarin hard geknokt is, telkens minimaal een puntje haalbaar was geweest en vaak zelfs meer. En toch valt niemand iets te verwijten. Nog twee wedstrijden om het seizoen positief af te sluiten. Te beginnen zaterdag in en tegen Halsteren.

Opstelling: Job, Dagmawi, Floris, Rick, Tymo (W: Jan), Lars (W: Mike), Tieme, Sieb, Issam (W: Dirk), Quinten, Jan (W: Issam).

Wissels: Dirk en Mike.