Roosendaal JO15-3 - Zundert JO15-1 (5 - 2)

zaterdag 15 februari 2020, 13:15

Roosendaal JO15-3 – Zundert JO15-1 (0-0) 5-2

Zundert moest een uitwedstrijd spelen in Roosendaal, tegen de gelijknamige ploeg. Nog voordat de wedstrijd begon was al bekend dat VVR JO15-1 en Kogelvangers JO15-1 ook de derde wedstrijd gewonnen hadden. Roosendaal en Zundert konden dus samen uitvechten wie het derde team werd dat zonder puntverlies bleef. Eerder won Zundert voor de winterstop van het hoger geëindigde Roosendaal, zwaar bevochten en mogelijk zelfs tegen de verhouding in. Maar gewonnen werd er.

De omstandigheden waren verre van ideaal. Rick was nog te geblesseerd om mee te doen. En Tymo zou het in de warming-up proberen, maar gezien de aard van z’n blessure, was het zeer twijfelachtig of hij fit genoeg zou zijn om te starten. Het tekent het karakter en de liefhebber in Tymo om dit toch te proberen. Na een aantal sprintjes bleek de blessure nog te aanwezig om mee te kunnen doen. Daan en Maarten waren na hun eigen wedstrijd doorgereisd om de JO15-1 te complementeren.

Deze wedstrijd was op een van de grasvelden van Roosendaal ingepland. Op een veld waar de wind vrij spel had. Zundert koos de eerste helft de wind in de rug. Het bleek deze wedstrijd overigens dat de technische staf van Zundert fors uitgebreid was. Maar liefst met zes man/vrouw sterk werd de bank bezet. Of dit iets met schuilen tegen de wind te maken had werd noch bevestigd, noch ontkend. Zo leek de dug-out op een overvol bushokje.

Zundert nam vanaf de aftrap het initiatief. Het voordeel van de wind werd gezocht. En gevonden. Alleen al in de eerste 5 minuten kreeg Zundert 4 goede kansen. Een voorzet van Mikai werd door Sieb net niet binnengelopen. Vanaf de andere kant kwam Sieb ook met een goede voorzet. Floor kon haar voet er wel tegenaan krijgen. Haar inzet van dichtbij werd echter katachtig tot corner verwerkt door de doelman. Tieme draaide de opvolgende corner tegen de paal. En even later probeerde de aanvoerder het nog een keer van afstand, waarmee hij ook maar net geen doel trof. Kortom Zundert ging voor een snelle kill. Die kwam er helaas niet.

Roosendaal herpakte zich. Het ging er een fysieke wedstrijd van maken. Het zocht de randjes van het toelaatbare op. En het toelaatbare wordt in een voetbalwedstrijd bepaald door de scheidsrechter. Deze gaf aan van mannelijk voetbal te houden. Hierdoor ontstond een wedstrijd waarin Zundert probeerde te combineren en Roosendaal hard de duels in ging, waar de lokale Bas Nijhuis imitator alles door liet gaan. Of deze manier ingefluisterd was door de geheimzinnige man bij de boom werd niet helemaal duidelijk. Een man met een blocnote maakte allerlei aantekeningen van de wedstrijd. En filmde delen van de match. Het speculeren langs de kant kon beginnen. Was dit een scout? Of was het een vieze man? Of misschien een rapporteur voor de scheidsrechter? Een video-analist van Roosendaal? Of zelfs een andere team in de competitie? Zelfs de mogelijkheid van een cartoonist uit Parijs passeerde de revue. Opheldering kwam er niet al liepen de geheimzinnige man en de scheidsrechter gezellig keuvelend naar de thee in de rust.

Roosendaal werd hierna een paar maal gevaarlijk, maar kwam niet tot grote kansen. En tweemaal kwam Roy goed uit, bij een bal die door de wind afgeremd werd. Met ziel en zaligheid gooide hij zich voor de bal en voorkwam een achterstand.

De verdediging vocht veel duels uit en kwam steeds als overwinnaar uit de strijd. Dagmawi en Floris waren steeds hun directe tegenstander de baas en zochten de diepte achter de laatste linie van Roosendaal dat ook opviel door fluorescerende shirts waarin het speelde. Daan en Fallou hadden de grote, snelle en sterke spits in bedwang, maar moesten alle zeilen bijzetten. Deze gigant was er de vorige keer niet bij. Echt een sterke spits.

Een goede voorzet van Floor die scherp naar binnen draaide, werd door Sieb net naast gewerkt. Het zat niet mee en Zundert had echt een doelpunt nodig. En verdiende dit op basis van de eerste helft eigenlijk ook wel. De laatste tien minuten kenmerkten zich vooral door veel overtredingen en onbegrip bij de Zundert spelers dat ze niet in bescherming genomen werden. De waterzak moest er meerdere malen aan te pas komen.

Tijdens de ranja werd de schade opgenomen. De ene had last van een enkel, de andere van de ribben en weer een andere van de rug. Kortom de fysiek strijd leek z’n tol te eisen.

Na rust met Maarten op de plek van Tieme, die een linie naar achter ging om de plaats van Daan in te nemen werd de tweede helft gestart. Daan had last van z’n hoofd en ging op zoek naar paracetamol. Zundert probeerde met wind tegen de combinaties te zoeken en de bal laag te houden. Roosendaal ging nu op zoek naar een snelle goal. Die kwam er niet, daar stond Zundert te goed voor te verdedigen. En eerlijk is eerlijk kwam het twee keer heel goed weg dat Roosendaal grote kansen miste. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat dit ook kwam doordat de verdedigers tot de laatste snik op de huid van de aanvallers bleven zitten.

Fallou gaf aan te willen wisselen omdat hij te veel last van z’n rug had na de elleboogstoot die hij hier had gekregen. Omdat Daan nog niet opgelapt was, kon er nog even niet gewisseld worden. Dit werd uiteindelijk Zundert fataal. De tegenstander sprintte weg bij de laatste man en schoot hard binnen. 1-0. Toen twee minuten later een voorzet door de wind gegrepen werd en zomaar binnen waaide, leek de wedstrijd gespeeld.

Daan was klaar om in te vallen, zolang hij maar niet hoefde te koppen. Zundert ging toch nog proberen om er iets van te maken. Issam die met Dagmawi op rechts weer sterk opereerde, zorgde voor een paar gevaarlijke aanvallen. Maarten nam het voortouw en begon met Floor, Mike en Sieb weer combinerend de weg naar voor te zoeken. Dit leverde wat druk, maar nog geen echt gevaar op. Tot Maarten op de achterlijn twee spelers passeerde en de bal laag bij de eerste paal gaf. Mikai was z’n directe tegenstander te snel af en schoot de bal maar net naast. De volgende aanval was het wel raak. Weer kwam Zundert er goed door en nu werd Mike gevonden. Zijn eerste poging werd nog gekeerd, maar tegen de rebound van de attente Mike had de doelman geen verweer. 1-2. Zundert ging op zoek naar een punt.

Dat punt werd niet gevonden, want na een paar minuten van overwicht plaatste Roosendaal een messcherpe counter. De pijlsnelle aanvaller liep iedereen voorbij, maar struikelde na wellicht licht contact in de zestien meter. De scheidsrechter zag in deze buiteling nu wel een overtreding en gaf een strafschop. Hiermee liep alle geloof uit de strijders van Zundert JO15-1. De penalty werd loepzuiver binnen geknald, waarmee Zundert de handdoek gooide. Een minuut later stond het dan ook 4-1.

Zundert kwam door goed doorzetten van Mikai nog wel op 4-2, maar omdat de volgende aanval ook weer raak was, werd het niet meer spannend. Deze 5-2 was overigens een heerlijke aanval met een klasse afronding, waar de liefhebbers van voetbal alleen maar bewondering voor kunnen hebben. De grensrechter van de tegenpartij leek overigens geen liefhebber gezien, de negatieve coaching richting zijn team en de discussies die hij zocht met het publiek.

Zo werd een winderige zaterdagmiddag in mineur afgesloten. Met veel pijntjes en een ontevreden gevoel stapten de spelers van Zundert JO15-1 van het veld. Voetballend had men niet ondergedaan voor de tegenstander. De tegenstander ging echter beter met de omstandigheden om. Waar Zundert een aantal kansen bij elkaar voetbalde met de wind in de rug, maar niet scoorde, deed Roosendaal dit wel. En Roosendaal begreep beter dat deze scheidsrechter niet van plan was veel te fluiten.

Nu twee weken geen wedstrijden, dus tijd om te herstellen. Daarna drie wedstrijden tegen de drie teams die niet goed begonnen zijn aan de voorjaarscompetitie en nu de onderste drie posities bezetten. Maar geen reden om je rijk te rekenen als JO15-1,want ook voor de winterstop werden de punten juiste verloren tegen teams uit het rechterrijtje. De eerste tegenstander is er daar een van. Klundert JO15-1 won van Zundert JO15-1 maar kon geen potten breken in de rest van de competitie. Tijd voor revanche dus, zeker gezien de bezetting die de bijna naamgenoot toen op het veld had staan. Voor nu een alaaf, fijne carnaval of (ski)vakantie en tot zaterdag 7 maart op sportpark de Wildert. Aftrap 13.00 uur.

Opstelling: Roy, Dagmawi, Fallou [W: Daan], Daan. [W: Maarten] Floris, Issam, Tieme, Floor, Mike, Mikai en Sieb.

Wissel: Maarten.