Sprundel 1 - Zundert 1 (2 - 3)

zondag 3 april 2022, 14:00

Opmars Zundert gaat verder

Zundert maakte het zichzelf onnodig moeilijk in Sprundel, maar won weer. Een veld dat nog slechter was dan dat op het eigen sportpark en een matig getalenteerde tegenstander konden Zundert niet inspireren.

Zundert begon nog wel flitsend. In de tweede minuut passeerde Siemen zijn directe tegenstander en legde de bal terug op Tim. Het schot van Tim werd gestopt door de doelman, de rebound van Mike ging naast. Zundert bleef hierna de bovenliggende partij en kwam nauwelijks in de problemen. Na achttien minuten kwam het op voorsprong. Na een vlotte aanval kwam de bal bij Mike die gestuit werd door de keeper. Karim was attent meegelopen en schoof de bal beheerst tegen de touwen, 0-1.

Buiten een vrije kopkans uit een corner had Zundert weinig te vrezen van Sprundel. Sterker nog in de 40e minuut gaf Siemen een indraaiende voorzet, die door Mike net wel of net niet geraakt werd. De bal ging verder in z’n baan en kwam bij de vrijstaande Tjeu, die eenvoudig de 0-2 binnen knikte. Diezelfde hoofdrolspelers zorgden op slag van rust bijna voor de 0-3. Tjeu krulde een vrije trap tegen de paal. De rebound werd door Mike over geramd.

Na de thee ging Zundert ongewijzigd verder. Al snel na rust dolde Tim z’n tegenstander weer eens op de achterlijn. Zijn pass kwam bij de vrijstaande Mike, die de 0-3 op het bord schoot. Aanleiding voor deze aanval was goed druk zetten van de uitblinkende Wim. Niets leek een grote score in de weg te staan. Rob die voor de geblesseerde Olivier in de ploeg gekomen was, was er met z’n eerste balcontact al dichtbij. Hij vergat echter te schieten. Het was wachten op meer doelpunten.

Totdat Zundert zichzelf in de voet schoot. Kinderlijk uitverdedigen door het midden werd afgestraft door Sprundel. Hierdoor kwam er weer wat geloof bij de tegenstander. Zeker toen enkele minuten later een voorzet van grote afstand met een schitterende kopbal tot doelpunt werd gepromoveerd. 2-3. Sprundel geloofde er weer in. Zundert ging er niet beter van voetballen.

Zonder goed te spelen waren de beste mogelijkheden toch nog voor Zundert. Maar steeds was de eindpass slordig, waardoor het spannend bleef. Sprundel kwam niet meer tot een slotoffensief, waardoor het 2-3 bleef. Zundert won dus weer en blijft op kop in de periodestand. En  ziet zichzelf op de tweede plaats van de ranglijst terug door de gunstige resultaten op andere velden.

Volgende week kan de periodetitel binnen gehaald worden. Tegenstander Terneuzen moet wel hoger worden ingeschaald dan de tegenstand van de laatste weken. Hopelijk haalt dit het niveau van Zundert ook weer wat omhoog.

Zundert heeft 1 punt voorsprong op Victoria’03 en zal dus minimaal hetzelfde resultaat moeten behalen als de club uit Oudenbosch. Alle andere team zijn kansloos voor de tweede periode. In de reguliere stand, heeft Zundert juist twee punten achterstand op Victoria’03.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Thomas Kerstens, Roy Jacobs, Cas van Oijen, Tjeu van der Heijden, Wim Kas, Olivier van Hassel (W: Rob Gommers), Tim Goethals, Karim Vriends, Siemen Boomaerts en Mike Daemen.

Wissels: Joep Jacobs, Rob Gommers, Menno Schrauwen, Lars van Elsacker en Bas Englebert.