TSV Gudok JO19-2 - Zundert JO19-1 (0 - 6)

zaterdag 11 februari 2023, 16:15

TSV Gudok JO19-2 - Zundert JO19-1 (0-4) 0-6

Een uitwedstrijd om 16.15 uur in Tilburg. En dat een avond nadat veel spelers op de Roodzwarte harten “Love party” of andere pré Carnavalsfeestjes acte de préséance gegeven hadden. Een wedstrijd op sportpark Dalem – Zuid aan de Spaubeekstraat. Of er op de avond voor de wedstrijd gespauwd is in onze beek is niet bekend, maar de filmpjes op de sociale media doen het ergste vermoeden.

Dan naar de wedstrijd in die stad waar voetbal en sfeer moeilijk samen gaan. Stilburg is niet voor niets de bijnaam voor de stad die volgende week weer verder gaat als Kruikenstad met Kruikenzeikers. Ik kreeg ingefluisterd dat de afkorting van de clubnaam van de tegenstander wel een mooie en bijzondere was. En inderdaad, “Goed Uit De Oogen Kijken” had ik nog nooit voorbij zien komen. Dat de tegenstander en de scheidsrechter dit ook nog nooit gehoord hadden, bleek later pas.

Dat naast de afwezige leiders Ruud en Tom, keeper Roy ook de geblesseerden Floris en Harold niet mee konden spelen was erg jammer. Hier tegenover stonden ook een paar heugelijke zaken. Rick die vanuit de JO18-1 meedeed, Luuk die vanuit de JO18-1 ook meeging als reserve doelman en speler, maar natuurlijk vooral de terugkeer van de langdurig geblesseerde Job. Fijn dat Job er weer bij was. En mooie dat hij gelijk kon starten met een clean sheet.

Zundert begon goed aan het duel. Hoewel het soms wat rommelig was op de gedateerde kunststof ondergrond, was Zundert agressief, dominant en volledig “in control”. Het was wachten op een doelpunt. Er waren wat kleine kansjes en mogelijkheden te noteren, terwijl Gudok hier nauwelijks iets tegenover kon zetten. Van een afstandje leek het duel wel de Milanese derby. Het mooie roodzwarte gestreepte (AC Milan) tegen het blauwzwarte (Inter Milaan). De wedstrijd kende niet de Italiaanse sfeer, daar was het sportpark te klinisch voor, de Italiaanse hardheid zagen we wel regelmatig voorbij komen.

Wat er verder voorbij kwam waren vooral treinen. Het veld was gelegen langs een drukke spoorlijn, waardoor het geluid op de achtergrond regelmatig “Kedeng kedeng” deed. En dan niet de hit van de inwoner van Tilburg, maar van de passerende treinen. Verder ging dit allemaal goed, al had de wedstrijd wel een paar keer kunnen ontsporen.

Zundert won bijna alle tweede en derde ballen. Hierdoor was het eenrichtingsverkeer. Gudok kwam nooit onder de druk uit. Het was alleen door slordigheid van Zundert, dat het een kwartier lang 0-0 bleef. Op dat moment ging Issam ervandoor en ging onderuit in de zestien, waarna de bal tegen een hand van een Tilburgse verdediger kwam. De arbiter legde de bal op de stip.

Sinds enige weken weten we wat dat betekent. Tieme gaat achter de bal staan en ramt de bal binnen. Tenminste tot vandaag had hij een 100% score. Deze keer werd z’n matige inzet gekeerd door de doelman, echter was Tieme attent en koelbloedig genoeg om de herkansing in de rebound wel achter de doelman te plaatsen, 0-1.

Enige minuten later schoot Tieme een afgeslagen bal na een mooie aanval bijna weer binnen, de bal werd van de lijn gehaald. De herkansing was deze keer voor Merijn die mooi, maar tegen de onderkant van de lat schoot. En vervolgens ging Zundert beter en beter voetballen. Gudok werd er moedeloos van. Het ging ook steeds meer overtredingen maken en spelers vasthouden als ze gepasseerd werden.

Een kwartier voor rust was Zundert er klaar mee. In 10 minuten gooide het de wedstrijd op slot. Eerst stuurde Tijs, Issam met een subtiel passje de diepte in. Issam schoot de bal onberispelijk tegen de touwen, 0-2. Jesse gaf vervolgens een mooie assist op Mikai die de 0-3 binnenliep en nog voor rust werd het ook 0-4 toen wederom stoomwals Jesse over links opstoomde en Merijn de kans gaf op het scorebord te komen. De man uit Etten-Leur was deze keer koelbloedig en werd zo de vierde doelpuntenmaker van de middag. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd de kantine door de fans bewonderd en verafschuwd. Er waren hele mooie elementen aanwezig die de historie en het heden van de club opgericht in 1912 in beeld brachten. Ingelijste voetbalshirts met namen van de ereleden, schitterende foto’s verwerkt in het gebouw, mooi meubilair en uitstekend vormgegeven wedstrijdaankondigingen met wedstrijdsponsoren en pupillen van de week voor het hele seizoen. Andere zaken zagen er mooie uit, maar waren wel erg gericht op commercie. De barkrukken kon je gesponsord kopen, de stamtafels waren voorzien van reclame etc. Maar al-met-al het bekijken waard.

Met Sieb, Jarno en Sem voor Merijn, Jesse en Issam ging Zundert de tweede helft in. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Zundert viel aan en Gudok verdedigde. Het begon steeds meer kleine overtredingen te maken. Zundert reageerde hier vooral door goed spel op.

Het was een wonder dat er een half uur lang geen treffers te bewonderen waren. Luca kwam regelmatig mee op en gaf goede steekpassje of voorzetten, helaas kon niemand deze kansen afmaken, zodat Luca ondanks goede voorzetten geen assist op z’n naam kreeg. Met Sieb kwam er ook extra dribbelvaardigheid in de ploeg, waardoor er soms zaalvoetbalachtige aanvallen te zien waren. Maar Tijs, Sem, Maarten en Mikai konden het net niet vinden.

Intussen maakten we ons op de perstribune zorgen om Job. Niet om z’n voormalige blessure of andere lichamelijke ongemakken, maar of hij niet in slaap zou vallen, zo weinig had hij te doen in de tweede helft. Dit omdat Daan, Rick en Jarno werkelijk alle duels wonnen. Zij waren heer-en-meester in de achterhoede en durfden alledrie om de beurt ook door te dekken op tegenstanders dieper op het veld.

Na een ruim half vond Mikai na een mooie actie Maarten. Maarten zette deze kans om in een fraaie treffer. Maarten en Tieme verlieten het veld, Merijn (vorige week debutant in Zundert 1) en Luuk debutant in JO19-1 kwamen in het veld.

Intussen werden er nog meer overtredingen gemaakt. Het was duidelijk dat de mannen van Gudok geen vegetariërs zijn. Zij kijken niet op-of-om van een stukje Zunderts vlees. Regelmatig hadden armen, enkels en kuiten het stevig te verduren. Zo ook het onderstel van Sem, dat genadeloos onderuit geschoffeld werd door de linksback van dienst. De scheidsrechter greep niet in, de begeleiding van Gudok, heel correct wel, en haalde de dader uit het veld. Sem verliet geblesseerd het veld, Issam kwam terug in de ploeg. En later kwam Tieme ook nog terug in het elftal voor Mikai na een onzachtzinnig contact met een Tilburgse speler.

Het laatste kwartier was eigenlijk vooral nog leuk omdat de broers van de Poel samen in de aanval stonden. Iedereen gunde Luuk een doelpunt bij z’n debuut. De kansen kwamen, niet alleen voor Luuk, maar ook Tijs, Merijn en Issam hadden de score op kunnen voeren. Ook Sieb was er na een schitterende acties nog een keer dichtbij. Maar uiteindelijk is het toch, hoe dichter je bij Kaatsheuvel komt, hoe groter de kans is dat je in een sprookje beland. Een voetbalsprookje in dit geval. Net voor het einde van de wedstrijd gaf Tijs een assist op z’n grote, kleine broer. Luuk bleef ijzig koel en schoot in aanwezigheid van z’n trotse vader en moeder de bal binnen. Iedereen was extra blij met dit doelpunt. De zesde doelpuntenmaker van de middag / avond, want intussen was het al iets over 18.00 uur.

Niet veel later floot de scheidsrechter de sneltrein die deze wedstrijd was tot stilstand op het perron Dalem – Zuid. Een mooie overwinning, zes doelpuntenmakers waaronder debutant Luuk,, een clean sheet voor de teruggekeerde Job en hopelijk geen ernstige schade voor Sem en Mikai dat waren de uitkomsten van deze wedstrijd.

De start is met 6 uit 2, 10 voor en 1 tegen uitstekend. Nu één weekje rust, dan een bekerwedstrijd tegen Groen Wit JO19-1. De gewenste tegenstander uit de eerste klasse. Helaas met een aantal afwezige spelers vanwege vakantie, maar een mooie uitdaging voor degene die de wedstrijd gaan spelen.

Fijne carnaval en tot snel op sportpark de Wildert.

Opstelling: Job, Jesse (W: Jarno), Daan, Rick (W: Jesse), Luca, Tieme (W: Merijn), Merijn (W: Sieb), Maarten (W: Luuk), Mikai (W: Tieme), Tijs en Issam (W: Sem: W: Issam).

Wissels: Jarno, Sieb, Sem en Luuk.