Unitas'30 JO18-1 - Zundert JO18-1 (2 - 2)

zaterdag 12 november 2022, 16:15

De wedstrijd met 2 gezichten

Onze jongens van de JO-18 mochten vandaag tegen Unitas, nadat ze vorige week hadden gewonnen van Boeimeer. Waarvoor hartelijke dank aan John voor het mooie verslag van vorige week. Uiteraard begonnen we weer met een bespreking vooraf waarin het strijdplan nog eens onder de loep werd genomen. Jan kreeg hierin de opdracht om niet voor Jan L*L te komen staan. Onderweg naar het sportpark de lage banken werd duidelijk dat op de vooravond (11e van de 11e ) er geen rekening met deze wedstrijd gehouden was. Bij menig huis werden s morgens nog de pizza en pannenkoek resten gevonden. En ter voorbereiding op de intocht van de Sint werd zelf gedacht aan een welkoms deurmat die onderweg “ergens “ lag.  Ook bleek dat de aandacht tijdens de wedstrijd bespreking niet altijd daar was, de opmerking “je denkt toch niet dat ik luister naar wat er gezegd word” was een voorbode van de start van de wedstrijd. Bij het omkleden, in een echte kleedkamer deze keer, begonnen de eerste gebreken aan voorbereidingen te komen. 2 man geen scheenbeschermers bij en Dagmawi wilde zonder broek gaan voetballen, althans hij was deze vergeten. Na wat ruil akties en afspraken met reserve spelers was iedereen klaar om te beginnen. Verder bleek Jacco een speciale (ver)band te hebben met Lars, en pakte zijn knie vakkundig in.

Omdat Quinten te laat was startte hij samen met Dirk op de bank en Luc en Tymo zijn nog steeds geblesseerd en Niels K sloot aan vanuit de JO16 (nog bedankt hiervoor) De eerste helft begon Zundert heel matig, duels werden niet gewonnen en er waren zelfs spelers die dachten dat wij in het geel zwart speelde. Vaak werden ballen zomaar ingeleverd en naar de verkeerde kleur gespeeld. Het toppunt kwam al in de  4e minuut toen Luuk een bal wilde weg schieten en deze tegen Niek aan schoot. De bal caramboleerde alsof het driebanden was en belande achter Luuk in de goal 1-0. Niks aan de hand zou je denken alle tijd om te herstellen echter bleek Zundert onmachtig om iets te creëren. Unitas speelde het bekende kick and rush voetbal met lange (soms zonder kijken) bal naar voren daar werden de vaardige buitenspeler en sterke spits gezocht. Dit resulteerde in een paar kansen die gelukkig voor Zundert naast gingen of te weinig kracht hadden en een prooi waren voor Luuk. In de 26e minuut kreeg Unitas een vrije trap op het middenveld en stond Zundert te slapen. De vrije trap werd snel genomen en onze verdedigers volgde de bal nauwlettend met de ogen maar deden helemaal niks. Daardoor belande de bal bij de beste speler van Unitas en deze schoot uiterst koel en beheerst de bal naast Luuk in de touwen. 2-0. Zundert stond machteloos niet wetend wat te doen, maar daar kwam de redding. Jeroen moest moe gestreden de strijd verlaten en Dirk kwam op zijn plaats. Na de avond daar voor nog een geile beer geweest te zijn, had hij een extra bagage aan energie meegenomen. Het was ook Dirk die met door jagen terecht kwam in de 16 van de tegenstander. Zundert kreeg nieuwe elan en kwam in het laatste stukje van de eerste helft weer iets meer aan het voetbellen toe. Helaas leidde dit niet tot echte kansen en gingen we met een 2-0 in de rust.

In de Kleedkamer deed Jacco het enige juiste en startte met de vraag wat gaat er allemaal goed? Terwijl vele trainers na een zodanige helft het uit schreeuwen en benadrukken wat er allemaal verkeerd gaat, doen we dit bij de JO18 andersom. Na een goede analyse waardoor iedereen weer met opgeheven hoofd naar buiten kon voor een verbetering in de tweede helft. En zowaar er bleek in de 2e helft een heel ander team te staan. Zundert zette goed druk in elke linie en begon elkaar in de voeten aan te spelen. Met de gedreven Dirk voorop en een (weer) uitstekend spelende Teun wist Unitas niet wat hun overkwam. Nergens kregen ze de tijd en altijd was er iemand van Zundert die kwam druk zetten en storen. In de 4e minuut stoomde Niek op vanuit achter en schoot op goal. Zijn schot werd aangeraakt en Zundert kreeg een corner. Quinten had al gekeken en stuurde de bal naar de 2e paal daar kwam Rick goed voor zijn man en kopte snoeihard binnen 2-1. Druk zetten is nooit zonder risico en gelukkig kon Rick in de tegen aanval een bal weg halen voor het een doelpunt werd. 2 minuten later kreeg Dagmawi de bal op de middenlijn en hij dribbelde voorbij zijn tegenstander en van 25 meter afstand schoot hij hem met links perfect in de bovenhoek 2-2. Het mooie was dat deze week op de training hier op getraind was en Dagmawi het niet voor elkaar kreeg om een fatsoenlijke bal met links af te leveren. Nu bleek waarom, hij had alles bewaard voor dit moment en legde al zijn ziel en zaligheid in het schot, Normaal gaan deze doelpunten de wereld over achter hebben wij helaas geen beeld materiaal. Zundert voelde dat er iets te halen was en drukte door, maar dit soort druk kost kracht en energie dit werd te veel voor Niek en hij werd vervangen door Niels. Zundert kreeg nog diverse kansen de mooiste was een aanval met een 1-2 tussen Falou en Mike met een lage voorzet die werd gemist door Quinten maar ingeschoten door Giovanni. Helaas net over. Zundert zakte iets in maar hield grip op de wedstrijd het gevaar van Unitas moest komen uit doodde spel momenten. De stevige spits van Unitas die goed werd uitgeschakeld door Rick, Niels en eerder Niek had een verwoestend schot. Nadat Lars een overtreding gemaakt had ging hij achter de bal staan. Iedereen hield zijn adem in, spannend, dit moesten we zien te overleven. De aanloop gestart en met een knal van een schot die door de geluidsbarrière heen ging. Een enkeling zag er zelfs vuur vanaf komen. Maar gelukkig ontbreekt het vaak bij veel kracht aan precisie, ook deze keer de bal ging ruim over. Hier kwam het enige minpuntje van de goed georganiseerde vereniging  in beeld, er was maar 1 bal. En dus moesten we wachten tot iemand de bal gehaald had. Het schijnt dat hij er blaren aan over heeft gehouden omdat de bal nog warm was. De wedstrijd liep naar een eind en beide kampen namen ondertussen al genoegen met de punten deling. Maar in het veld was dit nog geen optie er was een opstootje tussen Lars en tegenstander, dit werd door de goed leidende scheids keurig opgelost. Beide geel en van het veld af. Dit leverde weer een extra bak bier op (geel= een bak). In de 44e minuut drong Zundert met de laatste krachten nog aan om de overwinning te proberen binnen te slepen. Helaas maar terecht bleef het bij een gelijkspel.

Een Wedstrijd met een heel matig Zundert in de 1e helft, maar een hele goede 2e helft op inzet en kracht en als team spelend. Dit bied perspectief voor de komende week als we de 1e thuiswedstrijd van deze reeks gaan spelen tegen DIA JO18-2. Komt allen kijken en aanmoedigen