Vivoo/Odio JO17-1-Zundert-JO17- (0 - 6)

zaterdag 29 augustus 2020, 12:30

Vivoo / Odio JO17-1 – Zundert JO17-1 (0-2) 0-6

De eerste wedstrijd van een nieuw seizoen. Nog nooit lag het voetballen zolang stil. Medio maart werd de laatste wedstrijd afgewerkt. Toen er met Corona een extra tegenstander op het toneel verscheen die alles stillegde. Deze tegenstander is nog niet weg, maar toch wordt er aan een nieuw seizoen begonnen. Zoals gebruikelijk starten we met een bekerwedstrijd. Of beter geformuleerd: drie bekerwedstrijden als een soort voorbereiding.

Maar wie zijn nu de heren van de JO17-1? De JO17-1 is een gezelschap dat vorig jaar in verschillende teams uitkwam. Uit de JO17-1, JO15-1 en JO15-2 werd een selectie van 12 mannen samengesteld. Zij komen zo aanbod in het wedstrijd verslag. De begeleiding herbergt veel ervaring en combineert veel goede zaken uit onze gemeente. Trainer en leider is Antoine Fens, die ruime ervaring heeft als actief voetballer bij v.v. Wernhout. Peter Kerstens van dorpsgenoot Moerse Boys voegt hier een heleboel technische knowhow aan toe. Op donderdag is huidige eerste elftalspeler, oud-speler van Baronie en Moerse Boys Roy Jacobs de trainer. Roy heeft ook nog eens internationale ervaring opgedaan in Merksplas. Kortom een zware delegatie is aangetrokken om de JO17-1 naar grote hoogte te stuwen. Daarnaast zal Corné Verschuuren als administratief begeleider, Whatsapp-spammer en verslaggever de zaken rond dit team met u delen.

Zundert JO17-1 zal in de competitie gaan spelen in de eerste klasse. Voor de beker is het gekoppeld aan Unitas’30 JO17-2 en Roosendaal JO17-3 die beiden uitkomen in de tweede klas. Voor de eerste wedstrijd koppelde het lot Zundert aan het combinatieteam Vivoo / Odio JO17-1 dat in de derde klasse uitkomt. Vivoo staat voor “Voetbal is voor ons ontspanning”. Odio staat voor “Ons doel is ontspanning”. Kortom een heel relaxte club met heel veel ontspanning. In de volksmond staat men ook bekend als “de buren van familie van de Sanden”

Tot zo ver de inleidende beschietingen. Op volle oorlogssterkte vertrok de reis naar het ver gelegen Huijbergen, over landelijke wegen, door Wouwse Plantage, bekend van de martelkamers, werd de bestemming bereikt. Een idyllisch sportpark aan de Veenbes gelegen in een bosrijke omgeving. Het was erg rustig op het terrein, naast de wedstrijd van de JO17-1 was er niets te doen. Omkleden werd in twee kleedlokalen gedaan om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen. Naast de dug-out werden extra stoelen op anderhalve meter van elkaar geplaatst. Alles was klaar voor een veilige en sportieve wedstrijd. Er werden dan ook geen handen geschud om verspreiding van het virus te voorkomen.

Om klokslag 12.30 blies de scheidsrechter het seizoen aan gang. Zundert werd door het fysiek sterke Vivoo/Odio overrompeld. Met een opportunistische strijdwijze werd de aanval gezocht. Zundert kreeg in de eerste 10 minuten weinig vat op de tegenstander. De twee aanvallers stonden steeds 1-op-1 met de centrale verdedigers van Zundert, terwijl de backs geen directe tegenstanders hadden. De roodzwarten kregen de organisatie niet goed voor elkaar.

Toch zag je op dat moment al dat Zundert voetballend sterker was dan de tegenstander. Issam had in de 5de minuut pech dat hij een fout in de defensie net niet af kon straffen. Zo rond minuut 10 hadden Harold, Tijs, Daan en Jesse door hoe de aanvallers in het blauw het best bestreden konden worden. Dat was ook het moment dat Zundert het speloverwicht naar zich toe trok. In de 10e minuut was het dan ook raak, de ijverige Joey die zelf de bal veroverde door vroeg druk te zetten gaf met een puike voorzet Sem een goede kans. Sem bleef rustig en maakte dit buitenkansje vakkundig af.

Waar Jesse en Joey gevaarlijk waren over de linkervleugel begon op rechts de tandem Daan Fallou elkaar ook steeds beter te vinden. Terwijl Tieme als stopverf van het elftal alle gaatjes dichtte en z’n duels begon te winnen. Hierdoor kon Zundert steeds verder van het eigen doel spelen. Job had dan ook weinig werk. Tien minuten na de openingstreffer verdubbelde Zundert dan ook de score. Een aanval met een mooie opbouw die begon bij Job, kreeg vaart en diepte toen Harold, Sem wegstuurde. De lob van Sem kon de doelman nog pareren. De rebound van de attente Issam was hem echter te machtig.

In de 30 minuut was Vivoo/Odio nog een keer dichtbij de aansluitingstreffer. De paal hielp Job z’n doel schoon te houden. De fraaie vrije trap spatte uiteen tegen de staander. Uit deze poging, een paar corners en indraaiende vrije trappen die niet goed gekopt werden, bestond het wapenarsenaal van de Huijbergenaren. Niet voldoende om de Zundertse muur te slechten.

Zundert zette daar wel wat kansen en mogelijkheden tegen over, maar Maarten, Issam en vooral Sem waren niet dodelijk genoeg in de afronding. Zo bleef ondanks een paar grote kansen de 0-2 op het bord staan tot de rust.

Op het veld werd de eerste helft doorgenomen en het vochtniveau op peil gebracht. Het was duidelijk dat Zundert zich goed in de wedstrijd gespeeld had, maar dat er ook nog kansen op meer lagen als sommige zaken slimmer uitgevoerd zouden worden. Vooral het veld groot en breed houden in balbezit, minder snel de lange bal hanteren en af en toe van kant wisselen in de opbouw zou Zundert nog lastiger te bestrijden maken. Vivoo/Odio wilde er juiste een fysieke strijd van maken, gezien de intensiviteit waarmee men soms de duels invloog.

Met Mikai voor Fallou werd getracht dit plan vorm te geven. Na 7 minuten had dit resultaat. Maarten bediende op schitterende wijze Sem. Maarten werd in de tweede helft toch beter gevonden, of bood zich beter aan. Hiermee kwam hij in z’n kracht te spelen en slalomde hij soms achteloos langs meerdere tegenstanders, waardoor Zundert in een overtal verder kon aanvallen. Mikai, Sem, Joey en Issam komen zich na hartenlust uitleven. En Maarten kon het spel vormgeven, doordat hij in z’n rug gesteund werd door Tieme, die op zijn beurt het blok Jesse, Tijs, Harold en Daan weer in zijn rug had.

In minuut twaalfde bracht Harold een bal vanaf de zijkant uit een vrije trap hoog voor. De bal ging met een hoge boog de lucht in, zo hoog dat hij enige tijd later met ijs naar beneden viel, precies op het hoofd van Mikai die de bal hard via de paal binnenkopte. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. 0-4.

De mooiste aanvallen moesten echter nog komen. Na rustig positiespel met lang balbezit voor Zundert, opende Harold op Issam, die op mooie wijze z’n directe tegenstander in de luren legde. Daarna gaf hij een harde lage voorzet, die bij de eerste paal schitterend werd binnengeschoten door Mikai. Een spitsengoal uit het boekje.

In de laatste treffer hadden ook de coaches een aandeel. Jesse mocht halverwege de helft van de tegenstander op links ingooien. Hij wilde naar voor gooien. Er werd aangegeven dat Tieme veel ruimte op het middenveld vlak achter Jesse had. Jesse gooide de bal naar de vrijstaande Tieme. Die maakte de bal vrij en verplaatste het spel naar de opkomende back Daan. Daan controleerde de bal en stak met een slimme bal Sem weg die oog-in-oog met de doelman ijskoud bleef. Hiermee gaf Zundert JO17-1 zichzelf een ideaal voorbeeld hoe je met simpel spel een tegenstanders kapot speelt.

In het laatste kwartier regende het nog even heel hard, waardoor spelers en supporters drijfnat werden. Op het veld gebeurde er nog best wel veel. Zundert verkreeg door goed combinatiespel en ragfijne passjes van Maarten een paar grote kansen, maar de score werd niet verder opgevoerd. Job moest nog tweemaal in actie komen, maar zowel op een venijnig schot als een indraaiende voorzet had hij het passende antwoord. Hiermee hield hij z’n doel schoon. Zundert sloot met 0-6 de wedstrijd af.

Voor de technische staf een mooie wedstrijd, waarin Zundert op momenten liet zien, veel voetballend vermogen te hebben. Mooie aanvallen werden op de mat gelegd en de defensieve organisatie stond na een aarzelende openingsfase ook als een huis. De verbeterkansen blijven het veld groot en breed maken in balbezit en niet altijd de moeilijke bal willen geven, maar de simpele oplossing blijven zoeken. Die ligt vaak dichterbij dan verwacht.

Unitas’30 JO17-2. de tegenstander van volgende week, verloor met 0-1 en moet dus vol aan de bak tegen Zundert om nog zicht te houden op een verlenging van het bekeravontuur. Zundert zal waarschijnlijk dan ook meer tegenstand kunnen verwachten dan in Huijbergen. Ook omdat Unitas’30 JO17-2 een klasse hoger speelt dan de tegenstander van vandaag.

En de familie van de Sanden kon opgelucht ademhalen, Zundert schoot met meer nauwkeurigheid dan blijkbaar normaal is op deze velden. De Zundertse pogingen belandden netjes achter de doelman in plaats van de achtertuin. De afstand van het veld tot de eerste achtertuin, deed overigens meer vragen oproepen dan beantwoorden.

Al met al een leuke eerste kennismaking met de nieuwe JO17-1. Voor de supporters zaterdag 5 september om 15.00 uur op sportpark de Wildert staat het volgende duel gepland, zoals gezegd tegen Unitas’30 JO17-2. Kom gerust kijken!

Opstelling: Job, Daan, Tijs, Harold, Jesse, Fallou [W: Mikai], Tieme, Maarten, Joey, Issam en Sem.