WDS'19 JO19-1 - Zundert JO19-1 (0 - 2)

zaterdag 11 maart 2023, 14:30

WDS’19 JO19-1 – Zundert JO19-1 (0-0) 0 – 2

Een terugkeer naar de plek waar het meest heugelijke feit tot op heden dit seizoen werd gevierd, namelijk het kampioenschap in de tweede fase van het seizoen. Vorige week leed Zundert een smadelijke nederlaag tegen Moerse Boys, waardoor het zicht op de treble vertroebeld is.

In voorbereiding op de wedstrijd op sportpark Paradijs, ging niet alles over rozen. Floris was vanwege overbelasting geblesseerd afwezig. Of in ieder geval niet inzetbaar, want deze teamspeler was wel van de partij om z’n teamgenoten te supporteren. Harold had z’n klok gisteren een uur extra wintertijd gegeven met de winterse omstandigheden en was dus te laat voor de wedstrijdbespreking.  Consequentie een reservebeurt. Tenslotte liet het lichaam Mikai, niet voor het eerst dit seizoen, in de steek. Ook voor hem werd er een plaatsje naast het veld gereserveerd in plaats van op het kunstgras in Breda.

De wedstrijd ging van start, waarbij Zundert van acquit af het initiatief nam. Deze keer waren Luca, Jesse en Sieb de uitblinkers. Jesse bestreek de hele linkerflank en zorgde voor veel dreiging en aanvallende impulsen. Eigenlijk jammer dat hij niet nog meer gezocht werd. Luca speelde op de voor hem onbekende positie van mandekker een wereldpartij. Als voorstopper schaduwde hij z’n directe tegenstander 90 minuten nauwgezet. Steeds kwam hij als winnaar uit de strijd. En ook in de opbouw was er weinig aan te merken op Luca.

Job kreeg sowieso weinig te doen deze middag. En die paar keer dat er een beroep op hem gedaan werd, greep hij tijdig in, zodat het eigenlijk nooit gevaarlijk werd. Slechts een schot over het doel leek gevaarlijk, verder was de defensie waterdicht. Daan, Luca, Jesse en Jarno hadden de zaakjes goed voor elkaar. Jarno kwam ook steeds als winnaar uit het Duo-Penotti duel op de Zundertse rechterflank.

Zundert probeerde voetballend de muur die WDS’19 optrok te breken. Dit lukte een aantal maal prima. Tijs werd als aanspeelpunt in de spits gezocht. De kapstok probeerde de bal vast te houden om bewegende spelers om hem heen in stelling te brengen. Sem vanaf rechts en Issam vanaf links hadden dreiging, maar niet de topvorm om het beslissende zetje te geven. Maarten zocht zich een ongeluk om in de drukke omgeving van strafschopgebied een gaatje te vinden. Het spel bevond zich dus hoofdzakelijk op de helft van WDS’19 af, zonder dat het nu kansen regende. Het meeste gevaar kwam misschien nog wel uit corners. De kopbalspecialist is nog niet echt ontdekt in de roodzwarte formatie. Zo was de 0-0 ruststand niet eens onlogisch, ondanks het grote veldoverwicht van Zundert.

In de rust werden Harold en Merijn ingebracht voor Jarno en Maarten. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Zundert viel aan, WDS’19 hield tegen. Tieme speelde in de tweede helft weer als vanouds. Doordat hij alle ballen veroverde kon Zundert de tegenstander 45 minuten in een wurggreep houden. Sieb speelde ondertussen z’n beste wedstrijd van het seizoen. Met z’n goede techniek kon hij zich naar hartenlust uitleven op de kunststof ondergrond. Met mooie bewegingen, goede acties en slimme passjes trok hij het spel naar zich toe. Bijna beloonde hij zich nog met een treffer voor dit goede optreden. De doelman kon zijn poging ternauwernood keren met de voet. Met de passing van Harold van achteruit kwam er ook meer variatie in het spel. Hierdoor moesten de Bredanaars veel meters maken. Krampgevallen waren er dan ook opvallend veel.

Maarten kwam terug in de punt van de aanval voor Tijs. Merijn gaf het middenveld ook meer power, waardoor het eigenlijk wachten op een treffer was. Die kwam uiteindelijk uit een counter. Na een van de sporadische keren dat de blauwwitten de middenlijn overstaken kregen zij het deksel op de neus. Jesse veroverde in een fel duel de bal net buiten het eigen strafschopgebied, waarna hij met zevenmijlslaarzen én een turbo het hele veld overstak. Jesse had nog puf en overzicht om de bal voor de voeten van de attent mee gesprinte Maarten te bezorgen. Het was een koud kunstje voor Maarten om de bal van dichtbij binnen te schieten. 0-1!

Daarna kreeg Zundert nog wat mogelijkheden op een tweede doelpunt, maar onnauwkeurigheid, pech en een onverzettelijke tegenstander voorkwamen een voortijdige beslissing. Zo bleef het spannend, zonder dat het spannend werd. Ja, ja, Cruijffiaanser gaat het vandaag niet worden. Mikai maakt toch nog wat minuten omdat Merijn wat last kreeg.

In de blessuretijd opende Maarten mooi. Issam omzeilde de buitenspelval en denderde weg. Hij trok de bal terug, waarna Sem de wedstrijd definitief in het slot gooide. 0-2. Meer dan de aftrap volgde er dan ook niet meer. Zundert herstelde zich van de nederlaag van vorige week en blijft zo in de slipstream van de twee ongeslagen koplopers.

Intussen ontstaat er een waterscheiding in de ranglijst. Vier ploegen zijn nog puntloos na 3, 4 of zelfs 5 wedstrijden, 5 ploegen hebben nog niet of 1 keer verloren. En daar hangen dan drie teams tussen in een soort niemandsland. Het is te vroeg voor conclusies, maar Zundert lijkt het vizier vooral op Moerse Boys en Right Oh te moeten richten. De komende drie wedstrijden zijn tegen drie teams uit de onderste regionen. Hier mogen geen misstappen gemaakt worden. En dan maar hopen op misstappen van de concurrentie, waarbij opgemerkt moet worden dat er natuurlijk ook nog veel onderlinge duels tussen de top 5 teams op het programma staan.

Volgende week UVV’40 JO19-2 dat uit vijf wedstrijden 6 punten verzameld heeft. Vandaag verloor het met 7-1 van Moerse Boys, na eerdere nederlagen tegen Bavel en Right Oh. Drie clubs uit de top 5 dus. Tegen de puntloze staartploegen Boeimeer en Beek Vooruit won UVV’40 overtuigend met 5-1 en 5-2. Met veertien doelpunten zijn zij net zo productief als Zundert. De 18 tegendoelpunten steken wel hard af tegen de vier keer dat Zundert de bal uit het net mocht vissen. Dit is de eerste wedstrijd in een reeks van drie thuiswedstrijden voor de competitie. Dus driemaal tot drie uur op sportpark de Wildert. Kom de mannen aanmoedigen om ze terug in de titelstrijd te schreeuwen.

Opstelling: Job, Jarno (W: Harold), Daan, Luca, Jesse, Tieme, Sieb, Maarten (W: Merijn : W: Mikai)), Sem, Tijs (W; Maarten) en Issam.

Wissel: Mikai, Merijn en Harold.