Zundert 2 - Victoria'03 2 (5 - 1)

zondag 27 november 2022, 12:00

Zundert 2 is los. De inbreng voor deze rubriek "Het wel en wee van ZUndert 2" plofte al vroeg in de mailbox. En eerlijk is eerlijk het verslag is net zo goed als het spel. Hopelijk houden ze dit beide nog lang vol.

Na een uitstekende overwinning op DSE waarna Zundert van de 7e naar de 3e plek klom werd het tijd voor een nieuwe tegenstander. Het goede gevoel van vorige week zat nog vers in de koppies en vol vertrouwen begon Zundert aan de wedstrijd tegen Victoria’03 2. De tegenstander uit Oudenbosch stond voor de wedstrijd ergens onderaan de middenmoot. Onderschatting van de tegenstander was zeker mogelijk, maar Zundert heeft dit seizoen al dure punten laten liggen vanwege dit euvel. Daarom was iedereen 100% gemotiveerd om deze tegenstander over de knie te leggen. Ook gezien de puntenverdeling in de competitie. De nummer 3 tot en met 7 stonden voor deze wedstrijd allemaal op 13 punten. Om in de top 4 te eindigen deze seizoenshelft moest er gewonnen worden. Zundert mocht weer eens aantreden in het wit omdat de scheidsrechter de kleuren teveel op elkaar vond lijken.

Na de 4-1 overwinning op DSE toch veel wisselingen in de opstelling. Zou E10 niet tevreden zijn geweest of moest hij noodgedwongen veel aanpassen? Alex mocht deze week het doel verdedigen, de veteranen van het elftal (Kees en Joey S.) waren weer terug van een welverdiende vakantie, Bas (die nog nooit met het tweede had gewonnen) mocht weer met ons mee, ons verloren kind Jacco mocht ook weer eens met zijn opleidingsteam mee doen, daarnaast was er nóg een versterking vanuit het eerste, The Masked Kicker Tjeukieopthebeats die de avond ervoor nog een weergaloze goal maakte vanaf de middenlijn. Aan vorm geen gebrek!

De opstelling is als volgt: Alex van Nederkassel; Ebbe van de Wouw, Mathijs Hense, Bas Englebert, Kees Bullens©; Jelle Roelands, Tjeu van der Heijden, Joey Schijfs; Jacco de Bil, Wessel Delcroix, Joey Daemen; Wissels; Steven Braspenning, Sem van Elsacker, Merijn Jaspers, Tieme Verschuuren, Jesse Graumans

De wedstrijd kwam slap op gang van beide kanten, wat kleine speldenprikjes heen en weer, maar geen grote kansen. Tot Jacco de diepte in wordt gestuurd en goed terug legt op Joey D. Helaas ging het schot over. Daarna werd Joey S. in de 16 aangetikt, maar hij vergat te gaan liggen. Wessel gaf dat terecht aan en enkele minuten later werd Joey S. in de rug gelopen en vergat dit keer niet te gaan liggen. Een vrije trap voor Zundert die op een mooie plek lag voor een specialist. De keeper van deze tegenstander was wederom geen metselaar. The Masked Kicker Tjeu mocht aan de mannen van het tweede laten zien hoe je een vrije trap neemt en schoot de bal keurig in de verre hoek. We hopen dat Jelle goed heeft opgelet, zodat hij dit seizoen ook misschien een keer op goal schiet met een vrije trap. 1-0.

Een paar minuten later kwam er een zelfde soort overtreding op Jacco, dit keer iets verder van het doel. Wessel mocht het nu proberen, via de muur werd het een corner. Deze corner werd door Tjeu goed voorgegooid waar Kees zonder angst in kwam vliegen op de bal, een keurige kop goal van de Goat die we al een tijdje niet meer hadden gezien. 2-0.

Enkele minuten later gaf Ebbe een keurige steekbal op Joey S. die tijdens zijn sprint richting de goal Joey D. op rechts zag mee sprinten. Met buitenkant voet wist hij Joey D. te vinden die de bal goed binnen schoot. 3-0.

In de 40e minuut kreeg Zundert weer een corner, dit keer stond Wessel achter de bal. Met een veel te harde corner moest Bas van heel ver de bal richting goal zien te krijgen. Gelukkig heeft bas een lange nek, dus kon hij de bal veel vaart mee geven. Wederom een keurige kop goal. 4-0.

Met een 4-0 tussenstand ging Zundert verdienstelijk de rust in. Niet altijd met even mooi voetbal, maar wel met veel werklust. Tijdens de rust was er nog wat onduidelijkheid over de gezondheid van Wessel, hij dacht zelf dat hij een liesbreuk had opgelopen, maar gelukkig waren er een aantal spelers die zagen dat het iets anders was. Wessel kon dus gelukkig nog verder voetballen.

In de 2e helft begon Zundert weer slap, had het te maken met de gebeurtenissen tijdens de rust, of had Victoria een donderspeech gekregen en kwamen zij feller uit de kleedkamer? Buiten een schot op de paal (wat overigens ook buitenspel was) kwam Victoria gelukkig niet. Zundert werd wel wakker besefte dat er nog steeds met 100% inzet gevoetbald moest worden om de wedstrijd over de streep te trekken.

In de 60e minuut kwamen Steven en Sem, Kees en Wessel vervangen. 2 minuten later werd Sem de diepte in gestuurd, in de 16 werd hij neergehaald, Pinanti! Onze ex telg Jacco stond met puppyogen te kijken naar de bal, na goedkeuring van de reserve aanvoerder Jelle, mocht hij de bal op de stip leggen. Hij was zo blij dat hij de penalty mocht nemen dat sommige spelers nog dachten dat hij uit enthousiasme zou struikelen, maar gelukkig bleef hij rustig en schoot hij de bal keurig tegen de touwen. Zou hij dit op het pleintje hebben geleerd, of is hij bij het eerste echt gegroeid? Het is voor iedereen een raadsel. 5-0.

Zundert had de punten al bijna in de tas tot het wat slaperig een vrije trap nam halverwege het veld, Zundert stond uit positie, verspeelde de bal en uit de counter maakte Victoria een goal. Helaas weer niet de 0 gehouden. Alex was terecht kwaad omdat het een onnodige tegengoal was. 5-1.

Nu was het zaak om de wedstrijd uit te voetballen en geen gekke dingen te gaan doen. De moegestreden Joey S. werd in de 70e minuut vervangen door Merijn, verse krachten leken nodig om de wedstrijd te kunnen controleren.

De nummer 11 van de tegenstander viel wel wat op aan Zundert, hij gaf aan dat Zundert er echt helemaal niks van kon. Misschien lag het aan zijn voetbalinzicht, misschien wist hij niet hoe een scorebord werkt, of misschien heeft hij dyscalculie, wat natuurlijk niks is om grappen over te maken, maar met een tussenstand van 5-1 is het een bijzondere uitspraak. Gelukkig raakte Zundert er niet van in de war. Wessel zat scherp op de bank om de spelers in het veld te waarschuwen voor deze speler, hij was zelf namelijk wel echt heel erg goed.

In de 80e minuut werden Jelle en Joey D. ook naar de bank gehaald, Jesse en Tieme mochten laten zien waarom de JO19 er zo goed voor staat. De stofzuiger van de JO19 Tieme mocht met een vers wit tenue het veld betreden, minder dan een minuut later was dit tenue al aardig zwart. Op linksbuiten mocht Jesse elke opbouw van victoria verstoren en zelf zorgen voor loopacties in de diepte. Aan werklust geen gebrek! Met duelkracht en een “over mijn lijk”-mentaliteit werd deze wedstrijd binnen gesleept. Eindstand 5-1.

Na deze overwinning klimt Zundert weer een plek naar de 2e plaats. Met nog 2 wedstrijden te gaan zou je zeggen dat de doelstelling (top 4) binnen is. Dit is echter nog zeker niet het geval! De nummer 1 (Roosendaal) staat 1 puntje boven Zundert, de nummer 7 (Steen) staat 3 punten achter Zundert. Alles ligt enorm dicht bij elkaar. Komende zondag staat Sprundel 2 op het programma. Vorig seizoen wist Zundert hier uit en thuis geen punten tegen te behalen, tijd dus voor revanche! Het is aan Zundert om te laten zien wat het kan en vanaf minuut 1 te vlammen in Sprundel. 3 punten zijn noodzakelijk om het doel te behalen!

We zouden dit alleen moeten kunnen, maar support is natuurlijk altijd welkom, dus kom kijken! Aftrap 11:45 aan Sportpark de Kerlinge.