Zundert 3 - Kruisland 3 (2 - 2)

zondag 5 maart 2023, 12:00

Zundert 3 VS de draaimolen part II

Voordat we naar de wedstrijd van vandaag gaan een terugblik op zondag 9 oktober. De eerste kennis making met de draaimolen van Kruisland 2.

Voor vele voetballers binnen onze vereniging is de linksbuiten van Kruisland een bekend gezicht. Voor de benaming draaimolen vraag ik u vriendelijk eens een woordje met Jelle Roelands te wisselen, die kan dat haarfijn uitleggen.

Afijn, bij die uitwedstrijd waren we. Een late goal zorgde toen voor een 2-1 nederlaag. Een onnodige was dit vooral, aangezien Zundert toen grote delen van de wedstrijd de bovenhand had, maar dit niet in de score kon uitdrukken. Maar deze wedstrijd was vooral een leermoment voor ons team.

In die wedstrijd maakte we kennis met Adje draaimolen. Dat deze jongen goed kan voetballen is ondertussen wel duidelijk, maar later in dit verslag komt een nieuwe kwaliteit van hem nog aan bod ( spoiler: dit is geen goede kwaliteit).

Dan nu naar de wedstrijd van vandaag:

Na 2 voetbal vrije weekenden mochten we weer te werk gaan. Dit op het er altijd strak bijliggende B-veld van zundert. Om 10:45 aanwezig ging bij bijna iedereen goed, alleen Quinten dacht dat we er pas om 10:47 hoefde te zijn. Nemen het hem niet kwalijk, hij is pas weer net terug

In de bespreking van Denis kwamen een paar dingen duidelijk naar voren.

- 2 man op adje

- Omschakeling is een onbekend begrip in Kruisland

- Er valt wat te halen vandaag

Na een goede warming up gingen de onderstaande 11 spelers klaar staan voor de aftrap tegen Kruisland.

Job

Alex-Sam-Rens-Jesse

Tieme-Nick

Dorus

Daan - Yannick - Stef

De wedstrijd begon helaas zoals wel vaker de laatste tijd. Zundert starte slap en liet kruisland teveel tijd aan de bal. Dit resulteerde al snel in een 0-1 achterstand. De rechtshalf van kruisland gaf een voorzet en de draaimolen kopte bij de 2e paal fraai binnen. Gelukkig was dit wel meteen een wake up call. Zundert pakte het initiatief en maakte gebruik van de ruimte die er lag. Vooral Jesse mocht op de linkerflank veelvuldig ten aanval trekken. Het initiatief nemen werd beloond met een goede goal. Een pass van Nick op Dorus en zijn schot ging over de keeper in de verre hoek. 1-1!

Erop en erover werd er geroepen. Initiatief vast houden en niet meer weggeven. Helaas beschikt kruisland over 3/4 voetballers die echt wel weten wat ze doen. Op het moment dat zundert verkeerd druk zette bij een doeltrap roken zij hun kans. Een snelle aanval eindigde achter Job in de goal. 1-2

Waar je dan wel eens verwacht dat de koppies gaan hangen, was dit niet het geval. Net zoals na de 0-1 herpakte zundert zich snel. De draaimolen werd vakkundig uit de wedstrijd gespeeld door Sam en Alex. En als hij er dan wel langs kwam? Dan stond Job daar nog om redding te brengen. Dit deed hij met verve, hulde daarvoor!

Zundert werkte hard voor die gelijkmaker. Een vrije trap, wat voorzetten en afstand schoten zagen geen goed resultaat. Tot daar opeens een voorzet goed viel en Yannick een heerlijke spitsengoal maakte. Blijdschap alom, tot dat bleek dat de grensrechter buitenspel had gezien. Waar, of op welke manier, dit dan buitenspel was weet nog steeds niemand. Helaas werd de goal afgekeurd. Yannick raakte hierna geblesseerd en moest vervangen worden door Sieb. Stef ging naar de spits toe.

Zo’n 12 minuten voor rust besloot de centrale verdediger van kruisland dat stef wel wat teveel mocht doen in duels en trad hier zelf tegenop door hem een flinke duw te geven. De scheids zag dit en stuurde hem met geel voor 10 minuten naar de kant. Zundert rook een kans om voor rust het overtal uit te buiten. Ondanks veel druk en strijd leverde dit nog geen resultaat op. De ruststand 1-2.

In de rust werd duidelijk dat kruisland vandaag niet sterk was, dat er echt kansen lagen, als we er maar in geloofden.

Met Quinten als wissel voor Daan en het doorschuiven van Jesse naar linksbuiten kwamen we weer naar buiten.

De woorden in de rust werden omgezet in daden. Zundert kwam ijzersterk uit de kleedkamer en pinde Kruisland vast op hun helft. Het duurde even tot dit tot grote kansen leidde. Rond minuut 55 brak Dorus door over rechts en legde strak voor richting de 2e paal. Stef liet hem slim lopen en Nick kon hem vrij binnen schieten. Helaas bood de keeper een prima redding. Dit had hem moeten zijn besefte de meesten zich. Gelukkig bleef Zundert ook nu gaan. Kruisland raakte steeds gefrustreerder, want er lukte maar weinig. Zundert won de duels en streed voor iedere centimeter . Uiteindelijk kwam er loon na werken. Nick bediende Sieb op maat en deze schoof hem keurig langs de keeper. 2-2!

Nu werd er wel doorgepakt, het initiatief bleef bij Zundert. Veel werklust werd helaas nog niet beloond. En de draaimolen dan? Je hoort zo weinig over hem. Waar hij in de uitwedstrijd nog veelvuldig een dribbel kon opzetten, was dit vandaag niet aan de orde. Sam en Alex ( en soms ook nog Tieme) hadden hem precies waar ze hem wilde hebben. Zundert kon hierdoor blijven aandringen. De grootste kans kwam uit een indirecte vrije trap na een terugspeelbal. Nick en Dorus bespraken het plan en voerden dit bijna tot in perfectie uit. De strakke voorzet van Nick werd helaas tegen de paal aan geschoten door onze aanvoerder.

De wedstrijd verloor zijn echte energie richting het einde. Het veld was groot en kruisland was allang gestopt met voetballen. Na de zoveelste poging om de draaimolen te bereiken was hij het zat. Eerst Alex, toen Tieme en vervolgens Sam zetten hem van de bal. Dit resulteerde in kortsluiting en een trap na richting Sam. Rode kaart en douchen! Sonde voor zo’n goede voetballer dat hij dan vervolgens een jongen van 17 uit gaat dagen…

Nog 10 minuten met 11 tegen 10. Gaat het dan toch lukken? Nee helaas niet, waar het op basis van inzet zeker verdiend was, bleef de stand gelijk. De tank was leeg. Veel positieve punten meenemen en op naar een driepunter!

Complimenten aan de hele ploeg voor het vertoonde spel vandaag. Dit vasthouden en het jaar sterk eindigen

Grote dank uiteraard naar Tieme, Job, Sieb, Jesse en Jarno van de JO19 voor het meedoen