Zundert JO11-1 - Groen Wit JO11-3 (4 - 2)

zaterdag 7 maart 2020, 11:00

VVZundert JO11-1 - Groen-Wit JO11-3 4-2

De JO11-1 verzamelde om 08:50 in het jeugdhonk van Zundert om de tactiek nog een keer door te nemen. Er werd ook een nieuwe variant besproken die vandaag voor de eerste keer werd uitgevoerd. De tegenstander van vandaag was weer een pittige, Groen Wit heeft al drie keer gelijk gespeeld tegen goede teams. Na de bespreking snel omkleden en het veld op. De warming-up van deze week was ook anders. Eerst werd er warm gelopen, daarna een rondo, positiespel en op het eind afwerken. Hierdoor was het team meteen scherp gezet.

Door de goed uitgevoerde warming-up startte Zundert ook scherp. Er werd al snel gescoord ,1-0. Zundert verslapte niet en ging door waar ze mee waren gestart. Groen-Wit kreeg geen kans om te gaan voetballen en creëerde geen kansen door het drietal van Zundert dat achterin stond. Het middenveld van Zundert won ook veel duels en de aanval hield de bal goed vast voorin en het balletje ging prima rond. 1-0 was ook de stand in de time-out. Er werd gewisseld in de time-out en dat zorgde voor onrust in het team. Groen-wit kreeg al meer de kans om de bal rond te spelen en won meer duels. Zij scoorde toen een afstandsschot die over de keeper van Zundert viel. Zo kwam de uitploeg terecht terug met de 1-1. Door deze goal werd Zundert weer wakker geschud en herstelde het team zich prima, Zundert nam weer de touwtjes in handen en ging weer fel en goed voetballen. Dit werd ook beloond toen er een counter voor Zundert kwam, die via goed combinatiespel in de goal van Groen Wit belandde, 2-1. Voor rust was Zundert nog niet klaar met scoren. Er kwam nog een goede steekpass vanuit de achterhoede die in de voeten van de spits van Zundert kwam, die stiftte de bal over de keeper heen waardoor de ruststand 3-1 werd.

In de rust werd er verteld dat het team goed speelde, maar wel het hoofd erbij moesten houden, want Groen Wit is een ploeg dat heel erg knokt voor iedere bal. Ook werd er nog verteld hoe er druk gezet moest worden.

Na de rust kwam Zundert weer goed de kleedkamer uit, het team pakte de duels gelijk weer terug op en nam weer de overhand. Helaas werd er wel een foutje achterin gemaakt waardoor de spits van Groen Wit de bal zo binnen kon tikken, kan de beste overkomen. 3-2. Toen werd het nog enorm spannend, beide teams knokte voor elke bal en maakte er een mooie wedstrijd van. 3-2 was ook de stand in de time-out. Beide teams werden nog opgepept om nog resultaat te halen in deze wedstrijd. Het bleef spannend tot de laatste minuten, want beide teams bleven gaan en Groen Wit bleef geloven. De verdediging van Zundert stond heel scherp te verdedigen en ging ieder duel 100% in. Het team vocht als leeuwen voor de overwinning. Uiteindelijk in de laatste minuut deelde Zundert de genadeklap uit, op de counter ging de spits van Zundert 1 op 1 en werd er wederom met een stiftje gescoord, 4-2. Dit was ook de eindstand.

Een zwaar bevochten, maar verdiende overwinning voor Zundert. Het team staat nu op 9 punten in de competitie en staat nu gedeeld eerste met DIA, dit is ook de tegenstander van volgende week. Deze wedstrijd wordt om 9 uur uit gespeeld. Tot volgende week!