Zundert JO15-1 - Baronie JO15-3 (2 - 1)

zaterdag 8 februari 2020, 13:00

Zundert JO151 – Baronie JO15-3 (1-1) 2-1

Zundert JO15-1 stond na de zwaarbevochten zege op SPS JO15-1 weer voor een pittige opdracht. Baronie JO15-3 was de tegenstander. Nu hoor ik u denken, het derde JO15 team, dat moet toch een makkie zijn voor Zundert. Om dit beter te duiden even een stukje achtergrondinformatie. De voetbalfabriek Baronie heeft acht teams in de JO15 en JO14 categorie. Precies 1 meer dan Zundert heeft vanaf dat de jeugd op een heel veld moet aantreden. Zeven teams heeft Zundert van de JO13 tot en met de JO19. Baronie komt met het eerste JO15 team uit op divisie niveau, met het tweede team in de hoofdklasse en de tegenstander van vandaag kwam voor de winterstop uit in de eerste klasse. Een geduchte tegenstander dus.

Zundert kreeg versterking van de JO17 in de vorm van Harold en Sem, die allebei een helft mee zouden spelen. Tymo en Rick hadden nog te veel last van blessures. En ook Mike die de hele week niet fit was geweest was een twijfelgeval. Maar de karakterspeler uit België wilde het wel proberen vanaf de aftrap.

Tegenstander Baronie had maar liefst 16 spelers in de selectie. Je moest bij het betreden van het veld stiekem denken aan de Daltons. In alle maten waren er spelers aanwezig. Het leken wel van die Russische Matroesjka poppen. Steeds als je denkt dat je alles gezien hebt, blijkt er nog een kleiner exemplaar in de collectie te zitten. Baronie begon met vijf lange spelers op de bank. Deze spelers hadden beter oordopjes mee kunnen brengen, want het aantal decibellen dat de coach richting de mannen in het veld blies was hoog.

Zundert schoot als een strak gespannen veer uit de startblokken. Binnen de minuut werd na collectief druk zetten de bal veroverd. Vanaf een meter of 12 krulde Mikai de bal als Arjan Robben in z’n beste jaren in de verre hoek. Hoog over de kleine doelman. 1-0 binnen de minuut. De massaal aanwezige supporters gingen eens goed staan voor een doelpuntenregen. Echter die kwam niet. Wel miezerregen, maar dat is een ander verhaal.

Zundert bleef de bovenliggende partij en gaf Baronie geen ruimte om op te bouwen. Sieb en Floor gaven veel druk, waardoor Baronie niet lekker aan het voetballen kwam. Issam was erg actief op de rechterflank, waardoor Baronie terug moest blijven lopen. Verder dan wat schietkansjes kwam Zundert niet. Ook Mike en Tieme werkten hard op het middenveld. Hielden veel tegen, maar de eindpass kwam steeds net niet goed aan.

Aan de andere kant kwam Baronie er een paar keer heel gevaarlijk uit. Met name via de pijlsnelle linksbuiten. Na twee keer had Dagmawi dit goed door en plakte daarna als kauwgom hinderlijk aan z’n tegenstander. Felle duels vochten deze twee spelers uit, met Dagmawi als glansrijke triomfator. Zundert kwam ook een paar goed weg na te korte terugspeelballen. Gelukkig was Roy steeds alert. Of miste Baronie. Eenmaal had Roy hulp van de paal nodig. Kortom zo makkelijk als het de eerste 5 minuten leek, was het echt niet.

Na 25 minuten kwam Baronie zelfs langszij. Een vrije trap van meer dan dertig meter werd rechtstreeks op doel geschoten. De bal caramboleerde via de onderkant van de lat achter de lijn het veld terug in, de scheidsrechter leek dit niet gezien te hebben. Gelukkig werd de rebound benut, zodat hier geen discussie over kwam.

Ook de rest van de eerste helft moest Zundert vooral tegenhouden. Floris, Fallou en Harold losten het steeds kundig op. Maar aan aanvallen kwam Zundert nauwelijks meer toe. Iedereen werkt hard, maar er werden meer duels dan normaal verloren en het balletje ging maar niet lekker van voet-naar-voet. Dit kwam ook door de kwaliteit van de tegenstander. Hier stond net als bij Zundert een hecht collectief met weinig uitschieters naar boven en zeker geen naar beneden. Kortom een goede ploeg, die mee gaat spelen om de bovenste plaatsen.

Zundert haalde de rust met 1-1 en mocht hier misschien nog wel het meest gelukkig mee zijn, hoewel het via Issam, Sieb en Floor wel mogelijkheden had gekregen op de 2-0 en later op de 2-1. De pogingen waren helaas niet nauwkeurig of krachtig genoeg. En ook Mikai lag aan banden bij z’n direct tegenstander.

Na de ranja, kwam Sem in de ploeg voor Harold. Sieb bleef waar hij ook voor rust was op het veld. Van rechtsbuiten naar linksback. Multifunctioneler vind je ze niet. Het gevolg was dat Sieb zich op hetzelfde stukje gras mocht bewegen als voor de pauze. Een ook z’n nieuwe rol vulde voerde hij keurig uit.

Ook na rust was Baronie de ploeg met het veld overwicht. Tot grote uitgespeelde kansen kwam het echter niet. Wel veel dreiging en wat voorzetten. De schoten werden goed gepakt door Roy, die z’n ploeg door deze fase heen sleepte. Aanvallend kwam Zundert er vooral uit met counters. Lange ballen van Fallou en Tieme op Issam, Mikai en Sem. Dit drietal mocht het voor uitzoeken, maar liep zich steeds vast op de stugge verdediging van de Baronnen.

Een kwartier voor tijd leek Baronie op voorsprong te komen. De snelle linksbuiten passeerde Roy en speelde de bal naar voor richting de speler die voor het doel vrij stond. Deze tikte de bal koel binnen. Echter in buitenspelpositie, zeker omdat de keeper al gepasseerd was, was de bal voorwaarts op de voor de bal staande speler altijd buiten spel, zelfs als hij nog achter z’n eigen man stond.

Met veel misbaar en verbaal commentaar bleef een speler van Baronie de beslissing aanvechten bij de scheidsrechter. Die werd dit na een waarschuwing beu en stuurde hem voor een afkoelingsperiode van 10 minuten naar de bank. Ook de decibellenmachine op de bank, werd van de bank naar een plaats achter de reclameborden verwezen vanwege herhaaldelijk commentaar.

In deze 10 minuten overtal, kon Zundert niet het verschil maken. Het kwam er wel een paar keer gevaarlijk uit, maar was de slordig en gehaast. Baronie bleef geloven in de overwinning en zocht ook met een man minder de aanval. Zundert bleef redelijk eenvoudig overeind. De moegestreden Mike verliet nog het veld ten faveure van Harold, die nog meehielp het punt over de streep te trekken.

Uit een aanval van Baronie, nam Zundert op rechts de bal over. Issam vond Sem, die op zijn beurt de bal bij Mikai kreeg. Mikai startte op tijd en liet z’n tegenstander achter zich. Oog-in-oog met de doelman maakte hij geen fout. Deze keer speelde hij de doelman uit en schoot de winnende treffer binnen. Hiermee sleepte Zundert JO15-1 een zwaarbevochte overwinning uit het vuur, waar een puntendeling of nederlaag zeker mogelijk was geweest. Zundert had echter het laatste woord. En wat geluk deze keer. Dit werd wel afgedwongen met veel strijdlust.

Na twee wedstrijden is Zundert een van de vier ongeslagen ploegen. Volgende week treft het een van hen. Roosendaal JO15-3. Een tegenstander waar in de najaar reeks nipt met 3-2 van gewonnen werd, maar ook dat was tegen de verhouding in. Roosendaal eindigde ook boven Zundert. Dus wederom zullen de mannen en de dame van Zundert JO15-1 aan de bak moeten. Alle support is welkom in Roosendaal op sportpark Hulsdonk.

Opstelling: Roy, Dagmawi, Fallou, Harold {W: Sem], Floris, Issam, Tieme, Floor, Mike [W: Harold], Mikai en Sieb.