Zundert JO15-1 - Groen Wit JO15-1 (4 - 1)

zaterdag 27 oktober 2018, 11:30

Zundert JO15-1 – Groen Wit JO15-1 (4-1) 4-1

Na een voetbal vrij weekend mochten de jongens van Zundert JO15-1 weer laten zien wat ze waard zijn. Tegen Groen Wit JO15-1 zou dit nog een hele kluif worden, zo leek vooraf. Beide teams stonden nagenoeg gelijk op de ranglijst. Groen Wit heeft de elftalindeling echt per jaar ingedeeld. Dus heeft men 1 JO15 team en 2 JO 14 teams. Kortom Zundert mocht tegen bijna allemaal tweedejaars.

Gelukkig heeft Zundert het Calimero complex van zich afgeschut. Hoe groot, stevig en oud de tegenstanders ook zijn, Zundert probeert voetballend de duels te ontlopen en zo combinerend het verschil te maken. De hele selectie was fit, zodat de trainers Wessel en Edwin een lastige puzzel te leggen hadden. Na goed overleg werd besloten om weer met de gebruikelijk 4-4-2 in de arena te komen. Met een ruit op het middenveld. Om vanuit een gesloten defensie via combinaties, de diepte te zoeken bij het gevaarlijke duo Jesse en Mikai.

Al na twee minuten bevond Mikai zich oog-in-oog met de doelman. Ondanks het late aanvangstijdstip leek Mikai nog niet helemaal wakker. En om na het trekken van een kies, te roepen: “Mikai tandje bij!”, zou wel erg flauw zijn. Niet veel later scheerde een vrije trap van Tieme de lat boven de doelman. En zo was Zundert heer en meester in de openingsfase. Willem en Issam speelde sterk en gedreven. Steeds veroverde zij in een vroeg stadium de bal, waardoor Groen Wit nooit aan voetballen toe kwam. Sieb schakelde zich regelmatig in als derde aanvaller en bracht diepte op links, waardoor de verdediging van Groen Wit keuzes moest maken en ging twijfelen.

In de achtste minuut bleek weer eens hoe onrechtvaardig voetbal kan zijn. Een verre uittrap van de doelman werd door de laatste man van Zundert onbedoeld verlengd. Hierdoor stond de rechtsbuiten van de Bredase formatie oog-in-oog met Job die kansloos was op de schuiver. 1-0 bij de eerste noemenswaardige actie van Groen Wit op de Zunderste helft.

Zundert ging niet bij de pakken neer zitten en ging vrolijk verder met combineren en aanvallen. Slechts eenmaal was Groen Wit nog gevaarlijk, maar verder was het Zundert wat de klok sloeg op de laatste uren van de zomertijd. Eenmaal werkte een verdediger van de tegenpartij de bal ternauwernood naast het doel. Een spervuur van corners leverde veel gevaar met kopballen van Tijs en Jesse op. Groen Wit kon niet meer doen dan ballen weg rammelen. Die waren steeds een prooi voor Jarno die attent speelde en ook de enige gevaarlijke uitbraak op tijd een halt toe riep. Floris en Fallou waren weer betrouwbaar als de bank van Engeland. Steeds op tijd voor de tegenstander en de bal direct inleveren bij de middenvelders. Hier werd goed gecombineerd, waarna het meestal Tieme was die met een lange bal of steekbal de diepte zocht. Het gevaar bleef uit Zundertse hoek komen.

Het was voor de vele supporters dan ook zenuwslopend. Maar in de 24e minuut kon het nagelbijten gestopt worden, Mikai wurmde zich over de achterlijn langs zijn opponent en bezorgde de bal op de doellijn bij Jesse. Die bedacht zich geen moment en tikte de bal binnen. Gelijk! Gerechtigheid!

Twee minuten later was het weer raak. Mikai werd de diepte in gestuurd. Hij schoot en kwam in botsing met de doelman. Penalty naar oordeel van de scheidsrechter. Dit was wellicht wat hard gestraft. Jesse maalde er niet om en schoot de bal hard tegen de touwen. Zundert nam de leiding 2-1. Vanaf de aftrap nam Zundert de bal over en er volgde eigenlijk een replica van de vorige aanval. Met als enig verschil dat Mikai de bal nu voor de botsing met de doelman al langs hem in het doel schoof.

Zundert was nog niet uitgeraasd. Een aantal combinaties en aanvallen haalt in verband met ruimtegebrek dit verslag niet eens. Zo groot was de overmacht voor rust. In de 32e minuut slalomde Tieme langs wat tegenstanders en werd niet voor het eerst vandaag, met een overtreding een halt toegeroepen. Jesse mocht weer van elf meter de doelman onder vuur nemen. Hij deed eigenlijk alles identiek als zijn eerder benutte penalty. Alleen een meter meer naar rechts. Zijn poging vloog dan ook hard over de supporters achter het doel. Het bleef dus 3-1.

Op slag van rust werd de marge dan toch drie. Tieme stuurde Mikai de diepte in, die met een droog puntertje de uitstormende doelman verraste. Een 4-1 ruststand was het resultaat. Eigenlijk nog te weinig gezien het spelbeeld.

Na de ranja kwamen Lars en Dagmawi in de ploeg voor Sieb en Willem. Dagmawi viel op door gedreven spel en goede acties aan de rechterflank. Lars werkte hard aan de overzijde en was met z’n lange benen steeds snel weg bij z’n tegenstander. Groen Wit stond beter en gaf minder ruimte weg dan voor rust. Hierdoor kreeg Zundert, dat het ook wel geloofde minder kansen. Na een minuut of acht kwam ook Sunvir als spits voor Mikai nog in de ploeg. Hij werkte hard en door zijn druk zetten, kon de Zundertse achterhoede regelmatig simpel een bal veroveren. Niet veel later kwam ook de vierde wissel in de ploeg. Robert nam de plaats van de licht geblesseerde Issam over. Hiermee maakte zoals eigenlijk iedere week, iedereen weer z’n speelminuten.

De wedstrijd zat intussen wel op slot. Groen Wit werd een aantal maal dreigend door het opkomen van de snelle linkerverdediger. Echt gevaarlijk werd het niet. Die paar dat Groen Wit erdoor kwam, was het Job die attent reageerde. Met een drietal goede reflexen voorkwam hij dat de wedstrijd nog spannend werd. En zo eindigde de wedstrijd met de stand die al bij rust was bereikt. 4-1. Hiermee kroop Zundert JO15-1 naar de derde plaats op de ranglijst. Het lijkt dat de competitie bestaat uit 5 sterkere teams (Unitas, Baronie, JEKA, Moerse Boys en Boeimeer) en 5 mindere broeders (Groen Wit, DIA, TVC Breda, Alliance en Bavel). Zundert JO15-1 zit hier ergens tussen in. De komende week staat de wedstrijd tegen nummer laatste Bavel op het programma. Dus onderschatting ligt op de loer. De spelersgroep en technische staf zullen hier voor moeten waken. Daarna twee wedstrijden tegen de ongeslagen koplopers Baronie en Unitas’30 die komend weekend tegen elkaar uitkomen.

Volgende week zaterdag dus uit naar Bavel JO15-2, weer ze al om 9.30 uur spelen. Dus zoekt u een leuk begin van uw weekend, dan zien wij u graag in Bavel.