Zundert JO15-1 - Cluzona-JO15-1 (1 - 3)

zaterdag 13 april 2019, 11:30

Zundert JO15-1 – Cluzona JO15-1 (1-1) 1-3

Met Cluzona trof Zundert JO15-1 weer een sterke tegenstander. Maar ook een tegenstander waar men niet vooraf al kansloos tegen was. Uit eerdere ontmoetingen door de jaren heen was gebleken dat Cluzona een gelijkwaardig elftal heeft aan dat van Zundert. Waarbij de CLUb ZOnder NAam uit Wouw in een middenvelder die meestal aanvoerder is een echte uitblinker heeft. De gelijkwaardige spelers van Zundert zijn vervroegd doorgeschoven naar de JO17-2, dus het jeugdige Zundert zal diep moeten gaan, voor een goed resultaat.

De hele selectie van Zundert was fit en klaargestoomd voor dit treffen door de trainers Edwin en Wessel. Het was dus druk op de bank waar Roy, Lars, Sunvir, Robert en Dagmawi zittend naast elkaar naar de aftrap konden kijken. Onder een, in de eerste helft, lekker zonnetje werd afgetrapt, waarna Zundert gelijk de aanvallende intenties liet zien. Er werd nadrukkelijk geprobeerd te combineren vanuit de achterhoede en het middenveld. En niet te snel te kiezen voor een lange bal.

Hierdoor ontstond een aantrekkelijk schouwspel. De patronen waren duidelijk zichtbaar. Rust aan de bal bij Willem en Tieme. Zij probeerden vaak op te bouwen via de actieve backs Floris en Jesse, maar net zo vaak vonden zij tussen de linies Sieb, Tijs, Fallou of Jarno. Zij zorgden voor een heleboel een-tweetjes, waarna het spel verplaatst werd naar de opkomende backs of de aanvallers Mikai en Issam. Hiermee legde Zundert mooie aanvallen op de groene grasmat van sportpark de WIldert.

Het mooie van deze wedstrijd, was dat Cluzona eigenlijk hetzelfde deed. Proberen met verzorgd voetbal een aanval op te zetten. Cluzona was hier net iets sterker in, waardoor Zundert toch wel teruggedrongen werd. Net als de afgelopen wedstrijden was de defensie solide. En kwam men een keer in de problemen, dan was er telkens een attente middenvelder die z’n verdedigende taken goed uitvoerde. Hierdoor kwam Cluzona ook niet tot doelgevaar.

Na ruim 10 minuten werd Mikai de diepte ingestuurd, na een schitterende combinatie op het middenveld. Mikai schakelde z’n turbo aan en was weg. Een witte-blauwe verdediger kon hem alleen afstoppen door aan hem te gaan hangen. Doorgebroken speler in een kansrijke positie een halt toeroepen, is in het betaald voetbal een rode kaart. Hier werd volstaan met een gele kaart en een tijdstraf van 10 minuten. De vrije trap die Zundert er aan over hield, leidde niet tot gevaar.

In de 10 minuten dat Zundert in overtal op het veld stond, kwam men beter in de wedstrijd. Maar ook hier kwamen geen kansen uit. Sterker nog Cluzona bleef brutaal de aanval zoeken ondanks een mannetje minder. Na 17 minuten kreeg het team uit Wouw een vrije trap aan de zijkant van het veld op ruim 35 meter van het doel. De bal werd toch richting de keeper geschoten. Het leek ongevaarlijk, tot de bal stuiterde hard en vreemd op en belandde achter de verbouwereerde doelman in het doel. Als we voormalig Achilles-trainer Eric Meijers om commentaar hadden gevraagd om zijn mening over deze situatie, hadden we het antwoord wel kunnen raden. Maar dat vinden wij natuurlijk niet. Een fout van een doelman valt altijd meer op, dan die van een speler. En heeft gelijk gevolgen voor de score.

Dagmawi en Lars kwamen in de ploeg voor Fallou en Issam. En niet veel later werd ook Robert ingebracht voor Jarno om voorin iets te forceren. En met succes. Robert zette druk op z’n tegenstander, die in paniek de bal inleverde bij Sieb. Sieb speelde de bal gelijk door richting Lars, die net kracht te kort kwam op de doelman te verrassen.

Cluzona bleef gevaarlijk, bij een uitbraak leek Zundert verslagen, totdat Tijs met uitschuifbare benen de bal net op tijd weggleed voor de voeten van een aanvaller in kansrijke positie. Zo leek het op een 0-1 ruststand uit te draaien. Tot dat in de 34e minuut Sieb en Mikai lekker combineerden op het middenveld. Hiermee werd Mikai vrijgespeeld. Met een versnelling liet hij z’n directe tegenstander achter zich en stuurde Lars weer de diepte in. Oog-in-oog met de keeper, punterde Lars de bal knap binnen. Zo werd het vlak voor de ranja dus toch 1-1.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Twee combinerende teams, met leuke aanvallen maar weinig echte grote kansen. Daarvoor werd er ook te goed verdedigd aan beide kanten. Eenmaal had een behendige, kleine Cluzona aanvaller het op z’n heupen en soleerde vaardig langs meerdere Zundert spelers. Pas in het strafschopgebied kon hij gestuit worden. Omdat dit met een overtreding gepaard ging, was een penalty het logische en terechte gevolg. Job kon hierbij revanche nemen voor het tegendoelpunt uit de eerste helft. Dat deed hij. En hoe! De strafschop werd hard en laag ingeschoten, maar als een speer was Job in de juiste hoek om het afgevuurde projectiel te keren. Hiermee hield hij de hoop op één of meer punten levend.

Zundert zocht wel de aanval, maar kwam niet verder dan kleine mogelijkheden voor Mikai en Issam. Intussen hadden ook Roy en Sunvir het speelveld betreden. Met nog 5 minuten op de klok, maar nog een kwartier te spelen, ging een diepe bal over de Zundertse laatste lijn. De sterke aanvoerder wist zich wel raad met dit buitenkansje en schoot overtuigend Cluzona opnieuw op voorsprong.

Zundert probeerde wel opnieuw gelijk te komen, maar kon geen vuist maken. Doordat het meer risico’s nam, gaf het ook meer ruimte weg. Hierbij incasseerde men een identieke tegentreffer als de 1-2. Een bal over de laatste lijn en een goede afronding. 1-3

Nog gaf Zundert zich niet gewonnen. Jesse stoomde nog maar eens op met de bal en passeerde wat tegenstanders alsof het pylonen waren. Hij bezorgde de bal bij Issam, die de bal knap vrijmaakte en verwoestend uithaalde. Via de binnenkant van de paal, stuiterde de bal terug het veld in. Hier smoorde niet alleen het schot, maar ook het Zundertse verzet. De laatste 5 minuten gebeurde er niet veel meer, waardoor de stand van 1-3 als eindstand op het scorebord kwam.

Cluzona won hiermee verdiend, maar Zundert had zich dapper verweerd. Met een beetje meer geluk, zoals bijvoorbeeld een doelpunt in plaats van de gele kaart en de tijdstraf, of de bal die via de binnenkant van de paal, die wel binnen had gevlogen, had er wellicht een puntje ingezeten. Zundert heeft laten zien als team te willen strijden. Iedereen is fit en heeft weer minuten gemaakt. Wellicht aanstaande woensdag wel weer eens een overwinning, als Halsteren JO15-3 om 19.15 uur op bezoek komt op sportpark de Wildert.