Zundert JO15-1 - Moerse Boys JO15-1 (1 - 3)

zaterdag 26 oktober 2019, 13:00

Zundert JO15-1 – Moerse Boys JO15-1 (0-1) 1–3

De Zunderste primadonna’s kregen een lesje effectiviteit en teamgeest van de dorpsgenoten uit Klein Zundert. Arrogante houding van de roodzwarten werd genadeloos afgestraft door de leeftijdsgenoten van Moerse Boys.

Tweemaal eerder kwamen ze elkaar dit jaar al tegen. Toen werd met het team nog niet compleet op een toernooi gelijkgespeeld. En later werd er voor de beker met 4-0 gewonnen door Zundert. Het zelfvertrouwen was daarom ook groot. De technische staf had de afgelopen weken al meerdere malen aangegeven om de tegenstander niet te onderschatten.

Ik ga deze week geen namen noemen in het verslag. Want het blijven nog kinderen, al zou je dit aan de hand van uitspraken soms niet zeggen. Maar het was echt een collectieve wanprestatie, waarbij het kiezen van degene die het slechtste speelde nog een hele klus zou worden.

Met een heerlijk najaarszonnetje op sportpark de Wildert, ging de talrijke supporters eens goed zitten of staan voor de dorpskraker. Zoals verwacht was Zundert de bovenliggende partij. Het balletje ging makkelijk rond achterin en op het middenveld. Toch werd weer te snel voor de lange trap gekozen. Dit blijft een wapen met de snelle voorwaartsen. Na een schotje van Moerse Boys na rust was het Zundert wat de klok sloeg. Een belegering met veel kansen en mogelijkheden was het gevolg. Steeds vond Zundert de voortreffelijke doelman op z’n weg. Verder gooiden de mannen in het oranje-wit hun hele ziel en zaligheid in de strijd. Met veel fysieke en stevige duels werden de aanvaller van Zundert afgestopt.

De kansen bleven zich opstapelen. Moerse Boys kwam zelden over de helft. Toch liet men zien wel te kunnen combineren. Aan door gebrek aan snelheid in de voorhoede ontstond er weinig gevaar. Aan de overzijde wel. Ballen ging naast, over of werden gepakt door de doelman. En dan hebben we het niet eens over de slordige passing die voorkwam dat er nog meer 100 procent kansen gecreëerd werden. Twee minuten voor rust viel de bal in de diepte tussen een verdediger van Zundert en de doelman. De aanvaller uit Klein-Zundert was het meest alert en schoot de 0-1 ruststand zeer verrassend op het bord.

Tijdens de ranja, werd er door de hoofdrolspelers vooral gewezen naar elkaar, de opstelling, de tegenstanders etc.. Zoveel dat deze pubers voor de spiegel staan, zo weinig werd hier in de rust ingekeken. Op zich goed nieuws voor v.v. Zundert. De komende jaren is men gewaarborgd van veel goede trainers, want de heren van Zundert JO15-1 weten alles beter.

Dat bleek na rust helaas niet helemaal. Zundert startte weer als bovenliggende partij. Het kwam zelfs vrij vlot op gelijke hoogte. Een corner werd knap tot doelpunt gepromoveerd. Hiermee stond het gelijk en zou Zundert het karwei verder af kunnen maken. Toch verliep dit anders. Binnen een minuut na de gelijkmaker stond het alweer 1-2. Een soort rugbyaanval, begon op links en werd steeds iedere verder doorgespeeld naar rechts, tot op het laatst de rechtsbuiten schitterend kon afronden. Een juweeltje van een aanval.

En of het nog niet erg genoeg was, ging ook de volgende aanval erin. Een bal van weer links over de hele naar rechts werd ingeschoten. Het schot leek te smoren. Door een stevig blok werd een Zundertse verdediger afgehouden, waardoor deze de bal niet op kon ruimen. Een attente aanvaller schoof de bal zo ongehinderd in het lege doel. 1-3 met nog een klein half uur op de klok. Nog steeds niets onoverkomelijks gezien het spelbeeld van de eerste helft. Maar wel een zorgelijke stand. Zeker gezien de effectiviteit van de tegenstander, die tot dat moment eigenlijk alle kansen een doelpunt zag worden.

Zundert ging ook steeds minder voetballen. Kansen bleven wel komen. Dit zegt ook iets over het niveau van de wedstrijd. Zonder goed te voetballen had Zundert nog wel een aantal keer kunnen scoren. Pech, onkunde, haastige spoed en zelfzuchtigheid voorkwamen echter dat het nog echt spannend werd. Moerse Boys counterde wel gevaarlijk, gesteund door de voorsprong. Ook hier kwam eigenlijk niet echt een grote kans uit. Maar omdat Zundert net als voor rust niet scoorde, bleef het 1-3.

Waarschijnlijk als je de statistieken balbezit, schoten, schoten op doel, corners etc. zou zien, zullen die ongetwijfeld enorm in het voordeel van Zundert uitvallen. Echter strijd, teamgeest en kansen benutten vallen uit in het voordeel van Moerse Boys. En hierdoor kwamen zij, eigenlijk terecht, als winnaar van het veld. Moerse Boys pakte hiermee de eerste punten van het seizoen, terwijl Zundert de eerste nederlaag leed in de competitie.

Komende week tegen kampioenskandidaat The Gunners JO15-1 kan geen sprake van onderschatting zijn. Zundert JO15-1 kan een voorbeeld nemen aan de tegenstander van vandaag. Met balletjes onder de voet door halen, onnodige acties, niet mee terug verdedigen en tegen de afspraak zelf op een andere positie gaan voetballen, gaat dit niet goed komen. En wordt het ook niet leuker om te spelen. In voetbal wint niet altijd de beste verzameling spelers, vaak komen de teams waarvan de spelers werken met en voor elkaar als winnaar uit de bus. Kortom, beide voetjes weer op de grond, fanatiek trainen en in de beste traditie van Zundert, na een nederlaag tegen een staartteam, stunten tegen de titelkandidaat.

Zundert heeft dit seizoen laten zien, zelfs in deze wedstrijd, dat het op momenten prima kan voetballen. Lekker kan combineren en weinig mogelijkheden weggeeft. De wijze Johan Cruijff zie ooit: “makkelijk voetballen, is het moeilijkste dat er is”. En dat is op JO15-1 van toepassing. Simpel de bal naar elkaar spelen, niet te veel lopen met de bal en de ruimte aan de andere kant of achter de verdediging zoeken. Ik ben benieuwd of de mannen en dame van JO15-1 in het eergevoel geraakt zijn en volgende week weer samen gaan knokken voor een goede resultaat.

Opstelling: Roy, Tymo [W: Floris], Fallou, Rick, Floris [W: Dagmawi], Sieb, Tieme, Floor, Mike, Issam en Mikai.

Wissel: Dagmawi.