Zundert JO17-1 - Bavel JO17-2 (0 - 1)

zaterdag 2 april 2022, 15:00

Zundert JO17-1 – Bavel JO17-2 (0-1) 0-1

Metallica heeft een nummer “the day that never comes”,  maar vandaag was juist het tegenovergestelde. Het was de dag waarvan je wist dat die ging komen. En als communicatie manager van de JO17-1 heb ik hier helaas een negatief aandeel in. Door, als was het voor de grap, een eventuele kampioenswedstrijd te noemen, heb ik het lot getart. Ofwel in de huidige taal: gejinxed. Zundert JO17-1 verloor met 0-1 van een sterk Bavel JO17-2 en kan nu in de achtervolging op diezelfde ploeg.

Met Floris door vakantie afwezig en veel twijfelgevallen ofwel “halve” spelers zou de JO17-1 de strijd aangaan. Tijs, Harold en Jarno werd gevraagd om aan te sluiten na de eigen wedstrijd. Dank hiervoor.

Zundert was voor het eerst sinds weken de onderliggende partij. Bavel JO17-2 klinkt misschien niet zo spectaculair, maar aangezien zij vijf JO17 team hebben, valt er wel iets te kiezen door de club in groenwit. Dat bleek ook, Zundert trof een sterkere tegenstander dan de laatste weken. Het veldoverwicht was dan ook voor Bavel, maar verder dan 1 kansje kwam het ook niet. Daarvoor speelde Jeroen, Rick, Tijs en Tymo te sterk. Er stond een hecht blok voor Roy.

Jeroen hield het 18 minuten vol, waarna hij zich liet vervangen door Dirk. Tymo op zijn beurt liet zich na 26 minuten aflossen door Dagmawi. Zundert nam het heft weer in handen, maar speelde slordig in de eindfase, waardoor Jan, Mike en Issam niet echt aan het werk gezet werden. Kansen waren er niet te bewonderen. In de 29  minuut beroerde een verdediger van Bavel de bal met de hand in het eigen strafschopgebied. Onvoldoende voor een strafschop volgens de goed fluitende scheidsrechter. Zo leek de wedstrijd op een 0-0 ruststand af te stevenen.

Helaas nam Bavel een aanval van Zundert in de 34e minuut over. Met één diepe bal, die doorschoot en gedragen leek door de wind, lag de hele defensie van Zundert open en kon de pijlsnelle aanvaller op Roy afstormen. Hij bleef cool en zette Zundert op achterstand. 0-1. Lars moest zich direct hierna ook geblesseerd laten vervangen. Voor hem kwam Harold in het team.

Zundert nam het spel nog vaster in handen. Tieme vond z’n vorm van eerder in het seizoen terug en Sieb speelde een uitstekende wedstrijd op het middenveld. En marathonman Rick speelde de wedstrijd van z’n leven. Verdedigend ijzersterk, nuttig in de opbouw en gevaarlijk in de aanval. Wat een monster! Kortom het vuurtje (want gas en elektriciteit zijn te duur) werd weer eens opgestookt in de machine kamer van de JO17-1. Zeker met de energie van Dagmawi erbij in het middenrif.

Met 0-1 werd ook de rust bereikt. Na de ranja, kwam Quinten als vierde wissel in het veld voor Jan. Zundert zou verder gaan op de manier van het middendeel van de eerste helft. Echter na 3 minuten kroop het al door het oog van de naald toen Bavel uit een lange bal, gevolgd door een voorzet de spits vrij voor Roy zag. Gelukkig schoot hij naast en bleef Zundert in leven. In de 14e minuut gebeurde nog een keer hetzelfde. Bavel profiteerde van de dadendrang van Zundert. Zundert zelf was het eerste kwartier beter, maar creëerde nauwelijks kansen.

Na een kwartier keerde dit. Issam werd op rechts gevonden door Sieb en schoot voorlangs. Een minuut later slalomde Tijs langs Jan-en-alleman (natuurlijk niet onze Jan, maar dit terzijde) en zag z’n schot gesmoord door een plukje verdedigers. Zundert drong sterk aan. De coach van Bavel haalde een “Fräsertje” uit. Hij liet een speler geblesseerd liggen om wat tactische aanwijzingen te kunnen geven. Of het effect had viel te betwijfelen, want vanaf dat moment begon het Zunderts kwartiertje.

Een hoge voorzet van Harold werd weggebokst en viel voor de voeten van Sieb, die met een volley net naast schoot. Dat was de eerste echt grote kans voor Zundert. Zundert stichtte ook veel gevaar door verre inworpen van Harold. Het leken wel corners. En het waren er veel. Steeds met gevaar. Lastig te verdedigen, maar net zo lastig te beschrijven. Het ouderwetse woord scrimmage kan weer eens uit de mottenballen gehaald worden. Of hotsen-knotsen-begonia voetbalacties. In ieder geval, de “oehs” en “aahs” klonken als vanouds over sportpark de Wildert. Maar de bal die wilde er niet in.

Issam kopte bij de eerste paal net naast na weer zo’n inworp. Uit een lange bal van Harold timede de defensie mis, Sieb ontsnapte en gaf scherp voor of schoot net voorlangs. Bij de tweede paal kwam Mike net een teenlengte te kort om de bal alsnog te doelpunt te promoveren. Weer iets later vloog een voorzet van Harold bijna binnen. De doelman kon het projectiel ternauwernood keren. Weer een scrimmage, weer kans-op-kans, maar steeds zat een Bavels been hinderlijk in de baan van het schot.

Zundert ging nog meer risico nemen en hield daardoor achterin Open Huis. Bavel profiteerde slim toen Zundert dacht dat een bal over de zijlijn was. Ook deze dot van een kans was niet aan de uitploeg besteed.

In de 33e minuut leek de gelijkmaker dan toch te vallen. Een strakke pass van Rick, kwam bij Sieb. Die tikte snel en slim door op Issam. Zijn poging werd verkeerd ingeschat door de keeper. Toch kon hij erbij en zag tot zijn geluk de bal op de lat vallen.

Intussen brak Bavel nog een keer gevaarlijk uit en kon Roy de bal met z’n buik keren net buiten de zestien meter. Keurig gedaan.  Zundert zette nog een keer aan. Er was echt niets op de vechtlust aan te merken. Quinten die gevaarlijk ingevallen was, sleurde en probeerde nog wat de forceren, maar zag ook zijn pogingen sterven in schoonheid. Dan misschien de 37e minuut.  Weer een verre inworp van Harold, waarbij hij de bal en z’n sleutelbeenderen voor de pot slingerde. De keeper grabbelde, waardoor Dagmawi van dichtbij kon schieten. Zijn poging belandde helaas op het dak van het doel.

Jarno kwam de moegestreden Issam nog aflossen, maar ook in de vier minuten blessuretijd kon Zundert het verdiende doelpunt niet maken. Hierdoor verloor het een enerverend voetbalgevecht. Bavel na en passant de koppositie van Zundert over.

Het is bloedstollend spannend aan de kop van de ranglijst, dus speculeren heeft geen zin. Zundert krijgt nog veel tegenstanders uit de top, dus alles is nog mogelijk van plaats 1 tot 10. Dus laten we het van week tot week bekijken. Vandaag was niemand iets te verwijten. De bal wilde er niet in en de tegenstander was sterk. Toch was een puntje verdiend geweest, maar ja, je krijgt niet altijd wat je verdient. Hard werken deze week op de trainingen en dan de draad oppakken in de lastige uitwedstrijd tegen MOC’17 JO17-3.

Fijn weekend, HUP ZUNDERT!

Opstelling: Roy, Jeroen (W: Dirk), Rick, Tijs, Tymo (W: Dagmawi), Sieb, Tieme, Lars (W: Harold), Jan (W: Quinten), Issam (W: Jarno) en Mike.

Wissels: Job, Dagmawi, Dirk, Harold, Jarno en Quinten.