Zundert JO17-1 - Boeimeer JO17-2 (3 - 2)

zaterdag 27 november 2021, 15:00

Zundert JO17-1 – Boeimeer JO17-2 (2-1) 3-2

Sommige dagen vallen zaken precies goed. Vandaag was zo’n dag. Met een doelpunt in de laatste minuut voor rust en een penalty in de laatste minuut van de wedstrijd zat het niet tegen. De overwinning was over 80 minuten terecht, maar kwam uiteindelijk toch wat gelukkig tot stand.

Maar laten we beginnen bij het begin. Een thuiswedstrijd tegen Boeimeer JO17-2, dat wisselend presteert, maar zeker bij de sterkste helft uit de competitie hoort, stond op het programma. Een wedstrijd die na de persconferentie van gisteren ook wel eens de laatste voor de winterstop kan zijn. Want gaan we nu echt nog wedstrijden spelen zonder te trainen? Het oordeel zal later deze week vallen. Dus hoe dan ook deze wedstrijd is van belang als Zundert tot het einde wil strijden om het kampioenschap van de najaarsompetitie.

Vooraf zagen de leiders dat in het treffen tussen de twee concurrenten METO en Moerse Boys met 1-0 gewonnen was door METO. Hierdoor zijn er nu drie grote concurrenten voor de titel. Bij Zundert moest Jeroen helaas nog overslaan, hij kan de klachten nog niet voetballen. Nogmaals beterschap Jeroen, en fijn dat je steeds komt om te supporteren. In de warming-up gaf Lars aan zich niet lekker te voelen en liever niet te spelen. Voor mij is Lars hierdoor man-of-the-match. Hoe graag hij ook mee wilde doen, hij voelde aan dat hij zichzelf en het team hiermee geen dienst zou bewijzen, vanwege zijn klachten, waardoor hij z’n plaats in de basis afstond. Echt een teamplayer!

Rick en Quinten kwamen hard in botsing tijdens het opwarmen, waarna Quinten verzorging nodig had. Issam en Tieme waren sowieso twijfelgevallen vanwege eerder in de week opgelopen blessures. Daarom was Maarten van de JO18 opgetrommeld om als stand-by op de bank te zitten. Boeimeer JO17-2 had ook een dispensatiespeler van JO18, gezien z’n spelerskaart te herkennen aan z’n hondenkop. Volgers van onze sociale media weten wat ik bedoel. Gelukkig konden Issam en Tieme wel starten. Tenslotte starten ook Roy en Mike op de bank omdat zij al gespeelde hadden met de JO16-1.

Er waren slechts 4 rij-ouders van Boeimeer als supporters en de natuurlijk de illegale bewoners van drive-through-camping “Op het pad naar de Hockey & Tennis”. Zij zaten droog en warm in de moderne skybox. Zij zagen Zundert redelijk beginnen en bewonderden in de derde minuut een slalom van Issam door de verdediging. Zijn schot belandde in het zijnet. Maar de toon was gezet.

Zundert had meer balbezit, terwijl Boeimeer de beste kansen had. Het zat Zundert niet tegen. Een kopbal uit een corner ging rakelings naast en andere counters hadden veel dreiging. Gelukkig waren Dirk, Rick en Tymo weer in topvorm. Iedere keer wonnen zij het persoonlijk duel met de tegenstander als het er echt om ging. Tymo speelde een dijk van een wedstrijd en veroverde bal-op-bal. Zundert werd nog wel een paar keer gevaarlijk, vooral over de rechterflank waar Jan z’n beste wedstrijd van het seizoen op de mat legde. Vast aan de bal, dreigend naar voor en een paar goede voorzetten die helaas niet afgemaakt konden worden. In de 10e minuut was het dan ook weer Jan, die Issam na goed voorbereidend werk vrijzette. Issam bedacht zich geen moment en gaf voor op Quinten, die goed los kwam bij de eerste paal. Zijn poging kon geblokt worden door de stugge verdediging van Boeimeer. Boeimeer speelde met veel inzet en maakte er een echte vechtwedstrijd van. Meestal fair, maar wel op het randje. Issam kon na een duel niet verder, waardoor hij plaats maakte voor Maarten. De begeleiding van Boeimeer assisteerde attent door Issam op te lappen met de verkoelende spuitbus. Erg sportief! Ook op links werd Zundert een paar maal dreigend. Vooral het moment dat Sunvir de bal stijlvol met buitenkantvoet uit de lucht plukte en vervolgens Sieb aanspeelde was van grote klasse.

Intussen kwam Boeimeer ook aanvallend steeds beter in de wedstrijd. De 0-1 uit een corner kon dan ook onmogelijk onverdiend genoemd worden. Een geheel vrijstaande speler knikte hard en onhoudbaar de voorsprong voor de blauwhemden tegen de netten. Niet veel later mocht Zundert Job danken dat het maar 0-1 was. Eerste redde hij knap op een inzet van afstand, waarna hij ook de rebound van dichtbij kon keren. Zundert leefde nog.

Op het middenveld probeerden Sieb en Tieme het overwicht terug te pakken. Uiteindelijk was hier een vrije trap voor nodig. Op de rand van het zestien meter gebied werd Quinten neergelegd. Floris ging achter de bal staan en ramde deze hard en zuiver langs de muur in het doel. Het stond weer gelijk, 1-1. Hiermee leek hij de smaak te pakken te hebben. Twee minuten later draaide hij een vrije trap van de zijkant van het veld bijna in één keer in de goal. De keeper kon met een uiterste krachtinspanning redding brengen. De opvolgende corner werd bijna tot doelpunt gepromoveerd door Rick, die via de grond over kopte. Toch was het een corner die Zundert aan de leiding bracht. Een scherpe corner van Quinten werd door Tymo heel knap binnengekopt. Hierdoor ging Zundert opgewekt aan de ranja. De leiders besloten om de uitslag van METO – Moerse Boys niet te delen met de mannen. Focus op vandaag, want dat zou nog lastig genoeg worden.

Mike kwam in de ploeg voor Sunvir. Maarten en Jan ruilde in het veld ook van positie. Zundert had het overwicht en daarmee de wedstrijd onder controle. Veel doelgevaar was er niet en de marge was klein, dus het werd enorm spannend. Boeimeer bleef geloven in een goed resultaat. Het schakelde nog een tandje bij en ging nog meer duels uitvechten op het door de aanhoudende regen steeds slechter wordende veld. Het werd een echte slijtage slecht. Een ware thriller. Zundert was sterker en vaardiger, Boeimeer zette daar veel inzet en lange ballen tegenover, waardoor het alle kanten uit kon. Ook waren er een paar overtredingen die behoorlijk pittig waren, toch werd de wedstrijd nooit vervelend. De scheidsrechter was ook coulant toen een speler van Boeimeer dom en ondoordacht natrapte. Hij had geluk dat hij mocht blijven staan. Dit paste echter wel in de geest van de wedstrijd. Het fanatiek coachende duo uit Breda hield de manschappen scherp en gemotiveerd.

Na 14 minuten kwam Zundert heel goed weg. Dom balverlies in de laatste linie gaf Boeimeer vrij doortocht richting Job, die het de aanvaller lastig maakte. Toch kon de aanvaller ook langs Job, maar tot opluchting van alles wat roodzwart was miste de aanvaller de koelbloedigheid om het af te maken. Zundert had net als voor rust mazzel. Issam kwam terug in de ploeg voor Dirk, die deze week last had van z’n andere kuit. Gelukkig leek het na afloop mee te vallen. Toch kreeg het nerveus spelende Zundert de gelijkmaker om de oren. Zundert ging te veel op zoek naar de 3-1 en irriteerde zich aan tijdrekken door de tegenstander. Toen Zundert met te veel man de aanval koos, rook Boeimeer z’n kans. Met een ragfijne, perfect en snel uitgevoerde uitbraak, kwam het met nog 10 minuten op de klok op 2-2.

Het zware veld eiste ook z’n tol bij de begeleiding. John gleed weg en hield een pijnlijke spier over aan deze glijpartij, waarna hij zijn vlag overdroeg aan Erwin voor het restant van de match. Tieme stuurde Sieb diep, die zijn poging net voorlangs zag gaan. Verder veel dreiging maar geen kansen. Zundert had een derde standaardsituatie nog voor de winst. Na een vrije trap en een corner, viel de winnende treffer uit een penalty. Een veelbesproken penalty. Quinten probeerde zich vrij te maken tussen drie verdedigers waarbij er licht contact was. Genoeg voor een strafschop, tot ongenoegen van alles wat Boeimeer een warm hart toe draagt en tot vreugde en opluchting van Zundert.

Tieme nam als aanvoerder z’n verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. Hij liet zich niet van de wijs brengen door protesten en provocaties van Boeimeer, “El Capitano” hamerde de bal ongenadig hard achter de doelman. 3-2 met nog 1 minuut te spelen. Dit werden met blessuretijd nog 4 spannende minuten, waarin Zundert toch wel eenvoudig stand hield. Roy kwam nog in het veld voor Quinten. Bijna gelijk met het affluiten, doofde de zuinige terreinknecht de lichten, waardoor er geen onnodige kosten werden gemaakt en het milieu weer een beetje gespaard werd. Zundert won weliswaar terecht, maar de nare smaak bij Boeimeer was te begrijpen. De sportieve leiding gaf overigens na afloop ook aan dat de overwinning na 80 minuten terecht was.

De spelers toonden zich minder goede verliezers. Er werden allerlei krachttermen gebruikt. Toen uw verslaggever een speler wilde bedanken en complimenteren voor het goede spel, mocht ik “mijn bek houden”, en toen ik bij een speler op krukken wilde informeren “hoe het met hem ging en of hij deze blessure in de wedstrijd tegen Moerse Boys had opgelopen?”, werd ik bestempeld als “mafkees!”. Het zijn niet mijn omgangsvormen, maar wellicht zijn dit de omgangsvormen in Breda-Noord.

De spelers van Boeimeer toonden verder nog hun kunsten als interieurdesigners en stylisten. Zij drapeerden de inhoud van de prullenbakken nonchalant verspreid door het kleedlokaal en vonden stijlvol om de vloertrekker in de toiletpot te presenteren. Tja, je zou zulke leiders toch spelers met andere manieren gunnen. Onze coördinator mocht deze klerezooi weer opruimen.

Terug naar Zundert JO17-1 zelf. Het staat nu aan kop op basis van een beter doelsaldo. METO hijgt dus in de nek, terwijl Moerse Boys en MOC’17 op drie punten staan. Wat dit betekent? De vierde plaats is net zo dichtbij als een kampioenschap. Met een overwinning op Moerse Boys zou Zundert een reuzenstap zetten. Dit zal heel lastig worden, want voor de beker was ditzelfde Moerse Boys met 6-2 te sterk voor Zundert.  En of deze wedstrijd gespeeld gaat worden is sinds de persconferentie ook maar de vraag.

Deze week moeten de mannen zichzelf fit houden, want trainen mag ook niet na 17.00 uur. Kortom een mooie eerste seizoenshelft dreigt in mineur te eindigen, zonder publiek, zonder trainingen en wellicht zonder wedstrijden. Toch kunnen we nu al terugkijken op een mooie periode, met verrassend goede resultaten. Nog belangrijker dan deze resultaten zijn de goede teamspirit, het plezier en de groei van individuele spelers en het team.

Een spannende week, met hopelijk weer een spannende wedstrijd tegen Moerse Boys, waar we geen cadeautje kunnen verwachten, ook al is het Sinterklaas.

Kop van de ranglijst:

Zundert JO17-1                7 wedstijden 18 punten, 25 doelpunten voor en 7 tegen.

METO JO17-1                   7-18 27-16

Moerse Boys JO17-1      7-15 43-12

MOC’17 JO17-3               7-15 25-12

Opstelling: Job, Dirk, Floris, Rick, Tymo, Jan, Tieme, Sieb, Issam, Quinten, Sunvir,

Wissels: Mike, Maarten, Lars en Roy