Zundert JO17-1 - METO JO17-1 (7 - 0)

zaterdag 16 oktober 2021, 15:00

Zundert JO17-1 – METO JO17-1 (4-0) 7-0

Een wedstrijd tussen koploper METO en runner-up Zundert. Een echte topper dus! Uw verslaggever vertoonde enigszins calimero-gedrag vooraf. Door de uitslag van vorige week uit te vergroten (METO won met 10-0 van UVV’40) en te melden dat METO geen JO19 heeft en dus wel dispensatiespelers zou hebben, probeerde ik Zundert in de rol van underdog te manoeuvreren. Dit was meer het gedrag van een bezorgde supporter dan van een objectieve journalist. Excuses hiervoor! De feiten waren dat METO een JO23-1 heeft en geen enkele dispensatiespeler meebracht naar sportpark de Wildert. En nog belangrijker dat de mannen van de JO17-1 zelf aangaven voor niemand angst te hebben.

Het was wederom een mooie zomerdag. Het aantal supporters voor Zundert JO17-1 groeit met de week. De supporters zochten een lekkere plek op de tribune of een plaats in het zonnetje langs de lijn. Zundert begon doortastend aan de wedstrijd. Het maakte meteen duidelijk dat er vandaag niets te halen was in Zundert. Jeroen die zich klaargestoomd had voor deze kraker moest helaas in de warming-up geblesseerd afhaken. Roy was ook geblesseerd afwezig, terwijl Job ook niet fit aan de warming-up begon door een ongelukje tijdens de gymles. Gelukkig was Luc van de JO15-1 bereid om als stand-in op de bank plaats te nemen.  Luc bedankt hiervoor!

In de achtste minuut was de eerste grote kans te noteren. Quinten ving een uittrap van de doelman op, soleerde zelf knap naar diezelfde doelman maar schoot met links over, waar een optie met rechts makkelijk was geweest. Twee minuten later was het wel raak. Tieme gaf een mooie pass door het hart van de defensie en vond Issam. Issam controleerde knap en schoot de bal achter de keeper, 1-0

In de dertiende minuut stond het al 2-0. Een slim genomen scherpe vrije trap van Sieb werd van dichtbij tegenvoets en met de buitenkant knap afgewerkt door Quinten. Zundert zat op rozen. Hierna kwam een fase waarin geen van beide partijen tot kansen kwam. De verdediging van Zundert stond weer als een huis. Floris speelt met heel veel vertrouwen en lost alle naderende problemen zo soepel op dat het eigenlijk nooit echt spannend wordt voor de supporters. Rick werd door de technische staf gekoppeld aan de gevaarlijkste speler van METO. De nummer 13 had een vervelende middag en kwam niet een keer tot een kans, door het goede verdedigen van Rick. Dirk stond aan de andere kant z’n mannetje. Hij gaf geen krimp en schakelde z’n tegenstander volledig uit. Wel had Dirk het fysiek zwaar te verduren. Een aantal tegenstanders schoten hard tegen z’n derriere. Terwijl er ook contact was op dezelfde hoogte van het lichaam maar dan aan de andere kant. Hier was een kleine, maar duidelijke verbale reactie van Dirk hoorbaar. Tymo mocht doorschuiven naar het middenveld omdat de tegenstander met maar 2 spitsen aantrad. Hier vormde hij met Tieme het kloppend hart van het team. T&T zorgden voor dynamiet op het middenveld. Lars en Mike aan de flanken blijven diepgaan, waarmee de verwarring bij METO compleet was. En Tymo speelde heel comfortabel aan de bal, terwijl hij ook ijzersterk was in de duels.

Tymo en Lars combineerden op het middenveld, waarna de bal via Sieb bij Issam kwam. Issam miste 1-op-1 met de keeper. Twee minuten later kreeg hij de bal van Mike. Mike opende schitterend met een bal over de hele van links naar rechts. Issam had nu minder tijd om meer doelpunt te maken. Dit lukte, 3-0 binnen het half uur. METO kon hier niets tegen overzetten, buiten een balletje naast het doel toen Job probeerde een bal over de zijlijn te laten lopen. Nog voor rust gooide Zundert de wedstrijd in het slot. Tieme vuurde een vrije trap richting de goal. De keeper kon zijn poging niet vasthouden. Rick was attent en schoot de vierde van de middag binnen.

In de rust waren de mannen al meer met de volgende wedstrijden bezig dan met de tweede helft. De technische staff bracht de focus terug op METO. METO staat voor Moed en Training Overwint. Hier was nog niet veel van terug te zien, maar er waren nog 40 minuten te spelen.

Het doel was snel de 5-0 maken en dan de wedstrijd lekker ontspannend uit voetballen. De start was niet goed. Job raapte een terugspeelbal op en Zundert kreeg een vrije trap in eigen zestien meter tegen. Deze werd geblokt door de muur. Daarna kwam Zundert eigenlijk niet meer in de problemen. Job coachte zijn verdediging goed en hoefde zelf weinig in actie te komen. Met 3 tegentreffers is hij nu de minst gepasseerde doelman van de competitie. En zoals bekend, win je met een goede aanval wedstrijden, maar met een goede verdediging win je prijzen. We gaan het beleven.

Na ruim 10 minuten gaf Sieb de bal diep op Quinten die de doelman voorbij liep. Hij werd hierbij echter aan z’n shirt getrokken en kon ze niet meer bij de bal. Penalty. Aanvoerder Tieme melde zich voor dit klusje. Zijn poging werd gekeerd door de keeper, gelukkig was Tieme zo attent om de bal die zijn kant op kwam in tweede instantie wel binnen te schieten. Hiermee maakte hij z’n misser goed. Sunvir kwam in de ploeg voor Lars.

Zundert bleef de bovenliggende partij. Een pass van Tieme kwam bij Issam die hard op de paal schoot. De rebound viel voor de voeten van Quinten die zijn poging van de lijn gehaald zag worden. Het leek wel een schiettent. Jan die al een tijdje last van rugklachten heeft, kwam toch in de ploeg voor Tymo. Jan verraste de supporters en ook een beetje zichzelf met twee indrukwekkende rushes langs de lijn. Uiteindelijk was het ook Jan die indirect de 7-0 inleidde. Jan zette druk en blokte z’n tegenstander. De bal werd naar links verplaatst, waar Sunvir met een slim steekballetje Mike op avontuur stuurde. Mike werd onreglementair een halt toegeroepen, zodat Tieme weer van elfmeter aan mocht leggen. Deze keer schoot hij in één keer raak. 7-0. Tussen de penalty’s door had Quinten de 6-0 helemaal op eigen kracht gemaakt. Bal afgepakt, man uitgespeeld en afgedrukt. Kortom een prima actie.

Sunvir ontpopte zich tot een echte publiekslieveling. Als een echte cultfiguur werd iedere actie van de actieve linksbuiten begeleid door gejuich van de harde kern van de JO17-1. Sunvir wervelde over de linkerflank met de steekpass op Mike als kroon op z’n werk. Hieruit blijkt maar weer dat alle spelers van de JO17-1 echt de plek hebben gevonden in het team en in het veld. Lars kwam intussen weer terug in de ploeg voor Dirk, die lichte pijntjes voelde.

Zundert JO17-1 lijkt zowel binnen als buiten het veld steeds meer een team, waarin de som meer is dan het geheel der delen. De foto’s van party’s en afte party’s vliegen rond in “the players only” app. Na afloop kregen de mannen dan ook wat te drinken aangeboden van de supporters (waarvoor dank!) en schalen hakkedellen van v.v. Zundert. Elf mannen van de JO17-1 hadden namelijk belangeloos meegeholpen tijdens de clinic voor de jongste jeugd van Nasser el Jacksons vorige week zondagochtend. Degene die hier niet bij waren, toonden zich schuldbewust. Ook dat is mooi.

Na vier wedstrijden staat Zundert JO17-1 nu alleen aan kop. Voor de eerlijkheid moet gemeld worden dat Zundert al tegen drie van de vier laagste geklasseerde tegenstanders heeft gespeeld. Moerse Boys JO17-1 en MOC’17 JO17-3 lijken de twee meest te duchten opponenten. En laat MOC’17 over 14 dagen nu de volgende tegenstander zijn. Zaterdag 30 oktober om 13.00 uur gaat Zundert JO17-1 in Bergen op Zoom op jacht naar meer punten.

Opstelling: Job, Tymo, Floris, Rick, Dirk, Tieme, Lars, Mike, Sieb, Quinten en Issam.

Wissels: Luc, Jan, Sunvir en Jeroen.