Zundert JO17-1 - Rijen JO17-1 (3 - 4)

zaterdag 21 mei 2022, 15:00

Zundert JO17-1 – Rijen JO17-1 (1-2) 3-4

De laatste wedstrijd van het seizoen. Rijen kwam op bezoek. Voor Zundert stond er na de vier nederlagen met het kleinst denkbare verschil niets dan sportieve eer op het spel. Voor Rijen lag dit anders. Zij konden bij een overwinning het kampioenschap bijna niet meer ontgaan.

Het werd weer eens een “heet” potje. Waarbij Zundert weer de complimenten kreeg, maar zonder punten achterbleef. En weer met het gevoel, er had meer ingezeten.

Roy ondervond nog te veel last van z’n blessure en moest zo z’n laatste wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Ook Lars kon niet spelen, maar hij is volgend seizoen gelukkig wel weer van de partij.

Zundert begon erg gedreven aan de wedstrijd. Rijen werd met de rug tegen de muur gezet. Het leek wel of Zundert nog kampioen kon worden. De eerste vijfentwintig minuten behoren bij het beste wat de mannen hebben laten zien. De achterhoede stond als een huis en dat terwijl de tegenstanders echt konden voetballen. Rick schakelde de sterke spits volledig uit. Jeroen deed dit als linksback met zijn snelle tegenstander, waarbij Floris met veel flair rugdekking gaf. Zundert kwam hierdoor aan voetballen toe. Dagmawi had het deze middag lastig maar bleef in dit deel van de wedstrijd ook goed op de been tegen de sterspeler van Rijen.

Het was dan ook niet verrassend dat Zundert de leiding nam. Nadat de bal achterin geduldig rondging werd het middenveld gezocht. Tieme opende goed op Issam, die profiteerde van weifelend uitkomen van de keeper. Na 10 minuten stond Zundert dus op voorsprong, waarbij vooral de opbouw in het oog sprong. Om een mislukt schot wel of niet in het verslag te krijgen werd op de bank opgeboden in biertjes. Dus hierbij ik heb het erin gezet en eruit gehaald en toch weer soort van ingezet, dus ik zie de beloning wel verschijnen.

In de 23e minuut moest Jeroen zich laten vervangen. Jeroen hield het goed vol deze wedstrijd, hopelijk kan hij volgend seizoen weer klachtenvrij voetballen. Intussen zag je wel irritatie in het team van Rijen sluipen. Daarom was het enorm jammer dat een foutje in de achterhoede gelijk genadeloos werd afgestraft. Maar goed, dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Zundert ging niet bij de pakken neerzitten en zocht de aanval. Misschien wel te gehaast en te fanatiek, want drie minuten na de gelijkmaker leed Zundert balverlies diep op de helft van Rijen. Zundert stond met te veel man voor de bal en werd er pijlsnel uit gecounterd. Een geweldig doelpunt voor de objectieve toeschouwer, maar een domper voor de JO17-1.

Maar zoals ze vaak rechtte Zundert de rug. Nu was het Mike die met een daverend schot op de paal 1 minuut later al het sein gaf, dat Zundert zich nog niet gewonnen gaf. In de rust kwam Dirk voor Rick die niet fit aan de wedstrijd begonnen was.

Al na 1 minuut was het raak. Weer was aarzelend ingrijpen de aanleiding. Nu moest Zundert helemaal in de achtervolging en kon Rijen achterover leunen. Mikai kwam in de 10e minuut in het veld voor Tieme. Net koud 4 minuten in het veld soleerde Mikai langs meerdere tegenstanders om te besluiten met een streep tegen de paal. Het zat wederom niet mee.

Met nog een kwartier op de klok scoorde Zundert weer uit een mooie aanval. De opbouw startte linksachter met Sieb en Floris. Uiteindelijk werd Sieb vrijgespeeld. Sieb die een van z’n beste wedstrijden op de mat legde passte naar Issam. Issam draaide open en stak Quinten weg. Quinten maakte het beheerst af. 2-3. Het werd weer spannend.

Maar weer was dit van korte duur. Rijen reageerde met een uitbraak over links. Job kon de eerste inzet nog keren, maar moest in de herkansing het antwoord schuldig blijven, de marge was weer twee. Toch gaf Zundert zich nog niet gewonnen. Tieme kwam er terug in voor Dagmawi en ging achterin 1-op-1 spelen. Hierdoor kreeg Rijen ook meer vrijheid. Gelukkig kon Job z’n talenten nog een keer etaleren. En zat het eens een keer mee toen een schot de lat toucheerde.

In de laatste minuut kwam Zundert nog een keer dichterbij. Een lange bal van Floris wed door Issam op waarde geschat. En binnengeschoten. 3-4 met nog 6 minuten blessuretijd te gaan. Het bleef spannend met mogelijkheden over en weer. Maar doelpunten vielen er niet meer. Hierdoor verloor Zundert voor de zesde keer met 1 doelpunt verschil. Een negende plaats doet het goede seizoen geen recht. Ook Rijen gaf aan bewondering te hebben voor de inzet en strijdlust van onze mannen. En ook hier kregen we te horen dat wij één van de sterkste teams waren.

Het einde werd nog even ontsiert door provocerend gedrag van een aantal ouders van Rijen. Zij zochten de confrontatie met het grote en fanatieke legioen achter het doel. Blijkbaar vonden zij dit leuker dan feest vieren met de spelers (de eigen kinderen en kleinkinderen), ook een paar spelers lieten zich niet onbetuigd. Gelukkig kon het worden gesust. Maar jammer, dit hoort niet bij amateursport thuis. Zeker ook omdat een aantal beschaafde en attente spelers van Rijen aangaven zich te verontschuldigen voor dit gedrag en dat dit bijna wekelijks het geval was.

Dan maar liever groots verliezen, de tegenstander feliciteren en feest vieren. En dat hebben de mannen van de JO17-1 gedaan. Het werd nog een gezellige middag en avond met het volledige team en een groot aantal ouders.

Alles is verder gezegd. Het was een mooi seizoen, een leuke groep en ook de begeleiding verdient een groot compliment. John als vast vlagger stond regelmatig voor hete vuren, maar bleef altijd objectief en onberispelijk. Antoine en Erwin hebben uitstekende trainingen gegeven, de sfeer goed gehouden, maar ook tactisch geprobeerd het maximale eruit te halen. En ik (Corné) mocht dit met veel plezier op m’n zolderkamertje proberen te duiden.

Nog een paar activiteiten in de jubileumweek en dan zit het seizoen er echt op. Tot dan of volgend seizoen op sportpark de Wildert!

Opstelling: Job, Jeroen (W: Tymo), Floris, Rick (W: Dirk), Dagmawi (W: Tieme), Sieb, Tieme (W: Mikai), Mike, Jan, Quinten en Issam.

Wissels: Mikai, Tymo en Dirk.