Zundert JO17-1 - UVV'40 JO17-2 (3 - 2)

zaterdag 18 september 2021, 15:00

Zundert JO17-1 – UVV’40 JO17-2 (2-1) 3-2

Na de bekernederlaag tegen Moerse Boys stond dit weekend de eerste wedstrijd van de competitie op de kalender. Zoals gememoreerd staat Zundert ingedeeld in de tweede klasse, wat een hele kluif zal zijn. Maar zoals altijd bij (jeugd)voetbal is het lastig om de krachtverhoudingen vooraf goed in te schatten. En met welke samenstelling een tegenstander en Zundert zelf in actie kan komen.

Bij Zundert ontbrak Rick met een blessure, kan doelman Roy vanwege klachten aan de hand nog niet keepen en had Sunvir al een wedstrijd met de JO16-1 in de benen. Bij UVV’40 JO17-2 leken er meer problemen. Er waren spelers uit meerdere elftallen opgetrommeld, inclusief een veldspeler die ging keepen. Ook de tenues waren verre van compleet, waardoor een bonte mengeling van kousen en twee spelers met nummer 10 in het veld stonden. De leiders van UVV’40 informeerden vooraf ook nog even bij de scheidsrechter hoelang de wedstrijd ook alweer zou duren. Kortom, UVV’40 leek niet goed voorbereid. Of strooide men juist zand in de Zunderste ogen?

Tijdens de warming-up werd een nieuwe teamfoto van Zundert gemaakt, nu met de voltallig groep aanwezig. Na al deze inleidende schermutselingen kon de focus dan echt op de wedstrijd. Zundert schoot furieus uit de startblokken. Na een paar seconden stuurde Tieme Quinten de diepte in. In eerste instantie leek hij zich vast te lopen. Echter enkel ogenblikken later ontfutselde Quinten de bal toch weer van zijn tegenstander en wurmde zich erlangs om laag voor te zetten. Issam tikte de bal met enige fortuin tussen de benen van de doelman in het doel. Met 32 seconden op de klok stond het 1-0.

Zundert drukte gelijk door en leek de wedstrijd snel te willen beslissen. UVV’40 moest nog bijkomen van de schrik. Het spel van de roodzwarten was deze middag helaas te vaak slordig en daarbij werd in de eerste helft niet altijd vol mee terugverdedigd. Hierdoor kwam UVV’40 steeds beter in de wedstrijd. In de 7e minuut ging een vrije trap maar net naast en in de 14e minuut kwam Zundert goed weg met een schot op de lat. Tussendoor had Quinten nog voor de 2-0 kunnen zorgen, echter verdween zijn poging net een mooi passje van Lars in het zijnet. In de 19e minuut werd de stand toch gelijkgetrokken. Uit een corner scoorde UVV’40 van dichtbij 1-1.

Zundert kwam er een paar keer dreigend uit met Mike, Sieb en Issam, maar tot grote kansen kwam het niet. Aan de andere kant moesten Tymo, Jeroen en Dirk attent en scherp blijven, want hoewel UVV’40 geen wonderteam was, speelden er toch een aantal goede, gevaarlijke spelers. Tymo was eigenlijk de hele wedstrijd z’n directe tegenstander de baas. Op de vleugels hadden Jeroen en Dirk ook hun directe opponenten in de zak. Met Dirk en Jeroen zijn gelijk twee uitblinkers genoemd. Natuurlijk vallen aanvallers vaak op, maar de twee heren weten precies wat ze wel kunnen. En belangrijker ook, waar ze niet aan moeten beginnen. En dat is al heel wat op een voetbalveld, waar sommigen het tot kunst verheffen om simpele zaken ingewikkeld te maken. De opmerking van de dag kwam dan ook van de nonsens verdediger Dirk. Hij was een keer mee naar voor gegaan en stond buitenspel. Hij kwam direct daarop aan de kant vragen hoe dat buitenspel nu werkte aan die kant van het veld, want daar kwam hij eigenlijk nooit.

Halverwege de eerste helft was het aanvoerder Tieme die Sieb lanceerde. Sieb snelde richting het vijandelijke doel. Daar aangekomen werd hij wat besluiteloos. Zijn poging hield het midden tussen schot en een voorzet. Of we dan spreken over een “schoorzet” of een “vot” is niet duidelijk.

In de 27e minuut leek Zundert op achterstand te komen, gelukkig voorkwam Job met een katachtige reflex tegentreffer. Zundert leek door weer wat beter bij de les. Na een half uur kwam men zelfs wat gelukkig op 2-1 omdat de doelman over de bal trapte en Sieb en Quinten zo samen voor een leeg doel stonden. Quinten schoot dit buitenkansje hard tegen de netten. Wat er aan vooraf ging was overigens een hele fraaie aanval, die zo uit de lesboeken over voetbal kon komen. Het begon bij Dirk die hard inspeelde op Lars. Lars legde de bal terug op Tymo, die op zijn beurt gelijk diepte zocht door Issam in te spelen. Issam liet de bal weer terugvallen op Tieme, die de bal ook weer de diepte instuurde. En dat allemaal binnen een paar seconden. Dat daarbij de keeper in de fout ging maakte de aanval niet minder knap. Doordat in de blessuretijd van de eerste helft Job een schot nog net naast tikte, haalde Zundert de rust met een 2-1 voorsprong.

Na de ranja, kwam Jan in de ploeg voor de licht geblesseerd Mike. In de rust werd doorgenomen dat er met vlagen goed gespeeld was, maar dat er ook voldoende punten voor verbetering waren. Deze groep is gelukkig ook kritisch op zichzelf, dus werden er goede afspraken gemaakt om nog wat feller in de duels te zijn en meer secuur te zijn in balbezit. Vervolgens is nog even toegelicht wat secuur betekent. Zo werd het dus een erg leerzame middag.

Alle goede bedoelingen ten spijt was het toch UVV’40 dat het beste uit het kleedlokaal kwam. In de tweede minuut pakte Job eenvoudig een slappe inzet en tweede minuten daarna gooide hij zich met z’n hele hebben-en-houden voor de voeten van een instormende aanvaller. Met gevaar voor eigen leven voorkwam hij de gelijkmaker. Gelukkig ging het daarna beter. Zundert knokte voor wat het waard was. Issam en Quinten probeerden vroeg druk te zetten. Floris had z’n verdediging goed georganiseerd en kon als kruimeldief de restjes opruimen. Sieb en Tieme probeerden weer grip op het middenveld te krijgen. Jan viel goed in, won veel duels en was zeker in z’n passing. Lars hield in balbezit het veld goed breed, waardoor er ruimte voor z’n teamgenoten ontstond. Zo ontstond ook de 3-1. Tieme speelde twee tegenstanders uit en gaf de bal diep. Hierdoor stonden Sieb en Quinten die beiden slim de buitenspelval omzeilden vrij voor de doelman. Sieb was niet zelfzuchtig en schonk Quinten een niet te missen kans. En niet te missen kansen gaan er natuurlijk in. Dus 3-1 voor Zundert.

Lang kon men niet genieten van de ruimere marge, want uit de eerste de beste aanval scoorde UVV’40 de aansluitingstreffer. Een voorzet viel ongelukkig over de uitstekend keepende Job. Balen, zo werd het weer spannend. Job pakte daarna nog 2 onwaarschijnlijke ballen, waardoor niemand na afloop nog over deze tegentreffer sprak.

Roy kwam nog in de ploeg om de eveneens lichtgeblesseerde Jeroen te vervangen. De spanning bleef, Zundert had nog een paar uitbraken waarin het de 4-2 had kunnen maken, maar aan de overzijde moesten Tymo en Floris ook nog een paar keer aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen.

Uiteindelijk lukte het Zundert om de overwinning over de streep te trekken. Een prima start van de competitie. Hoe de krachtsverhoudingen liggen is nog niet helemaal duidelijk. Was dit UVV’40 representatief of krijgen we nog veel sterkere tegenstanders? We gaan het zien, deze punten zijn in ieder geval binnen. Deze week weer lekker aan de slag op het trainingsveld en dan zaterdag om 10.30 in Roosendaal tegen Alliance JO17-1. Alliance is de competitie met een 6-3 nederlaag tegen MOC’17 JO17-3 begonnen, terwijl het voor de beker van MOC’17 JO17-2 gewonnen heeft. Kortom, de bal is rond, er zal zaterdag weer hard gewerkt moeten worden voor een goed resultaat.

Opstelling: Job, Jeroen, Tymo, Floris, Dirk, Mike, Tieme, Sieb, Lars, Issam en Quinten.

Wissels: Roy, Sunvir en Jan.